Titograd želi da zaustavi napadačku armadu prvaka

U derbiju starta drugog kruga Telekom 1. CFL, zahuktali lider Sutjeska dočekuje OFK Titograd (16 sati, TV). Sat ranije Rudar - Budućnost, Zeta - Kom, Grbalj - Iskra i Podgorica - Petrovac
1726 pregleda 2 komentar(a)
Sutjeska spremna za novu veliku borbu sa OFK Titogradom, Foto: Savo Prelević
Sutjeska spremna za novu veliku borbu sa OFK Titogradom, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.09.2019. 08:59h

Utakmicama 10. kola Telekom 1. CFL, danas počinje drugi krug četvorokružnog takmičenja u najjačem domaćem fudbalskom šampionatu. Lider nakon prvog kruga je aktuelni prvak Sutjeska, koja je sjajnim igrama i pobjedama iskoristila kikseve Budućnosti u posljednja tri kola. Nikšićani igraju i derbi 10. kola, jer danas 16 sati (TV prenosu) dočekuju OFK Titograd. Ostale četiri utakmice ovoe runde počinju u 15 časova.

Sutjeska je favorit, ne samo zbog sjajne forme, već zato što je i na startu prvenstva kao gost bila bolja od OFK Titograda, kada je Branislav Janković sa penala sredinom prvog poluvremena postavio konačan rezultat. No, Nikšićani neće potcijeniti OFK Titograd, jer izabranike Nikole Rakojevića godinama krasi nevjerovatna stabilnost, angažovanost i profesionalizam. Zato, uostalom i dominiraju crnogorskim fudbalom posljednjih godina.

- Znamo da neće biti lako, jer izuzetno respektujemo ekipu OFK Titograda. Ipak, smatram da smo u prednosti zbog domaćeg terena, kvaliteta igre i ogromne želje da trijumfujemo. Znamo da do cilja, a to je pobjeda, možemo samo uz maksimalnu borbenost i požrtvovanost. Mi smo na to spremni, jer tako radimo i na treningu i taj pristup samo prenosimo u utakmicama - kazao je Stefan Nikolić, jedan do trojice igrača Sutjeske sa po četiri postignuta gola u dosadašnjem dijelu sezone.

Za razliku do Niklšićana koji su prethodne tri utakmice dobili gol-razlikom 12:1, OFK Titograd je seriju od četiri pobjede prekinuo porazom na svom terenu do Zete (1:0). U taboru “crvenih”, međutim, smatraju da nisu bez šansi kraj Bistrice.

- Poslije neočekivanog poraza u prethodnom kolu, imamo teško gostovanje ekipi koja je lider. I naša međusobna prva utakmica je bila teška, ali smo stvarali prilike koje nismo iskoristili. Spremni smo za veliku borbu, a cilj nam je da zaustavimo Sutjesku i spriječimo ih da naprave veliku bodovnu razliku - kazao je golman Titograda Saša Ivanović.

Titograd ima 14 bodova, šest manje od lidera a tri od drugoplasirane Budućnosti, koja gostuje Rudaru. “Plavi” će danas odigrati prvi od dva duela u Pljevljima u samo pet dana, pošto ih u srijedu sa Rudarom očekuje i osmina finala Kupa Crne Gore. Budućnost je remijem sa Iskrom na Trešnjici u prošlom kolu prekinula niz od dva poraza. Klub je juče i zvanično dobio novu upravljačku strukturu, na čelu sa biznismenom Veselinom Mijačem.

- Mnogo nam znači što znamo da imamo nekoga iza sebe, ne samo na terenu. Sada možemo da mislimo samo na fudbal. Očekivali smo svi da ćemo biti bolji nakon prošle pauze. Ipak, desilo se suprotno - nijesmo igrali loše, ali su rezultati slabi u prethodna tri meča. Rival za titulu, Sutjeska je to iskoristila, ali mnogo je ostalo do kraja. Sve možemo da ispravimo i vratimo se na vrh. Ovaj tim ima kvalitet za to - rekao je Igor Ivanović, krilni napadač Budućnosti.

Rudar se sjajnom pobjedom nad Petrovcem prošlog vikenda (4:0) iskupio za još teži poraz od Podgorice (5:0) u prethodnom kolu, a danas će biti značajno oslobljen - zbog kartona neće nastupiti Ermin Seratlić, Igor Ćuković i Marko Krasić.

Trećeplasirana Zeta na Trešnjici dočekuje Kom. Uprkos svim odlascima, ekipa Dejana Roganovića pokazuje da ima stabilan sistem i primila je samo tri gola u dosadašnjih devet mečeva.

- Profesionalno ponašanje i rad su razlog našeg uspjeha. Analizirali smo prvi dio, zadovoljni smo igrom, ali smatram da možemo još bolje. Kom je ozbiljan tim, iako su mu mnogi prognozirali borbu za opstanak. Oni takođe jako puno rade, i biće nam ozbiljan rival, ali se nadamo pobjedi - rekao je Roganović.

Parovi 10. kola

ZETA - KOM (15 h) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

PODGORICA - PETROVAC (15 h) Sudija: Vladimir Bjelica (Nikšić)

RUDAR - BUDUĆNOST (15 h) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

ISKRA - GRBALJ (15 h) Sudija: Miraš Cerović (Podgorica)

SUTJESKA - OFK TITOGRAD (16, TV) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

Bonus video: