Švajnštajger: Barselona je i dalje najbolji tim u Evropi

“U mojoj očima, Barselona je i dalje ekipa broj jedan u Evropi. Ne možemo odmah poslije osvajanja velike titule da kažemo: 'Mi smo najbolji u Evropi'”, rekao je Švajni
54 pregleda 1 komentar(a)
Lam i Švajnštajger, Foto: Reuters
Lam i Švajnštajger, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.06.2013. 18:10h

Fudbaler Bajerna iz Minhena Bastijan Švajnštajger rekao je danas da smatra da je, i pored svih uspjeha njegovog tima, Barselona i dalje najbolji tim Evrope.

On je za “Bild” rekao da Bajern još nije pokazao sav potencijal i istakao da vjeruje da može da postigne još mnogo.

“Izgleda lijepo vidjeti ovih 13 trofeja, nakupio sam pravu gomilu, ali to me čini još više gladnim... Imam 28 godina, u odličnim sam fudbalskim godinama”.

“Veoma sam uzbuđen zbog naredne sezone i pretpostavljam da ćemo osvojiti nekoliko trofeja. Ulazimo sa velikim samopouzdanjem u novu sezonu”.

“Ponovo imamo trenera svjetske klase (Pep Gvardiola).... Veoma sam uzbuđen”, rekao je Švajnštajger.

I pored toga što je Bajern ove godine osvojio trofeje u Ligi šampiona, Bundes ligi i njemačkom Kupu, Švajnštajger i dalje tvrdi da je Barselona najbolja ekipa u Evropi.

“U mojoj očima, Barselona je i dalje ekipa broj jedan u Evropi. Oni su standardni u evropskim takmičnjima u posljednjih šest godina”.

“Ne možemo odmah poslije osvajanja velike titule da kažemo: 'Mi smo najbolji u Evropi'”, rekao je on.

On je dodao da je Bajern pobjedom nad Barselonom od 4:0 u polufinalu Lige šampiona postigao “savršenstvo”.

“Uspjeli smo u našoj taktici. Iskoristili smo iskustva iz prethodnih sezona da bismo napredovali. (Bivši trener) Jup Hajnkes je od nas napravio pravi tim”.

“Sada smo dobri i u napadu i u odbrani. Čak su i napadači veoma naporno radili u odbrani... To je ključ uspeha”.

“Timski duh je stvoren, što je jedna od sjajnih stvari ove sezone i od nje ćemo imati samo više koristi u budućnosti”, rekao je Švajnštajger.

Bonus video: