Tomislav Karadžić se povlači

"Uz napred navedene razloge i motive za moj postupak vjerujem da će ovaj gest biti inspiracija i za druge, da ničija fotelja, niti funkcija ne smiju biti iznad opšteg fudbalskog interesa", poručio je odlazeći predsednik FSS
1 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2013. 21:58h

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Tomislav Karadžić najavio je danas da se povlači sa te funkcije po završetku jesenjeg dijela sezone u nacionalnoj Superligi.

Karadžić je naveo da se na ovaj korak odlučio zbog "ozbiljne polarizacije u srpskom fudbalskom sportu".

"Četiri decenije uloženog ličnog rada, napora, želje i htjenja da u našem fudbalu bude bolje ne dozvoljavaju mi da na bilo koji način doprinosim tim podjelama, ne ulazeći ovom prilikom u polemiku ko je u pravu, a ko nije, šta je istina, a šta ne. Iz tih razloga, obavještavam fudbalsku i ukupnu javnost da sam danas odlučio da ću u skladu sa statutom FSS, nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva, sazvati redovnu skupštinu fudbalske organizacije na kojoj ću se povući sa mesta predsednika FŠ", stoji, između ostalog, u Karadžićevom saopštenju koje je prenio RTS.

Karadžić dodaje da se izvinjava svim saradnicima i organima FSS što je ovu odluku donio bez konsultacija sa njima i ujedno "apeluje i zahtijeva od svih aktera, klubova, Zajednice, organa i tijela nacionalnog saveza da u periodu pred nama učine sve na sprječavanju daljih podjela u fudbalu".

"Uz napred navedene razloge i motive za moj postupak vjerujem da će ovaj gest biti inspiracija i za druge, da ničija fotelja, niti funkcija ne smiju biti iznad opšteg fudbalskog interesa", poručio je odlazeći predsednik FSS.

Odluka Karadžića da podnese ostavku uslijedila je nakon inicijative Crvene zvezde da klubovi počnu utakmice sa šest minuta zakašnjenja u znak protesta protiv stanja u domaćem fudbalu i kao podrška zahtjevima za promjene u fudbalskoj organizaciji.

Karadžić je na čelu FSS bio od 2008. godine.

Bonus video: