Totijeve suze se ne zaboravljaju

Princ Rima je u suzama rekao da je dosta, plakalo je i preko 60 hiljada navijača na "Olimpiku", a suze nisu mogli da sakriju ni Totijevi saigrači, prije svih njegovi legitimni nasljednici Danijele de Rosi i Alesandro Florenci
3 komentar(a)
Franćesko Toti AS Roma, Foto: Reuters
Franćesko Toti AS Roma, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.05.2017. 19:53h
Nedjelja i 28. maj će se pamtiti kao istorijski dan za navijače Rome. Pamtiće ga i cijela Italija, pamtiće ga i fudbalski svijet.

Franćesko Toti je odigrao posljednji meč u dresu Rome (gotovo izvjesno i u karijeri), klubu kojem se zakleo na ljubav, odbijao ponude velikana poput Milana, Real Madrida, Intera, "blanko čekove" bogatih vlasnika kakvi su bili Silvio Berluskoni, Masimo Morati...

Princ Rima je u suzama rekao da je dosta, plakalo je i preko 60 hiljada navijača na "Olimpiku", a suze nisu mogli da sakriju ni Totijevi saigrači, prije svih njegovi legitimni nasljednici Danijele de Rosi i Alesandro Florenci.

Roma kao klub možda nije uradila sve da Totijeva posljednja sezona u karijeri bude posebna (zato su i navijači zviždali vlasniku Džejmsu Paloti i treneru Lućanu Spaletiju), ali mu je na kraju makar priredila spektakularan oproštaj koji je trajao skoro sat nakon meča protiv Đenove.

Emocije koje Toti budi kod navijača Rome je vjerovatno nemoguće i prepričati, ali transparent pred start današnje utakmice govori mnogo toga:

"Toti je Roma", bila je poruka na "Kurvi sud".

Možda ona najbolje oslikava šta je za Vječni grad ovaj fudbaler koji je odigrao 619 utakmica u Seriji A.

Toti je sa Romom osvojio pet trofeja - ima Skudeto iz 2001, a po dva puta je slavio u Kupu i Superkupu Italije.

"Nadao sam se da ovaj dan neće doći nikada, ali morao je", izustio je Toti, koji jedva da je i pročitao govor koji je spremio pred obraćanje navijačima.

Toti je bio i svjetski šampion sa Italijom 2006. godine, od pojedinačnih titula ima sve sem one najprestižnije - Zlatnu loptu.

"Maradona je rekao da sam najbolji kojeg je gledao? Sada mogu da se oprostim", istakao je prije nekoliko dana Toti.

Navijači na "Olimpiku" su bili u suzama zbog Totija, ali su makar imali razloga i da nešto slave u posljednjem kolu - Roma je pobijedila Đenovu sa 3:2 i direktno se plasirala u Ligu šampiona.

Bonus video: