Telefonski poziv promijenio sve: Konte nagovorio Džeka

Ukupno 50 miliona plus 10 za bonuse je cijena koju je Čelsi pristao da plati za Džeka i Emersona Palmijerija
61 pregleda 1 komentar(a)
Edin Džeko AS Roma, Foto: Reuters
Edin Džeko AS Roma, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.01.2018. 19:48h

Roma je popustila, Edin Džeko ide u Čelsi, a s njim će i lijevi bek Emerson Palmijeri.

Mediji iz Italije javljaju da je konačan dogovor postignut, da je na kraju i Džeko aminovao dogovor, pa više nema razloga da transfer propadne.

"Bosanski dijamant" je bio i jedina prepreka, jer se dvoumio zato što u drugom dijelu sezone ne može da igra Ligu šampiona sa "plavcima", ali je nakon telefonskog razgovora sa Antonijom Konteom rekao:

"Dolazim u London".

Biće to Džekov povratak u Premijer ligu nakon dvije sezone (igrao je za Mančester siti), a malo ko je vjerovao da će se dogoditi u sred sezone u kojoj Romu čeka osmina finala Lige šampiona (rival je Šahtjor), te velika borba u Seriji A za plasman u elitno evropskom takmičenje.

Finansije su, ipak, nametnule situaciju, jer je Roma prinuđena da prodaje kako bi do ljeta sanirala minus od 60 miliona eura, a baš to je cifra koju bi trebalo da dobije za transfer Džeka i Palmijerija.

Ukupno 50 miliona plus 10 za bonuse je cijena koju je Čelsi pristao da plati: Džekova vrijednost je 30 (plus pet na ime bonusa), a Brazilca 20 plus pet.

"Vučica" će tako sedam dana pred kraj prelaznog roka biti prinuđena da traži alternativu za igrača koji je ove sezone u svim takmičenjima postigao 12 golova.

Kako prenose mediji sa Apenina, opcije su Domeniko Berardi iz Sasuola, te Đerard Deulofeu iz Barselone.

Što se tiče Palmijerija, on se tek oporavio od povrede ligamenata koljena, ali ionako nije u prvom planu kod Euzebija di Franćeska.

Bonus video: