Tohirove ideje: Verati, Naingolan, Džaka, Insua...

"Ne očekujte kupovine poput one Reala kada je doveo Gareta Bejla", rekao je Morati
1 komentar(a)
Marko Verati, Foto: Beta/AP
Marko Verati, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.10.2013. 14:18h

Inter je i zvanično otišao u ruke indonežanskog tajkuna Erika Tohira koji je kupio 70 odsto akcija od Masima Moratija, pa su italijanski mediji već počeli da licitiraju s pojačanjima za januar, ali i za naredno ljeto.

Sa Tohirom novac neće biti problem, Inter će ga imati dovoljno za pojačanja, ali je strategija da se ulaže u mlade. To je jasno stavio do znanja i Morati koji ostaje u klubu:

"Ne očekujte kupovine poput one Reala kada je doveo Gareta Bejla", rekao je Morati.

Milanska "Gazeta delo sport" je sastavila listu mogućih pojačanja koja jasno pokazuje Tohirovu ideju – da se Inter polako zahvali takozvanim senatorima (Kivu, Samuel, Zaneti...) i da „pikira“ talente, samim tim i da misli na budućnost.

Prvi Tohirov san je da dovede Marka Veratija iz Pari Sen Žermena, ali taj posao sigurno nije lak.

Želja je (još od ljetos) Rađa Naingolan iz Kaljarija, a novo ime je Švajcarac albanskog porijekla Granit Džaka – 21-godišnji vezista Borusije iz Menhengladbaha.

Takođe, opcija je i Fernando iz Porta, koji izgleda ne želi da produži ugovor sa portugalskim velikanom...

Što se tiče odbrane, traži se zamjena za Alvara Pereiru (ide u januaru) na lijevoj strani i ona bi mogla vrlo lako da stigne iz Atletiko Madrida – u pitanju je Emilijano Insua, bivši igrač Boke juniors, Liverpula i Galatasaraja.

Želje su i štoperi Fabijan Šer iz Bazela i Kurt Zuma iz Sent Etjena.

Što se tiče napada, razmišlja se o nasljedniku Dijega Milita i zasada su u opticaju imena Abela Ernandesa iz Palerma, Rodriga iz Benfike i velikog talenta Universidad Katolike iz Čilea Nikolasa Kastilja.

Bonus video: