Svima je Kardif u mislima

- Mislim da svi mi u glavi imamo taj nemili događaj u Podgorici kada smo poraženi od Albanije - rekao je vezista Jagielonije Mladen Kašćelan
0 komentar(a)
Reprezentacija, Foto: Vesko Belojević
Reprezentacija, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.08.2011. 19:48h

Crnogorski fudbaleri danas su krenuli u „operaciju Albanija”, iako je svima u glavi već odavno meč koji će gotovo sigurno da bude presudan za plasman „hrabrih sokola” na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Naravno, riječ je o duelu sa Velsom u Kardifu koji se igra 2. septembra.

Međutim, prije njega Crna Gora želi da nastavi uspješan niz rezultata i u prijateljskom meču protiv Albanije u Skadru, ali i da pokuša da ispravi poraz od istog protivnika od prošle godine. Albanija je, naime, tada slavila sa 1:0 u drugom meču na klupi Zlatka Kranjčara...

Sada je, međutim, situacija drugačija - Crna Gora je od tog 25. maja izgubila još samo od Norveške četiri dana kasnije u Oslu u prijateljskom susretu. Sve ostalo je bilo savršeno.

- Mislim da svi mi u glavi imamo taj nemili događaj u Podgorici kada smo poraženi od Albanije. Naravno da ćemo da damo sve od sebe da im se revanširamo u srijedu i da postignemo što bolji rezultat. I, naravno, da na kraju slavimo - rekao je vezista Jagielonije Mladen Kašćelan.

Gostovanje u Skadru je, po njemu, pravi uvod u ono što se očekuje u Kardifu narednog mjeseca.

- Ovo je dobra uvertira pred Vels. Mislim da nam mečevi koji su iza nas samo daju podstrek da nastavimo tako i dalje - kazao je Kašćelan.

I golman Standarda Srđan Blažić priželjkuje neku vrstu osvete u Skadru, ali u podsvijesti je svakako duel sa izabranicima Gerija Spida u Kardifu.

- Utakmica je sigurno dosta bitna, zbog toga što smo poraženi u prvom prijateljskom meču u Podgorici. Biće to sigurno i prilika da im se revanširamo. Sigurno je da ćemo to imati u podsvijesti kao dobru pripremu za jednu od najvažnijih utakmica. Reprezentacija Velsa će da nam bude u mislima, ali bićemo skoncentrisani na ovo prvo što nas očekuje, a to je duel sa Albanijom - istakao je Blažić.

Tenzija postoji, kao i pred svaki meč do sada.

- Svaki put kažemo ta je utakmica najvažnija. Protiv Bugara je bila najvažnija, pa nismo uspijeli da je dobijemo, iako smo bili blizu. Po trenutnom stanju na tabeli utakmica u Kardifu je jedna od najvažnijih - ako dobijemo taj meč definitivno obezbjeđujemo baraž. A možda budemo i najbolji drugi u cijelim kvalifikacijama - zaključio je Blažić.

Na prvom treningu se pojavilo 10 igrača, dok se očekuje da se ostali priključe sjutra. Na okupljanju su bili: Mladen Božović, Blažić, Saša Balić, Radoslav Batak, Marko Ćetković, Vladimir Božović, Simon Vukčević, Kašćelan, Fatos Bećiraj i Stevan Jovetić.

Bonus video: