Tošak: Barselona bez šansi u Madridu

On je predvodio “kraljevski kluba” u sezoni 1989-1990. i pola sezone 1999. godine. Uspio je da osvojio titulu prvaka Španije (1990)
2 komentar(a)
Tošak, Foto: Savo Prelević
Tošak, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.03.2014. 22:13h

Džon Tošak, bivši trener Real Madrida, smatra da će Barseloni za pobjedu u “El Klasiku” biti potrebna sva sreća ovog svijeta.

Nakon 28. kola u Primeri, Real ima četiri boda prednosti u odnosu na sastav Herarda Martina, koja bi ispala iz trke za titulu ukoliko poražena napusti “Santijago Bernabeu”.

"Barseloni će biti potrebna sreća kako bi slavila u nedjelju. Njihova pobjeda bi predstavljala nevjerovatno iznenađenje. Nakon ovog vikenda, Real će imati sedam bodova prednosti. Možda nisam u pravu, ali predosjećam da će se stvari tako razvijati", rekao je Tošak u izjavi za “Kadenu Ser”.

Velški stručnjak smatra da je završeno vrijema kada su Katalonci dominirali.

"Moguće je da se bliži kraj jedne ere, jer primjećujem pojedine znakove toga. Govor igrača kada su van terena dovoljno govori o situaciji. Barselona je bila izuzetno dobra posljednjih godina, ali sada slijede problemi. Duga hladna zima polako stiže, a Barselona će morati da napravi radikalne promjene”, naglasio je Tošak.

On je predvodio “kraljevski kluba” u sezoni 1989-1990. i pola sezone 1999. godine. Uspio je da osvojio titulu prvaka Španije (1990).

Bonus video: