Švajnštajger: Vrijeme je za novi korak u karijeri

"Moj novi tim je Mančester junajted, nadam se da razumijete moju odluku. Niko ne može da nam oduzme nevjerovatne godine koje smo proveli zajedno", napisao je Njemac na društvenim mrežama
6 komentar(a)
Bastijan Švajnštajger, Bajern, Foto: Reuters
Bastijan Švajnštajger, Bajern, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2015. 20:48h

Fudbalski reprezentativac Njemačke Bastijan Švajnštajger oprostio se danas od navijača minhenskog Bajerna i poručio da nije lako donio odluku da pređe u Mančester junajted.

"Poslije 17 nevjerovatnih godina u Bajernu, i 15 nacionalnih trofeja, odlučio sam se za novi korak u karijeri. Imao sam sreću da igram u nevjerovatnom timu i pred sjajnim navijačima. Ovo je bila veoma teška odluka, jer je Bajern važan dio mog života. Moj novi tim je Mančester junajted, nadam se da razumijete moju odluku. Niko ne može da nam oduzme nevjerovatne godine koje smo proveli zajedno", napisao je Njemac na društvenim mrežama.

Švajnštajger je za prvi tim Bajerna debitovao 2002. godine i za Bavarce zabilježio 500 nastupa i 67 puta se upisao u listu strijelaca.

Na njegovom dolasku insistirao je menadžer Junajteda Luj Van Gal, koji ga je svojevremeno trenirao u Bajernu. Zanimljivo je da će Švajnštajger postati prvi Njemac u dresu tima sa "Old traforda".

On je za Njemačku na 111 utakmica postigao 23 gola i bio deo tima "elfa" koji je prošle godine osvojio Mundijal u Brazilu.

Bonus video: