Švajcarska nastavlja bez Freja i Štrelera

Najavio sam prethodne jeseni, a sada sam i definitivno odlučio. Ne želim više da igram za reprezentaciju - kazao je 31-godišnji Frej
62 pregleda 0 komentar(a)
Švajcarska, Foto: REUTERS
Švajcarska, Foto: REUTERS
Ažurirano: 05.04.2011. 19:26h

Očajne igre u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini revoltirali su navijače Švajcarske koji su gromoglasno zviždali izabranicima Otmara Hicfelda. Najveća zvijezda i kapiten Aleksandar Frej nije izdržao i definitivno je rekao zbogom nacionalnom timu, a njegovim stopama krenuo je i Marko Štreler sa kojim igra u napadu Bazela

-"Najavio sam prethodne jeseni, a sada sam i definitivno odlučio. Ne želim više da igram za reprezentaciju", kazao je 31 - godišnji Frej.

On je sa 42 gola u 84 nastupa rekorder po broju golova postignutih za Švajcarsku, ali se nije radovao u prethodna četiri kvalifikaciona duela. Ipak, da Frej nije zaslužio vrijeđanje i zvižduke navijača pokazuje podatak da se prvi pratilac na vječitoj listi Švajcarske, Turkilmaz zaustavio na 34 gola u reprezentativnom dresu. Osim Freja u napadu protiv Engleske 4. juna na “Vembliju” neće biti ni dvije godine mlađeg Štrelera. Hicfeld, međutim, ne očajava.

-"Razumijem njihovu odluku, iako sada moram da napravim potpuno drugačiji plan za duel protiv Engleza", rekao je Hicfeld.

No, Švajcarska ne mora da brine za budućnost, pošto 21 -godišnji Mario Gavranović uspješno igra u Šalkeu, a godinu stariji Derdijok u Bajeru.

"Želim dobro reprezentaciji i nadam se da će makar mlađi igrači imati podršku navijača, čak i u teškim trenucima", naveo je Štreler, kojem je vodeći gol u pobjedi nad Velsom (4:1), bio 11. iz 30 nastupa za svoju selekciju.

Švajcarska na polovini kvalifikicaionog ciklusa ima šest bodova manje od Engleske i Crne Gore u grupi G.

Bonus video: