Ten Kate: Mesi je još u Barseloni jer je to obećao Vilanovi

50 pregleda 2 komentar(a)
Mesi i Nejmar, Foto: Beta/AP
Mesi i Nejmar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.01.2015. 22:51h

Henk Ten Kate smatra da bi bilo najbolje da Lionel Mesi ode iz tog kluba. Bivši pomoćni trener Barselone je, međutim, istakao da se to nikad neće dogoditi zbog obećanja koje je Argentinac dao pokojnom treneru Titu Vilanovi.

Spekulacije o tome da će Mesi napustiti Kamp Nou sve su veće posljednjih dana, ali je holandski trener za "De Telegraaf" kazao da se to neće dogoditi.

"Koliko ja znam, problemi u Barseloni su počeli prije dvije godine... Mesi je i dalje u Barseloni jer je to obećao Titu Vilanovi na samrti", rekao je Ten Kate.

Bivši trener Barselone Tito Vilanova preminuo je aprila 2014. godine nakon duge bitke s rakom.

Ten Kate, koji je bio pomoćnik Franka Rajkarda u Barseloni u sezoni kada je Mesi odigrao prvu utakmicu u dresu Katalonaca, kazao je da bi odlazak Argentinca bio najbolja stvar za klub.

"Mislim da bi taj transfer bio u interesu svih. Lionel je dugo u Barseloni i treba mu novi izazov. On i dalje vrijedi mnogo novca, ali njegova vrijednost će padati. Zaista želim da ga podržim, ali nisam siguran da će se vratiti na najviši nivo. Nije normalno da neko sija toliko dugo kao on. Da budem iskren, Mesi nije bio na najboljem nivou prošle godine i pored toga što je imao dobru statistiku", kazao je Ten Kate.

„Dejli star": Čelzi nudi 250 miliona eura za Mesija"

Čelzi je, navodno, spreman da za Mesija ponudi astronomskih 250 miliona eura, koliko iznosi njegova otkupna klauzula, tvrdi britanski "Dejli star".

Kako navodi ovaj tabloid, čelnici "plavaca" ponudili bi Argentincu šestogodišnji ugovor. "Dejli star" ocjenjuje da bi Čelzi mogao da profitira iz sukoba koji navodno postoji između Mesija i trenera Luisa Enrikea, upravo tako što bi argentinskog asa privukli na svoju stranu.

Bonus video: