Totijev šou donio Romi bod protiv Lacija, Juve opet na plus tri

Roma gubila sa 2:0 na poluvremenu, a onda je stvari u svoje ruke preuzeo čuveni kapiten
0 komentar(a)
Franćesko Toti, Foto: Beta/AP
Franćesko Toti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.01.2015. 21:59h

Spektakl rimskog derbija je donio po bod Romi i Laciju nakon što su oba tima dominirala po poluvrijeme.

Na "Olimpiku" je bilo 2:2 u derbiju koji će se pamtiti kao jedan od najboljih u bliskoj prošlosti, ali i po Franćesko Totiju, ikoni Rima - kapiten "vučice" je u drugom poluvremenu postigao dva gola (pogotovo je drugi bio majstorski, akrobatski), a onda otrčao iza gola i slikao "selfi" s Kurvom sud koja je bila u delirijumu.

"Toti je velikan, o njemu je sve rečeno. Prije nego što smo kročili na teren mi je rekao da je ovo njegova utakmica", rekao je Rudi Garsija.

Lacio je u prvih 45 minuta vodio golovima Stefana Maurija i velikog majstora Felipea Andersona (od posljednjih sedam pogodaka "nebesko-plavih" u Seriji A dao je četiri, a kod tri je bio asistent, a u drugom dijelu je, uprkos boljoj igri Rome, kod 2:1 pogodio stativu (Mauri) i stvorio veliku šansu u 89. minutu da šokira protivnika.

Posljednji zicer je, međutim, zaustavio Morgan de Sanktis kada je čudesno reagovao poslije šuta Miroslava Klosea...

"Uradili smo mnogo dobrih stvari, ali i nekih situacija gdje nismo reagovali kako smo morali. Prije svega mislim da smo podbacili u našem kaznenom prostoru, jer smo olako dozvolili da primimo dva gola", rekao je trener Lacija Stefano Pioli.

Toti je danas postao najbolji strijelac rimskih derbija u istoriji sa 11 pogodaka.

"Imali smo veliku reakciju u drugom poluvremenu, jer smo patili u prvih 45 minuta. Pokazali smo da smo velika ekipa i da s pravom jurimo Skudeto. Veoma sam srećan zbog rekorda. Selfi? Slikao sam se da zapamtim ovaj veliki dan", kazao je Toti.

Na kraju, Romi je od ovog boda slaba vajda, jer je Juventus pobijedio Napoli u gostima i vratio prednost na plus tri.

"Stara dama" je slavila sa 3:1 i to joj je prvi trijumf u Napulju još od septembra 2000. godine.

Pol Pogba je prekrasnim volejom donio prednost šampionu, Migel Britos je poravnao u drugom poluvremenu, a veliku pobjedu sastavu Masimilijana Alegrija donijeli su Martin Kaseres (nakon prekida Andree Pirla, ali iz očiglednog ofsajda) i Arturo Vidal, koji je pogodio poslije kontranapada u sudijskoj nadoknadi.

Inter je, nakon remija u prošlom kolu sa liderom Juventusom u Torinu, osvojio sva tri boda pred svojim navijačima protiv Đenove, a na "Đuzepe Meaci“ je sve bilo riješeno u prvih 45 minuta.

Prednost domaćinu donio je Rodrigo Palasio u 12. minutu, kada je golman gostiju Matija Perin odbio loptu poslije šuta Maura Ikardija.

Šest minuta prije odlaska na odmor domaćin je udvostručio prednost iz prekida - Ernaneš je izveo korner, Ikardi je najbolje skočio i vjerovatno uz faul savladao Perina.

Nadu gostima vratio je Amando Ico u 85. minutu, ali je 180 sekundi kasnije Nemanja Vidić otklonio sve dileme, takođe iz prekida.

Korner je izveo Lukaš Podolski, koji je odigrao svih 90 minuta, a pogotovo je u prvom poluvremenu dokazao da je veliko pojačanje za "crno-plave".

Džerdan Šaćiri, koji je u petak stigao iz Bajerna, bio je cijeli meč na klupi.

"Šaćiri nije sto odsto spreman i odradio je tek jedan trening. Nema potrebe da rizikujemo", istakao je trener Intera Roberto Manćini.

Pobijedila je i Fiorentina u goleadi protiv Palerma (4:3), kao i Sampdorija (Luka Đorđević je bio na klupi) koja je golom Edera srušila Empoli.

Kaljari je savladao Ćezenu na Sardiniji (2:1) i upisao prvu pobjedu kod kuće u sezoni, nakon pet poraza i tri remija.

Rezultati

Napoli - Juventus 1:3 (Britos 64 - Pogba 29, Kaseres 69, Vidal 90+4)

Roma - Lacio 2:2 (Toti 48, 64 - Mauri 25, Anderson 29)

Atalanta - Kjevo 1:1 (Zapakosta 72 - Lazarević 90)

Kaljari - Ćezena 2:1 (Žoao Pedro 11, Donsa 27 - Brijenca 89)

Fiorentina - Palermo 4:3 (Paskval 20, Basanta 51, Kvadrado 65, Hoakin 75 - Kvaison 59, 61, Beloti (penal) 81)

Sampdorija - Empoli 1:0 (Eder 49)

Verona - Parma 3:1 (Sala 39, Toni 72, Valoti 90+1 - Lodi 63)

Inter - Đenova 3:1 (Palasio 12, Ikardi 39, Vidić 88 - Ico 85)

Subota

Torino - Milan 1:1

Sasuolo - Udineze 1:1

Tabela

Bonus video: