Totenhem preletio Inter, Čelzi pao u Bukureštu

Steaua je protiv prvaka Evrope Čelzija slavila na Nacionalnom stadionu u Bukureštu iz jedanaesterca u 34. minutu, a strijelac je bio Raul Rusesku
0 komentar(a)
Steaua-Čelzi, Foto: Beta/AP
Steaua-Čelzi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.03.2013. 22:48h

Premijerni meč osmine finala četvrtog izdanja lige Evrope Anži i Nukasl su na “Lužnjikiju” odigrali bez golova, ali i velikih šansi, ako se izuzme ona Hatema Ben Arfe za goste u 64. minutu. Tim rezultatom svakako može biti zadovoljniji engleski tim, koji je nastupio bez pet, šest standardnih prvotimaca.

Derbi je ipak odigran na “Vajt hart lejnu” gdje je Garet Bejl nastavio sa sjajnim partijama, pa je Inter i dobro prošao sa “samo” 3:0.

Nakon što je u prethodnoj rundi eliminisao Borusiju Menhengladbah, Lacio se ponovo vratio u Njemačku. Ovoga puta ekipa iz Rima je bila “crna beštija” za Štutgart, koji će na “Olimpiku” juriti dva gola prednosti.

Najveće iznenađenje priredila je Steaua, pobjedom nad Čelzijem u Bukureštu, ali i Bazel, koji je sjajnom igrom stekao dva gola prednosti nad prvakom Rusije, Zenitom. Naši internacionalci, Stefan Nikolić nije igrao zbog povrtede za Steauu, dok Luka Đorđević nije bio u rosteru ruskog prvaka. Čast crnogorskog fudbala branio je pomoćni trener Anžija, Željko Petrović.

"Nijesmo razočarani rezultatom, jer smo igrali dobro protiv kluba velike tradicije. Nadam se da ćemo u revanšu biti bolji u napadu, jer danas je Njukasl odigrao odlično u odbrani. Neočekivano su pažnju posvetili odbrani i igrali su evropski, a ne kao kada igraju u Premijer ligi na Ostrvu. Nijesu po svaku cijenu forsirali napad i nije bilo te napadačke emocije i ambicije u njihovoj postavci. I naša je zadnja linija odigrala dobro, ali je na rješenja u napadu uticala povreda Vilijana, koji je tražio izmjenu zbog bola u butnom mišiću", kazao je Petrović, nakon meča na lošem terenu.

A nije iznenađenje ni remi Rubina na gostovanju Levanteu, a stativa Natha u finišu ispriječila se ruskom timu da i treći put pokori Pirineje - u prethodnoj rundi slavio je nad Atletiko Madridom, a čak je na “Nou kampu” savladao Barselonu. Plzenj, koji je “petardom” u dvomeču razbio Napoli, juče je bio nemoćan protiv Fenerbahčea. Ulogu favorita opravadala je Benfika, pobjedom nad Bordoom.

Revaši osmine finala Lige Evrope igraju se sljedećeg četvrtka.

Rezultati:

Anži - Njukasl 0:0

Plzenj - Fenerbahče 0:1

Vebo 81

Steaua - Čelzi 1:0

Rusesku (penal) 34

Štutgart - Lacio 0:2

Ederson 21, Onazi 56

Bazel - Zenit 2:0

Dijaz 83, Frej (penal) 90

Benfika - Bordo 1:0

Moreno 21

Levante - Rubin 0:0

Totenhem - Inter 3:0

Bejl 6, Sigurdson 18, Vertongen 53

Bonus video: