Toti tragičar, remi Rome i Juvea

Kapiten Rome promašio penal i veliku šansu u finišu. Juve se ovim bodom vratio na prvo mjesto na tabeli...
0 komentar(a)
Bufon, Foto: REUTERS
Bufon, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.12.2011. 22:09h

Roma je imala veliku priliku da nanese Juventusu prvi poraz u sezoni, ali je „stara dama” preživjela još jedno pakleno gostovanje - derbi na „Olimpiku” završen je neriješeno (1:1), pa je Juve opet lider sa istim brojem bodova kao Udineze.

Meč nije mogao bolje da počne za Romu. Nakon kornera Danijela de Rosi (igrao je štopera) je šutirao, činilo se da je udarac suviše mlak, ali je iznenadio Artura Vidala na stativi koji je promašio loptu i pustio je u mrežu...

"Ovo je bod koji vrijedi, jer smo ponovo prvi na tabeli. Nije nas poremetio ni gol koji smo rano primili i zaslužili smo ovaj rezultat. Uz malo sreće, možda smo mogli i da pobijedimo", rekao je Kjelini.

Juve je nakon toga krenuo u veliku ofanzivu, imao je i nekoliko odličnih šansi, a iskoristio je jednu u nastavku - Đorđo Kjelini je u 61. minutu iskoristio slučajan pas Marsela Estigaribje i glavom postavio konačan rezultat.

Roma je već u narednom napadu imala najbolju šansu na utakmici, ali je duela starih lisaca pripao Đanluiđiju Bufonu koji je odbranio penal Franćesku Totiju.

Kapiten „vučice” je u finišu imao još jednu veliku priliku, ali je bio prespor, pa je odbrana Juvea lako otklonila opasnost.

"Pokazali smo da vrijedimo, jer smo odigrali odličan meč sa jednom od najboljih ekipa u Evropi u ovom trenutku", kazao je Toti.

Rezultati

Roma – Juventus 1:1 (De Rosi 6 - Kjelini 61)

Nedjelja

Bolonja - Milan 2:2

Udineze - Kjevo 2:1

Atalanta - Katanija 1:1

Kaljari - Parma 0:0

Novara - Napoli 1:1

Subota

Inter - Fiorentina 2:0

Leće - Lacio 2:3

Palermo - Ćezena 0:1

Tabela: Juventus, Udineze 30, Milan, Lacio 28, Napoli 21, Palermo 20, Đenova (-1), Kaljari, Roma, Katanija 18, Inter (-1), Parma 17, Atalanta, Fiorentina, Kjevo 16, Bolonja 15, Sijena 14, Ćezena 12, Novara 11, Leće 8.

Bonus video: