Svi jure za Robertom Levandovskim

"Dejli mejl" je objavio danas da je Čelzi uputio ponudu od čak 25 miliona funti za angažovanje Levandovskog
0 komentar(a)
Levandovski, Foto: BETA/AP
Levandovski, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 14.06.2013. 20:33h

Svijet se zaljubio u sjajnog napadača dortmundske Borusije, Roberta Levandovskog, koji je opčinio sve sa četiri gola madridskom Realu u prvom duelu polufinala Lige šampiona (4:1). I naravno, nije na kvalitete sjajnog Poljaka ostao imun ni tadašnji trener "merengesa" Žoze Murinjo, koji ne želi da mu se isto dogodi sa Čelzijem, pa je uputio ponudu "žuto-crnima" za 24 - godišnjeg špica.

"Dejli mejl" je objavio danas da je Čelzi uputio ponudu od čak 25 miliona funti za angažovanje Levandovskog. To i nije neka suma za vrhunskog napadača, ali Poljak ima još samo godinu ugovora sa Borusijom, sa kojom je ušao u sukob zbog želje "milionera" da dodatno ne pojača najvećeg konkurenta, Bajerna, kojem su već prodali Marija Gecea i prije prvog njemačkog finala u istoriji. Levandovski je na odmoru i odlučio je da sa Borusijom priča samo preko advokata.

Murinjo nije zadovoljan postojećom klasom u napadu Čelzija, koji prdvode Fernando Tores i Demba Ba. Toresa želi Barselona, koja se od juče uključila u borbu i za Levandovskog.

Zato "blaugrana" i nije bila na listi "Sky beta" koji je tri dana ranije objavio kvote za buduću destinaciju sjajnog poljskog napadača. Najveće šanse bukmejkeri ove kuće davali su Mančester junajtedu, i za uloženu funtu dobija se dvostruko, drugi favorit je Bajern kojeg koči rivalstvo, pa se ulog množi sa pet, dok je Čelzi bio tek treći sa dobitkom deset puta većim od uloga. Najlošije se kotirao Arsenal sa koeficijentom 11. Iako je Real izrazio želju da angažuje Levandovskog, nema ga u ponudi "Sky beta". Razlog tome je odbiajnje Levandovskog da pređe u "kraljevski klub", što je saopštio predsjedniku Reala Florentinu Perezu, odmah nakon revanša u Ligi šampiona na "Bernabeu".

S druge strane Borusija se bila dogovorila sa Realom, ali...

"Odustali smo od prodaje Levandovskog. Smatramo da će ostati savršen profesionalac i da ostatio do ljeta naredne godine kada mu ističe ugovor. Dakle 2014. godine može nesmetano ostvariti želju da pređe u Bajern" - kazao je Hans Joakim Vacke, predjednik Borusije.

Bonus video: