Teško je kada odlazi neko poseban: Klop se oprostio od "divnog čovjeka i sjajnog igrača"

"Bio je izuzetan, uradio je sve što je mogao da nam pomogne u svakom smislu. Trenirao je vrijedno, igrao srcem. Jasno je da su navijači razočarani i tužni, tako je uvijek kada odlazi neko poseban", naglasio je Klop
0 komentar(a)
kutinjo klop, Foto: Reuters
kutinjo klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.01.2018. 19:36h

Jirgen Klop, trener Liverpula, oprostio se od "divnog čovjeka i sjajnog fudbalera" Filipea Kutinja, koji je od večeras igrač Barselone.

"Nije tajna da je Filipe želio da ode još od jula, kada je Barselona pokazala interesovanje za njega. Bio je iskren prema meni, vlasnicima kluba i saigračima, svima nam je rekao da želi u Barselonu. Uspjeli smo nekako da ga zadržimo, nadajući se da ćemo ga ubijediti da promijeni mišljenje. Uradili smo sve da ga ubijedimo da bi ostanak u Liverpulu bio isto toliko atraktivna opcija kao i odlazak u Španiju. On je, međutim, uvijek govorio da je njegova i budućnost njegove porodice u Barseloni", rekao je Klop.

Njemački trener je zahvalio Kutinjo na posvećenosti i profesionalizmu koje je pokazao u minuloj polusezoni.

"Bio je izuzetan, uradio je sve što je mogao da nam pomogne u svakom smislu. Trenirao je vrijedno, igrao srcem. Jasno je da su navijači razočarani i tužni, tako je uvijek kada odlazi neko poseban", naglasio je Klop.

On je istakao da će Liverpul izdržati ovaj udarac.

"Kao klub, u sjajnoj smo poziciji da reagujemo na pravi način. Iskoristićemo našu snagu i veličinu da prebrodimo ovakav trenutak i krenemo naprijed", kazao je Klop.

Bonus video: