"Takav igrač se nije pojavio u posljednjoj deceniji": 17 godina - 14 golova

„Krstović se razlikuje od ogromne većine crnogorskih fudbalera, posebno mladih, po tome što u svaku utakmicu ulazi kao da je prva i najvažnija. Ima veliku želju za dokazivanjem, za golovima, nema u njegovoj igri rezerve, niti se zadovoljava onim što je uradio“, kaže njegov bivši trener
178 pregleda 5 komentar(a)
Nikola Krstović, Foto: Savo Prelević
Nikola Krstović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.10.2017. 08:36h

Crnogorski klupski fudbal nije mjerilo za kvalitet, niti se na osnovu učinka nekog mladog igrača na našim terenima može, sa velikom sigurnošću, govoriti da je riječ o budućem reprezentativcu ili internacionalcu, ali to što radi Nikola Krstović, napadač Zete, ne može da prođe nezapaženo.

Krstović će tek 5. aprila naredne godine postati punoljetan, a u 2017. godini, u prvoligaškoj konkurenciji, upisao je već 14 golova.

„Takav igrač se nije pojavio u Crnoj Gori u proteklih deset godina“, kaže Duško Vlaisavljević, koji mu je u drugom dijelu prošle sezone ukazao maksimalno povjerenje, promovisao ga u prvotimca, sa svega 16 godina.

U prvom meču kao starter, u duelu sa Jedinstvom, 25 dana prije 17. rođendana, postigao je dva gola, do kraja prošle sezone još pet, od kojih su tri bila za pobjedu, protiv Rudara, Mladosti i Budućnosti.

Tokom ljeta se upisao i na evropskoj sceni, dao gol Željezničaru u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

U prvih 12 kola tekućeg šampionata dostigao je učinak iz prošle sezone, a juče, na susretu sa Komom, upisao i prvi het-trik u karijeri.

„Krstović se razlikuje od ogromne većine crnogorskih fudbalera, posebno mladih, po tome što u svaku utakmicu ulazi kao da je prva i najvažnija. Ima veliku želju za dokazivanjem, za golovima, nema u njegovoj igri rezerve, niti se zadovoljava onim što je uradio“, kaže njegov bivši trener.

„Stalno igračima govorim da se u fudbalu najviše, pa i jedino, cijeni ono što napraviš na posljednjoj utakmici. To je Krstović shvatio na pravi način“.

Ima, kaže Vlaisavljević, sve karakteristike pravog golgetera.

„Snažan je, dovoljno brz, koristi obje noge, popravio je i igru glavom. Izuzetno je energičan, stalno ide naprijed, napada i igrače i prostor, dobru radnu etiku i veliki motiv da bude još bolji“, ističe Vlaisavljević.

Za Vlaisavljevića nema dileme – Nikola Krstović je blago crnogorskog fudbala, ali pravi izazovi tek predstoje.

„Naglo je skrenuo pažnju na sebe i vrlo je važno kakav će biti sljedeći korak u njegovoj karijeri. Za mladog igrača najvažnije je da igra. Odlazak u veliki klub, u paklenu konkurenciji, i mjesto na klupi nikako nije rješenje. Izbor narednog kluba je veoma bitan, i ako se to sve posloži kako treba, pred njim je velika karijera“, zaključio je Vlaisavljević.

Svi golovi Nikole Krstovića

11. mart Jedinstvo – Zeta 0:3 2

1. april Zeta – Rudar 1:0 1

22. april Sutjeska – Zeta 1:2 1

30. april Zeta – Dečić 3:0 1

10. maj Mladost – Zeta 0:1 1

13. maj Zeta – Budućnost 1:0 1

5. avgust Dečić – Zeta 1:4 1

8. septembar Petrovac – Zeta 0:1 1

22. septembar Grbalj – Zeta 2:1 1

18. oktobar Budućnost – Zeta 2:1 1

21. oktobar Zeta – Kom 4:2 3

Bonus video: