Teri: Samo sam ponovio ono što mi je dobacio Ferdinand

"Da sam rasista, sigurno mu to ne bih dobacivao preko pola terena pred kamerama i hiljadama gledalaca na stadionu, nego bih rukom prekrio usta i šaputao mu na uho", rekao je Teri.
0 komentar(a)
Teri, Foto: Beta AP
Teri, Foto: Beta AP
Ažurirano: 10.07.2012. 22:05h

Džon Teri tvrdi da nije rasista, već žrtva verbalnog napada Antona Ferdinanda, rođenog brata mnogo poznatijeg engleskog štopera Rija.

Teri je krajem prošle godine imao sukob sa mlađim Ferdinandom na meču KPR - Čelzi, navodno mu je uputio rasističke uvrede, iako je kapiten „plavaca” juče na suđenju u Londonu po ko zna koji put ponovio da nije kriv i da je „sve pogrešno protumačeno”.

"Da sam rasista, sigurno mu to ne bih dobacivao preko pola terena pred kamerama i hiljadama gledalaca na stadionu, nego bih rukom prekrio usta i šaputao mu na uho", rekao je Teri.

Da je Teri zaista rekao svašta Ferdinandu vidi se i na snimku, a čitačica s usana je istakla kako mu je kazao: „j... crna pi...”.

Teri, međutim, ističe da je samo ponavljao riječi koje je Anton uputio njemu.

"Učinilo mi se da mi je tokom našeg prepucavanja dobacio „je... crna pi...”. Nakon toga sam uzviknuo prema njemu više puta istu rečenicu u čuđenju zašto mi je to dobacio. Rekao sam mu i: „Odj..., odj...! Crna pi..., jel? Je.... idiote”! To je bilo sve što sam mu u afektu dobacio - branio se Teri, koji je rekao i da je nakon te „sporne” utakmice želio da riješi nesuglasice sa Ferdinandom.

"Došao sam do Ferdinanda zajedno sa saigračem Ešlijem Kolom, koji je takođe tamnoput. Pitao sam ga da li smatra da sam ga rasistički vrijeđao. Rekao mi je da nisam, stisnuli smo ruke i otišli svako svojim putem".

Teri je više puta rekao sudiji da ne smatra da je kriv i zatražio da bude oslobođen optužbi. Ako se, ipak, dokaže suprotno, iskusni fudbaler će morati da plati kaznu od dvije i po hiljade funti za narušavanje javnog morala.

"Prošle godine navijači i igrači suparničkih timova su me vrijeđali zbog navodne veze s Vanesom Peronsel, bivšom suprugom mog nekadašnjeg saigrača Vejna Bridža. Nisam protestovao, samo sam trpio. Kao fudbaler morate da naučite da primite poneki udarac u bradu", izjavio je Teri.

Bonus video: