Terzić: Kokeza pomogao Partizanu da osvoji titulu

"Ne zamjeram mu što kao građanin navija za Partizan i što mu je povrijeđena sujeta jer je otjeran od strane navijača iz Zvezde, ali mu zamjeram što zloupotrebljava funkciju", rekao je Terzić.
60 pregleda 2 komentar(a)
Zvezdan Terzić, Foto: Beta-AP
Zvezdan Terzić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 19.05.2017. 12:35h

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić optužio je danas predsjednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slavišu Kokezu da je pomogao Partizanu da osvoji titulu šampiona.

"Teško je ostvariti ciljeve (titula i finansijska stabilizacija) kada ispred sebe imate dva ozbiljna protivnika, vječitog rivala Partizan koji nikad ne treba da se potcijeni, pogotovo kad je pojačan sa predsjednikom FSS Slavišom Kokezom ove sezone", rekao je Terzić novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

Terzić je istakao da je Kokeza "umislio da je FSS njegov ratni plijen", kao i da je "neformalni gazda" Partizana.

"Dešava nam se ono što se dešavalo kad nisam bio u klubu, kad je FSS vodio (Tomislav) Karadžić. Rekao sam prije godinu dana da ćemo žaliti za Karadžićem. Taj čovjek je umislio da je FSS njegov ratni plijen. On je i neformalni gazda Partizana i to cijela Srbija zna. Cijela Srbija zna šta čini i šta je činio ovih šest mjeseci da bi Partizan postao šampion", rekao je Terzić.

Kao najveći problem, istakao je Kokezinu "bolesnu sujetu".

"Problem je bolesne sujete njega kao čovjeka, koji je umislio da mu fudbal u Srbiji pripadne kao ratni plijen. On je neformalni gazda u Partizanu. U Zvezdi to nije uspio i neće, bez obzira da li ja budem bio direktor ili ne", rekao je Terzić.

On je naveo da je Zvezda imala sezonu za ponos.

"Regularni dio smo završili sa šest bodova više od Partizana. Imamo samo tri poraza i možda ćemo doći u situaciju da ne osvojimo titulu. Nije se taj Partizan tako utegao da gazi. To je Partizan koji liči na Partizan u eri Tomislava Karadžića. Sve što je pobeđivao u tih 35 utakmica, imao je prijateljske klubove, sudije, čuvene prelaze u koje se ne razumijem i vjetar u leđa predsjednika FSS", rekao je Terzić.

"Obistinilo se ono što sam upozoravao, medijska hajka, sprega FSS i Partizana, koja je dala rezultate. Vidjećemo koliko će Zvezda biti u stanju da im stane na putu", dodao je on. Generalni direktor Zvezde je istakao da je taj klub "poništen ove sezone" i da ne zamjera Kokezi što navija za Partizan, već što zloupotrebljava funkciju.

"Ako ne prihvatite njihova pravila igre, bićete poništeni, a Zvezda je poništena u ovoj sezoni, a sve zbog bolesne ambicije Kokeze da mora da bude predsjednik FSS i kontroliše sve, i Partizan i Zvezdu. Ne zamjeram mu što kao građanin navija za Partizan i što mu je povrijeđena sujeta jer je otjeran od strane navijača iz Zvezde, ali mu zamjeram što zloupotrebljava funkciju", rekao je Terzić.

Terzić je naveo da je Zvezda "previše veliki klub da bi ćutala i dodvoravala se bilo kome".

Prema njegovim riječima, serija Partizana od 35 utakmica bez poraza se desila "po istom scenariju kao kada je šest puta uzastopno osvajao titulu".

"Percepcija javnosti je potpuno iskrivljena, a to su spin majstori iz Partizana su model Duška Vujoševića iz košarkaškog prenijeli na fudbalski klub. Iza leđa baš svih su radili pokvaren dio posla koji je prošao nezapažen u medijima. Dok god sam u Zvezdi boriću se protiv svakoga ko bude radio na štetu Zvezde. Nismo imali elemente i mehanizme da se izborimo protiv samovolje predsjednika Saveza. Moraju se isključiti nesportski faktori koji iz ličnih interesa pokušavaju da ruiniraju Zvezdu", rekao je Terzić.

On je kazao da Kokezim odlaskom sa mjesta potpredsednika Zvezde u avgustu 2015. godine počela sprega sa Partizanom. "Već dvije godine ruši Zvezdu, a ne samo godinu dana od kako je predsjednik Saveza. Zvezda je pokrenula revoluciju u Srbiji, podigla fudbalski narod na noge da se smijeni Karadžić. Ali, onog momenta kada je Kokeza otišao iz Zvezde, on se tog momenta slizao sa Karadžićem i samo nastavio njegovim putem. Od avgusta 2015. godine oni su jedno", kazao je Terzić.

Kao jedan od primjera odnosa, pomenuo je žrijeb za domaćinstvo finala Kupa Srbije ove sezone i naveo da ga ne bi iznenadilo da Komisija za žalbe FSS dozvoli Partizanu da u posljednjem kolu protiv Mladosti igra pred publikom..

"Svjesni smo i toplih kuglica i svega, ali nismo očekivali da će se igrati na našem stadionu. Ne bi me iznenadilo da Komisija za žalbe dozvoli Partizanu da igra pred publikom", rekao je direktor crveno-bijelih. Terzić je ponovio da je zatekao dug od 52 miliona eura kada je došao u klub, a da će on za nekoliko nedjelja biti između 25 i 26 miliona, kao i to "da je čuo" da je i Partizan došao na taj nivo duga.

"Dok god Zvezda bude morala da prodaje najbolje igrače da bi stabilizovala finansije, biće izuzetno teško da se osvaja titula. Treba da gledamo na svoje dvorište. Imamo razloga za ponos na sve što smo uradili da Zvezda zna šta hoće, da ima nevjerovatno mlade i talentovane igrače, čija vrijednost prevazilazi tržišnu. Zvezda je stabilna jer ima igrače. To je kao kad firma ima dug 25 miliona eura, a robe u magacinu koja vrijedi 25 miliona eura", rekao je on.

Terzić je istakao da će "svima doći kraj" i da mu je cilj da Zvezdu ostavi u boljem stanju nego što je zatekao, ali je naveo da mu "ostaje gorak ukus" što je "titula oteta na perfidan način" iako je upozoravao saradnike da će to da se desi.

"Nije smak svijeta ako Zvezda ne bude šampion. To nije jedini parametar koji određuje uspješnost rada. Imamo mnogo stvari kojim možemo da se pohvalimo, da Zvezda ima zdravu perspektivu kao što ima. Ja kao profesionalac u osjećaću da Zvezda ima neuspješnu sezonu kada ne osvoji titulu. Tako moraju svi da postave stvari da bi sa najvišim ambicijama ušli u sezonu", rekao je Terzić.

Generalni direktor crveno-bijelih je dodao da su 4. i 5. juna izbori u Zvezdi, poslije kojih će biti održana Skupština kluba na kojoj će "argumentovati činjenice" i delegati će donijeti odluku kojim će Zvezda ići putem.

Bonus video: