Svonsi šokirao Arsenal na "Emirejtsu"

Velšani su došli u London spremni da brane nulu, a dobili su tri boda iz jedine šanse na utakmici - igrao se 85. minut kada je rezervista Bafetimbi Gomis glavom pogodio, a gol tehnologija pokazala da je lopta prešla liniju
0 komentar(a)
Bafetimbi Gomis, Foto: Reuters
Bafetimbi Gomis, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.05.2015. 21:08h

Arsenal porazom od Svonsija (1:0) nije ugrozio plasman u Ligu šampiona naredne sezone, ali bez obzira na to kiks "tobdžija" je malo ko očekivao.

Ali, Velšani su došli u London spremni da brane nulu, a dobili su tri boda iz jedine šanse na utakmici - igrao se 85. minut kada je rezervista Bafetimbi Gomis glavom pogodio, a gol tehnologija pokazala da je lopta prešla liniju.

Arsenal je odigrao loš meč, ali mu to nije smetalo da stvori nekoliko odličnih prilika u drugom poluvremenu. Najbolje su propustili Aleksis Sančes i Teo Volkot (u istom napadu), kao i Aron Ramzi.

Tim Arsena Vengera je tako ostao na trećem mjestu sa tri boda manje od drugoplasiranog Mančester sitija, ali i utakmicom manje koju će odigrati protiv Sanderlenda.

Druga i treća pozicija vode direktno u Ligu šampiona, a Arsenal valjda ne treba da brine o Mančester junajtedu koji je četvrti i kasni dva boda (takođe ima utakmicu više).

Arsenalu je ovo prvi poraz u Premijer ligi još od 7. februara.

Bonus video: