Svonsi želi da zadrži Laudrupa

Svonsi, klub iz Velsa koji se takmiči u engleskoj ligi, u nedjelju je osvojio Liga kup pobjedom nad četvrtoligašem Bredfordom sa 5:0
0 komentar(a)
Mihael Laudrup, Foto: Reuters
Mihael Laudrup, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.02.2013. 13:16h

Predsjednik Svonsija Hju Dženkins rekao je danas da je klub blizu dogovora sa menadžerom Mihaelom Laudrupom oko potpisivanja novog ugovora.

Svonsi, klub iz Velsa koji se takmiči u engleskoj ligi, u nedjelju je osvojio Liga kup pobjedom nad četvrtoligašem Bredfordom sa 5:0.

To je najveći uspeh od osnivanja kluba 1912. godine i prvi trofej Svonsija u engleskom fudbalu. Ekipa postizze i dobre rezultate u Premijer ligi, nalazi se na devetom mestu na tabeli sa 37 bodova.

Zbog dobrih rezultata koje postiže sa Svonsijem mnogobrojni evropski klubovi su zainteresovani za Laudrupa.

Mediji spekulišu da su među zainteresovanima i Real Madrid, Čelzi i Mančester siti. Laudrupov ugovor sa Svonsijem ističe sljedećeg ljeta.

"Ne razmišljam o tome, mislim da će biti u klubu i naredne sezone, jer je rekao da će ostati do isteka ugovora. Mihael je rekao da želi da ostane", rekao je Dženkins i dodao da je Laudrup u pravo vrijeme došao u Svonsi.

"Trebala mu je stabilnost i vrijeme da pokaže da može da bude uspješan. Znali smo i prije nego što je došao da je Svonsi pravo mjesto za njega i to se pokazalo tačnim", dodao je on.

Laudrupov agent Bajram Tutumlu rekao je da je njegov klijent zadovoljan u Svonsiju.

"U dobrim smo odnosima sa predsjednikom Dženkinsom i pregovori protiču u dobrom raspoloženju. Klub je izrazio želju da produžimo saradnju, a Laudrup je srećan u Svonsiju. Nije komplikovano, uskoro ćemo razgovarati sa upravom", rekao je Tutumlu danskim medijima.

Bonus video: