Totenhem bez napadača na Murinjovom povratku u elitu

Totenhem - Lajpcig (21)
2677 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Totenhema, Foto: AP
Fudbaleri Totenhema, Foto: AP

Taman kada se činilo da je Totenhem uhvatio ritam i kada je počeo da niže pobjede, uslijedio je šok za Žozea Murinja - dan pred okršaj sa Lajpcigom u Ligi šampiona Sparsi su ostali bez Sona. Korejac, junak pobjede nad Aston Vilom u nedjelju, doživio je prelom ruke i pauziraće nekoliko sedmica, Murinjo vjeruje da će izostati i duže...

- Mislim da više neću moći da računam na njega ove sezone - rekao je Portugalac pred večerašnji duel sa njemačkim predstavnikom u Londonu.

Odavno nema ni Harija Kejna, pa je Murinjo zaista u problemu - napadačke opcije su Lukas Moura, Stiven Bergvajn i mladi Troj Parot.

- Ne može da bude gore nego što jeste, ali ne možemo ništa da uradimo. Igraćemo sa ovim što imamo. Do sada sam brinuo da nemam napadačke opcije na klupi, sada ih nemam ni na terenu. Parot nije spreman za ovaj nivo, a Rajan Sesenjon nije napadač - u svom stilu je prokomentarisao Murinjo.

Onda se obratio navijačima.

- Nema napadača, nema prelaznog roka... Jedinu pomoć koju možemo da očekujem dolazi od navijača. To je jedino što tražim, jer od igrača ne mogu da zahtijevam više od onog što pružaju.

Šta može da se očekuje od Lajpciga?

- Jak je to tim, klub veoma dobro organizovan, iako nema istoriju. Ipak, ima potencijal da možda i bude budući šampion Njemačke. Čemu se nadam? Da će nas potcijeniti ovako oslabljene - rekao je menadžer Totenhema, koji je posljednji meč u Ligi šampiona vodio u martu 2013. kada je bio na klupi Mančester junajteda.

Lajpcig je tim koji je u istoriji odigrao ukupno 30 mečeva u evropskim takmičenjima, od čega 12 u Ligi šampiona.

- U nokaut fazi Lige šampiona su svi detalji bitni, a to što nemamo iskustvo na ovom nivou možda i može da nam pomogne. Siguran sam da nećemo podleći pritisku, ali moramo da budemo spremni i da imamo odgovor na sve, jer Totenhem na svom terenu može mnogo - kazao je trener njemačkog tima Julijan Nagelsman.

Bonus video: