Titograd i Agama sjutra za trofej

Agama je zvanični šampion Crne Gore, dok Titograd zauzima čelnu poziciju nakon jesenjeg dijela prvenstva.
177 pregleda 0 komentar(a)
Futsal, Foto: FSCG
Futsal, Foto: FSCG
Ažurirano: 13.02.2015. 15:41h

Fudbaleri Titograda i Agame igraće sjutra u Podgorici za prvi trofej Kupa Crne Gore u futsalu, saopšteno je iz Fudbaskog saveza.

Agama je zvanični šampion Crne Gore, dok Titograd zauzima čelnu poziciju nakon jesenjeg dijela prvenstva.

Trener Titograda, koji će sjutra i formalno biti domaćin u finalu, Zoran Milašević kazao je da ulogu favorita prepušta rivalu.

"Kao veoma mlad klub, koji postoji pet-šest godina, došli smo u situaciju da se ponovo borimo za trofej. Igramo drugo finale, prošle godine u prvenstvu Agama je bila bolja. Nadam se da ćemo tu praksu promijeniti. Očekujem neizvjestan duel i nadamo pobjedi", kazao je Milašević na konferenciji za novinare.

On očekuje težak meč, podsjećajući da Agama u svom sastavu ima šest ili sedam repezentativaca.

"Daćemo sve od sebe da napravimo iznenađenje i osvojimo prvi Kup Crne Gore. To bi za nas bila velika čast. U zimskom prelaznom roku pojačali smo se sa reprezentativcem Rankom Novovićem i Darkom Bojanovićem. Imamo problema sa povredama, ali se nadam da ćemo nastupiti u najjačem sastavu", zaključio je Milašević.

Trener zvaničnog šampiona, Vasko Vujović, vjeruje u pozitivan ishod, ali smatra da je Titograd favorit.

"Neka pobijedi bolji, a ulogu favorita prepuštam rivalu. Mi jesmo prvaci, ali je na polovini prvensttva Titograd prvi, a mi treći na tabeli. Zaostajemo šest bodova jer u prvom dijelu nijesmo trenirali", kazao je Vujović.

On je kazao da se Agama orijentisala na stvaranje mladih igrača i da je puna pažnja posvećena budućim asovima.

"To se odrazilo na rezultate u jesenjem dijelu, jer smo dolazili samo na utakmice, a djeca su redovno trenirala. Finale ne dolazi u pravo vrijeme za nas, ali imamo iskusnu ekipu i ako nijesmo u trenažnom procesu možemo ostvariti pobjedu. Ulogu favorita prepustamo rivalu, ali se nadamo da možemo osvjiti Kup", kazao je Vujović.

On je najavio da će se ekipa za plej-of pripremiti i ponovo najozbiljnije konkurisati za trofej.

Predsjednik komisije za takmičenje FSCG Božidar Mićunović kazao je da je u premijernom izdanju Kupa Crne Gore učestvovalo 11 klubova.

„Pozivam klubove da prvo finale Kupa Crne Gore odigraju dostojanstveno, u fer i korektnoj igri, a neka pobijedi bolja ekipa", rekao je Mićunović.

Finalni meč u dvorani Morača počeće u 18 sati.

Bonus video: