Torino i sudija Đakomeli udruženim snagama srušili Lacio

Isključenje Imobilea u finišu prvog poluvremena je promijenilo sve na "Olimpiku"
1 komentar(a)
Lacio - Torino, Foto: Beta/AP
Lacio - Torino, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.12.2017. 22:08h

Torino je dao tri gola Laciju i osvojio "Olimpiko" (3:1), ali je opšti utisak da bi sve bilo drugačije da u finišu prvog poluvremena nije dobio veliku pomoć sudije Đakomelija.

"Granata" je od 45. minutu imala igrača više zbog isključenja IMobilea koji je pokušao glavom bez lopte da udari Burdisa (koji je iscenirao ozbiljniji kontakt), što nije promaklo Đakomeli koji je sve vidio pomoću VAR tehnlogije.

Incidentu je prethodila šansa Rimljana u kojoj su tražili penal zbog igranja rukom Falkea.

Vjerovalo se da je upravo zbog igranja rukom napadača gostiju Đakomeli tražio pomoć video tehnologije, ali je uslijedio šok na stadionu kada je pokazao direktan crveni karton najboljem strijelcu "nebesko-plavih".

Svi golovi su viđeni u drugom dijelu igre.

Toro je preko Berengera i Rinkona brzo poveo sa 2:0, Lacio je smanjio pogotkom Luisa Alberta, a tri boda ekipi Siniše Mihajlovića osigurao je Edera dvadesetak minuta prije kraja.

Crnogorski reprezentativac Adam Marušić je bio na terenu 55 minuta.

Lacio je tako ostao na 32 boda iz 15 utakmica, s tim što tek treba da odigra zaostali meč protiv Udinezea na svom terenu.

Rezultati

Lacio - Torino 1:3 (Alberto 69 - Berenger 54, Rinkon 64, Edera 73)

Utorak: Đenova - Atalanta 19.00

Nedjelja: Kjevo - Roma 0:0, Napoli - Fiorentina 0:0, Spal - Verona 2:2, Udineze - Benevento 2:0, Sasuolo - Krotone 2:1, Milan - Bolonja 2:1;

Subota: Inter - Juventus 0:0, Kaljari - Sampdorija 2:2.

Tabela

Bonus video: