Tores uhvatio zalet za pakleni finiš

Tores je za manje od mjesec i po (od kada je Di Mateo zamijenio Andrea Viljaš-Boaša) postigao sedam golova u svim takmičenjima...
57 pregleda 0 komentar(a)
Tores, Foto: Beta/AP
Tores, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.05.2012. 08:28h

Čelzi može mnogo u finišu sezone, pogotovo ako Fernando Tores ponovi izdanje kao protiv Kvins Park Rendžersa.

Španac je u malom londonskom derbiju upisao het-trik (prvi od septembra 2009. godine), a Roberto di Mateo dočekao da mu javnost oda još jedno priznanje...

„Podigao je moral ekipi, krenule su pobjede i probudio je uspavanog golgetera Fernanda Toresa”, napisali su mediji na Ostrvu.

Tores je za manje od mjesec i po (od kada je Di Mateo zamijenio Andrea Viljaš-Boaša) postigao sedam golova u svim takmičenjima.

GOLMANI

Konsilji (Atalanta) - odbranio je penal Stevanu Jovetiću i spriječio ga da postigne 15. gol u sezoni.

Antonjoli (Ćezena) - dugo je bio junak, branio je sve, ali je Inter jednostavno morao da dobije taj meč. Obi i Zarate su mu pokvarili veliki dan na „Meaci”.

ODBRANA

Teri (Čelzi) - dao je gol protiv KPR-a i navijači Čelzija su mu odmah oprostili glupost sa „Nou Kampa”. Tako je to sa legendama...

Baljesteros (Levante) - veteran koji i dalje uliva strah protivničkim napadačima.

Distan (Everton) - „karamele” su počistile Fulam (4:0), a odbrana na čelu sa Francuzom još jednom pokazala kvalitet koji posjeduje.

SREDINA

Azar (Lil) - kakav je to majstor... Dao je gol PSŽ-u pred dok ga je posmatrao Patrik Vijeira, čovjek koji je zadužen od strane Mančester sitija da riješi transfer Belgijanca.

Obi (Inter) - igrač utakmice protiv Ćezene. Postigao je prvi gol u dresu Intera.

Belhanda (Monpelje) - Monpelje leti ka tituli - četiri kola prije kraja ima pet bodova više od PSŽ-a.

Simplisio (Roma) - gol koji je postigao možda i ne bi bio tako primijećen da ga nije neobično proslavio odlaskom na tribinu kod supruge i sina.

Đakerini (Juventus) - Konteova ideja sa Đakerinijem na sredini terena je uspjela u Novari. Juve je poslije nove pobjede još bliži Skudetu.

NAPAD

Vučinić (Juventus) - „otključao je Novarinu bravu i trasirao Juveu put ka pobjedi. Sa dvije trešenje je ukrasio šampionsku tortu i pokazao zašto svi misle da je uz Andreu Pirla najveća snaga „stare dame”... Tako je italijanski „Medijaset” opisao partiju crnogorskog kapitena.

Tores (Čelzi) - za mnoge je već bivši as, a Španci se nadaju da bi mogao da bude džoker Visentea del Boskea na Evropskom prvenstvu.

Barios (Borusija Dortmund) - povrede i sjajna forma Roberta Levandovskog su ga bacile u drugi plan, ali je u Kajzerslauternu dokazao da nije zaboravio da daje golove. Tri puta je pogodio mrežu „đavola”.

Suares (Liverpul) - upisao je het-trik, s tim što je posljednji pogodak jedan od najljepših u sezoni - dao ga je skoro s centra protiv Noriča.

Zarate (Inter) - ako Inter na kraju dođe do Lige šampiona, njegov gol Ćezeni će se pamtiti kao jedan od najvažnijih u sezoni.

Raul (Šalke) - navijači Šalkea su ga ispratili kao legendu. I dvije godine u Gelzenkirhenu su mu bile dovoljne da ostavi neizbrisiv trag...

Kasano (Milan) - potpuno se vratio fudbalu i sada slijedi borba za mjesto u napadu Italije za Evropsko prvenstvo.

Bonus video: