To je engleski fudbal: Konte bijesan zbog rasporeda utakmica

"Mi treniramo 70 odsto manje nego prošle sezone. Zašto? Zato što igramo utakmice svaka dva dana. Plaćamo debelu cijenu zbog toga", kazao je Konte
2 komentar(a)
Antonio Konte Čelsi, Foto: Reuters
Antonio Konte Čelsi, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.10.2017. 17:34h

Antonio Konte bio je pravo otrkovenje u engleskom fudbalu prošle sezone - njegov Čelsi prošetao se do titule, a Italijan je zasjenio Gvradiolu, Murinja, Klopa i sve ostale trenerske "face" u najglamuroznijem fudbalskom prvenstvu na svijetu.

Konte je, međutim, bio jedini od trenera vodećih klubova koji nije imamo nikakve evropske obaveze - Čelsi je mogao da se skoncentriše isključivo na domaća takmičenja.

Ova sezona je malo drugačija - "plavci" igraju Ligu šampiona, u kojoj su u prva tri kola osvojili sedam bodova, na čelu su grupe D ispred Rome i Atletika, ali zbog toga pate u prvenstvu.

Nakon osam kola imaju čak devet bodova manje od vodećeg Mančester sitija, sedam manje od drugoplasiranog Mančester junajteda.

I, po prvi put otkada je došao na Ostrvo, Konte je bijesan, u bukvalnom smislu - smeta mu zgusnut raspored utakmica.

"Mi treniramo 70 odsto manje nego prošle sezone. Zašto? Zato što igramo utakmice svaka dva dana. Plaćamo debelu cijenu zbog toga. Kada stalno igrate utakmice nemoguće je da radite na taktičkim detaljima, kao i fizičkom apsektu fudbalera. Nemamo vremena da obraćamo pažnju na detalje, i zbog toga patimo", kazao je Konte.

Čelsi je u srijedu igrao 3:3 sa Romom u Ligi šampiona, već sjutra dočekuje Kristal Palas u Premijer ligi.

"Raspored je paklen, nemamo kad da treniramo. Kada su se igrači vratili iz svojih reprezentacija, odmah smo igrali protiv Kristal Palasa. I izgubili", dodao je Konte.

Italijanu kao da fale igrači...

"Ostali smo bez tri igrača sa velikom istorijom - Dijega Koste, Matića, Terija. Uz to su stigle povrede. Iste igrače moram da koristim na svakom meču".

Bonus video: