Tijago Silva šokirao Murinja, PSŽ eliminisao Čelzi u produžetku!

Bavarci sa 7:0 demolirali Šahtjor i plasirali se u četvrtfinale
0 komentar(a)
Pari Sen Žermen, Foto: Beta-AP
Pari Sen Žermen, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 11.03.2015. 22:40h

Bajern i Pari Sen Žermen plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona nakon simultanke Njemaca u Minhenu (7:0 protiv Šahtjora) te dramatične predstave koja se odigrala u Londonu, na „Stamford bridžu”.

Šampion Francuske je sa dva gola iz prekida - u finišu regularnog dijela i u finišu produžetka - s igračem manje šokirao lidera Premijer lige i potpisao šokantnu eliminaciju ekipe Žozea Murinja!

Na kraju - 2:2, poslije 1:1 u regularnom dijelu, s tim što su gosti od 31. minuta igrali bez prestorogo isključenog Zlatana Ibrahimovića.

Ovakav epilog jeste iznenađenje, ali je u neku ruku i pravedan, jer su Parižani pokazali više od Čelzija ako se računaju svih 210 minuta dvomeča osmine finala.

Čelzi se, naime, tri puta brutalno povlačio - prvi put u Parizu, nakon gola za vođstvo Ivanovića, drugi put u drugom poluvremenu sinoćnjeg meča, nakon isključenja Ibrahimovića, a treći put u produžetku, poslije gola Azara iz penala za 2:1.

Heroji Lorana Blana su defanzivci - David Luiz, bivši fudbaler Čelzija, koji je fantastičnim udarcem glavom četiri minuta prije kraja odveo meč u produžetke, kao i Tijago Silva, koji se u 114. minutu na sličan način iskupio za skrivljeni penal u 96!

Šampion Francuske time se revanširao Čelziju koji je na sličan način, golom Dembe Ba tri minuta prije kraja, eliminisao PSŽ u revanšu prošlogodišnjeg četvrtfinala.

U Minhenu je gledana druga priča, otpor Šahjora nakon iznenađujućih 0:0 u prvom meču trajao je samo tri minuta. Toliko je, naime, trebalo Kučeru da napravi penal i zaradi crveni karton (najbrže isključenje u Ligi šampiona ikada), a Mileru da sa bijele tačke otvori goleadu.

Botaneg u 34, Riberi u 49, ponovo Miler u 52, Badštuber u 63, Levandovski u 75. i Gece u 87. minutu do vrha su napunili mrežu Šahtjora.

"Penal i crveni karton poslije samo tri minuta, to je zaista perfektan početak meča. Nakon toga je bilo puno, puno lakše - kazao je Hoger Badštuber, defanzivac Bajerna. Bavarci su sinoć izjednačili svoju najubjedljiviju pobjedu u nokaut fazi Lige šampiona, jer su prije dvije godine istim rezultatom, 7:0, savladali Bazel.

Rezultati:

Čelzi - PSŽ 2:2 produžetak - prvi meč 1:1

Kejhil 81, Azar (penal) 96 - David Luiz 86, Tijago Silva 114.

Bajern - Šahtjor 7:0 - prvi meč 0:0

Miler 4 (penal), 52, Boateng 34, Riberi 49, Badštuber 43, Levandovski 75, Gece 87.

Bonus video: