Tivat dobija fudbalski stadion po FIFA standardima

"Tivat stvara dobre pretpostavke za razvoj sportskog turizma", ocijenio je predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac
2433 pregleda 2 komentar(a)
Pomoćni teren FK Arsenal, Foto: Opština Tivat
Pomoćni teren FK Arsenal, Foto: Opština Tivat

Tivat će uskoro dobiti prvi fudbalski stadion po FIFA standardima za profesionalna takmičenja, jer su radovi na izgradnji pomoćnog terena FK "Arsenal" u završnoj fazi.

Iz Opštine Tivat su saopštili da će teren površine 7.920 metara kvadratnih raspolagati sistemima za automatsko zalivanje, busenima vještačke trave, rasvjetom i ogradom.

"Opština Tivat je u dvije faze radova na pripremi terena uložila ukupno 197.000 eura dok je Fudbalski savez Crne Gore opredijelio oko 200.000 eura za opremanje terena. Nakon obnavljanja košarkaškog terena u Velikom parku i sada pomoćnog terena FK "Arsenal", Tivat stvara dobre pretpostavke za razvoj sportskog turizma. Imajući u vidu uslove koje grad pruža, te početak realizacije planova izgradnje sportskog kompleksa za zatvorenim bazenom na Župi, vjerujem da ćemo Tivtu obezbijediti status važne sportske destinacije", ocijenio je predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac.

Lokalna uprava Tivta realizovala je pripremne radove na pomoćnom terenu FK "Arsenal" do nivoa postavljanja vještačke trave, dok je nabavka sistema za zalivanje prskalica, trave, golova i klupa za rezevrne igrače bila donacija Fudbalskog saveza Crne Gore.

Bonus video: