Svonsi pokvario Van Galov debi, Ramzi sačuvao Arsenal

Tri boda gostima na "Old ttrafordu" donio je bivši igrač Totenhema Gulfi Sigurdson
2 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2014. 18:40h

Pred Lujom van Galom je težak posao u Mančester junajtedu, reklo bi se nakon starta Premijer lige i debija koji Holanđanin želi što prije da zaboravi.

„Crveni đavoli“ su izgubili na otvaranju od Svonsija na „Old trafordu“ sa 2:1, pa su navijači domaćina u strahu da im se ne sprema sezona slična prošlogodišnjoj kada je tim patio pod vođstvom Dejvida Mojesa.

Junajtedu su neophodna pojačanja (pominju se dolasci Anhela di Marije, Fredija Guarina i Mehdija Benatije), jer ovaj igrački kadar teško da može da iznese sezonu. Vidjelo se to i danas, a Svonsi je poveo u 28. minutu golom Kija.

Pogodak Sigurđsona

Mančester je poravnao početkom nastavka preko Vejna Runija, a šok je uslijedio 20 minuta prije kraja. Umjesto jurnjave na gol Velšana za pobjedu, Junajted je dozvolio da primi pogodak iz kontre koju su kreirali Boni i Dajer.

Lopta je na kraju stigla do Gilfija Sigurđsona (najveće pojačanje Svonsija iz Totenhema) koji je matirao De Heu.

Tako je Van Gal u jednom danu srušio dva negativna rekorda - omogućio je Svonsiju da prvi put u istoriji pobijedi na "Old trafordu" u ligi, a istovremeno je Junajted poražen prvi put kod kuće na otvaranju šampionata još od 1972. godine i meča protiv Ipsviča.

"Imali smo više šansi, ali to ne znači ništa ako ne date gol više od protivnika i pobijedite. Rekao sam igračima u svlačionici da sam svjestan da su u ovom trenutku dali maksimum, ali sam im i zamjerio što smo bili nervozni u prvom poluvremenu. To nije bilo potrebno", rekao je Van Gal.

Arsenal je s dva gola u sudijskim nadoknadama prvog i drugog poluvremena preokrenuo i pobijedio Kristal Palas (2:1).

U blijedoj partiji "tobdžija" presudili su prekidi - prvi je iskoristio Loran Košjelni, a drugi u 91. minutu sveprisutni Aron Ramzi, koji je sproveo loptu u mrežu nakon šuta Olivijea Žirua.

Totenhem je u gradskom derbiju u sudijskoj nadoknadi golom Erika Dajera u 91. minutu pobijedio Vest Hem.

"Čekićari" su imali penal i igrača više u prvom poluvremenu (isključenje Kajla Notona je, istina, bilo prestrogo), ali je Mark Nobl promašio jedanaesterac.

U nastavku je isključen štoper Vest Hema Džejms Kolins, Sparsi su tražili trijumf i na kraju i došli do njega.

Everton je dva puta vodio protiv Lestera u gostima, ali je osvojio samo bod (2:2), Aston Vila je pobijedila u Stouku, a Hal u Londonu protiv Kvins Park Rendžersa...

Rezultati

Arsenal - Kristal Palas 2:1 (Košjelni 45+1, Ramzi 90+1 - Hangeland 35)

Lester - Everton 2:2 (Uloa 22, Vud 86 - Mekgidi 20, Nejsmit 45)

KPR - Hal 0:1 (Čester 52)

Stouk - Aston Vila 0:1 (Vajman 50)

VBA - Sanderlend 2:2 (Beraino (penal) 42, 74 - Katermol 5, Larson 85)

Vest Hem - Totenhem 0:1 (Dajer 90+1)

Mančester junajted - Svonsi 1:2 (Runi 53 - Ki 28, Sigurđson 72)

Nedjelja

Liverpul - Sautempton

Njukasl - Mančester siti

Ponedjeljak

Barnli - Čelzi

Galerija

Bonus video: