TRANSFERI Povratak Vicela, Njukasl duplo zaradio na Mitrovića, Marsej želi Žirua

Na našem portalu pratite posljednja dešavanja na fudbalskom tržištu
83 pregleda 0 komentar(a)
Olivije Žiru, Foto: Reuters
Olivije Žiru, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.07.2018. 20:21h

21:26 Nakon basnoslovnog bogatstva zarađenog u kineskom Tjanđinu i istorijske bronze sa Belgijom na Mundijalu u Rusiji, Aksel Vicel, se vraća na Stari kontinent. Glasine od prije dvije sedmice da će 29-godišnji zadnji vezni pojačati Borusiju Dortmund, sjutra bi trebalo da se ostvare.

Vicel će sjutra biti na medicinskim pregledima u Dortmundu, a Tjanđin bi trebalo da od "milionera" dobije 20 miliona eura obeštećenja.

20:50 Svjetski prvak iz redova Francuske selekcije, Olivije Žiru, želja je Marseja. Žiru ima ugovor na još godinu sa Čelsijem u koji je prešao zimus za 15 miliona funti.

Marsej želi da pojača napad sa 31-godišnjim napadačem, nakon što nije uspio da angažuje Marija Balotelija iz Nice.

Žiruu ugovor sa "plavcima" ističe za godinu.

19:21 Vezista selekcije Urugvaja i Đenove Dijego Laksalt će imati težak zadatak da izabere novi klub. On će odluku donijeti do kraja sljedeće sedmice a u redu stoje Napoli, Vest Hem, Everton, NIca i od danas Zenit.

Ruski klub je ponudio Đenovi obeštećenje do 18 milioan eura, a Urugvajcu platu između dva i po i tri miliona eura godišnje.

18:42 Njukasl je dobro naplatio transfer Aleksandra Mitrovića. "Svrake" su usagalasile detalje transfera srpskog napadača u Fulam za 22 miliona funti, i plus pet miliona funti bonusa u slučaju dobrih igara Mitrovića.

Mitrović je 2015. godine iz Anderlehta u Njukasl prešao za 13 miliona funti. Prethodnu polusezonu Mitrović je igrao na pozajmici u Fulamu i u 20 utakmica je dao 12 golova i pomogao je ekipi Slaviše Jokanovića da izbori plasman u Premiejr ligu.

18:10 Domagoj Vida je zimus prešao u Bešiktaš iz Dinamo Kijeva kao slobodan igrač, a sada turski klub tvrdi pazar. Defanzivcu hrvatske selekcije je nakon Mundijala skočila cijena, pa je Bešiktaš odbio Liverpulovu ponudu od 22 miliona eura, tražeći 26.

I Bešiktaš je dobro uradio pošto sada na stolu ima dvije identične ponude za Vidu - po 30 miliona eura su ponudili Monako i Vest Hem. Ukoliko pređe u Monako, koji zahvaljujući sjajnoj transfer politici ima ogromne rezerve novca za pojačanja, Vida će igrati iza našeg kapitena Stevana Jovetića.

17:21 Žoze Murinjo "pjeni" zbog neefektivnosti uprave Mančester junajteda. Trener "đavola" je na početku prelaznog roka potpredsjedniku Mančester junateda Edu Vudvordu dostavio spisak od devet defanzivaca koji bi ekipi mogli pomoći na poziciji centralnog beka. Za sada Vudvord nije uspio da angažuje nijednog.

Kakao saznaje prestižni "The Times", na spisku dostavljenom Vudvordu su kao prioritetni navedeni Hari Megvajer iz Lestera ili Tobi Aldervejreld iz Totenhema. U slučaju neuspjeha Murinjo bi se zadovoljio dvojicom od sedam osatlih sa spiska: Džerom Boateng (Bajern), Rafael Varan (Real), Kalidu Kulibali (Napoli), Alesio Romanjoli (Milan), Milan Škrinjar (Inter), Hose Himenes (Atletiko) i Čagčlar Sejndžju (Frajburg).

16:16 Benedikt Hevedes sjajni njemački defanzivac pojačaće Lokomotivu iz Moskve. On će prvaka Rusije košatati svega četiri miliona eura, a u trogodišnjem ugovoru primaće po 2,5 milioan eura godišnje. Hevedes je deset sezona proveo u Šalkeu, bio i kjapiten,a prošlu je bio na pozajmici u Juventusu i zbog povrede je odiograo svega tri utakmice i psotigao gol. Juve nije želio da otkupi njegov ugovor, koji sa Šalkeom Hevedes ima do 2020. godine.

Osim sjajne plate u Lokomotivi, Hevedesa čeka i dobar drug, peruanski napadač Džeferson Farfan, koji je imao velikog udjela u ovom transferu. Hevedes podjednako dobro igra na svim pozicijama u defanzivi, a ovaj 30-godišnajk je Svjetski rpvak iz 2014. godine sa selekcijom Njemačke.

15:59 Klaudio Pizaro je rekorder po broju golova u Bundes ligi za igrače koji nijesu iz Njemačke. Mada, ni 39-godišnji Peruanac nije stranac, jer će igrati 19. sezonu u Bundesligi. I to opet u Verderu, što će biti njegov peti povratak u klub sa "Vezera". Pizaro koji je u prethdona četiri igranja za Verder postigao 104 gola, ugovor je potpisao na godinu. On će u oktobru napuniti 40 godina, a u Verderu je najavio i završetak karijere.

Pizaro ima šest titula sa Bajernom, a prethdonu sezonu je proveo u Kelnu.

14:42 Napadač VBA, Salomon Rondon, na pragu je prelaska u Njukasl, piše Sky.

Menadžer Njukasla, Rafa Benites traži zamjenu za Aleksandra Mitrovića koji prelazi u Fulam, pa mu se napadač iz Venecuele čini kao idealno rješenje.

Za usluge Rondona Njukasl će izdvojiti 16,5 miliona funti.

14:36 Transfer Aleksandra Mitrovića iz Njukasla u Fulam bi uskoro, konačno, mogao da bude finalizovan.

Srpski napadač se nalazi u Londonu gdje će u narednih 48 sati proći ljekarske preglede i potpisati ugovor sa novim premijerligašem.

Za usluge Mitrovića, Fulam će izdvojiti 22 miliona funti.

13:42 Trener madridskog Atletika, Diejgo Simeone ne želi da Šime Vrsaljko bude prodat Interu.

"Nadam se da će ostati sa nama. Iza sebe ima sjajan Mundijal, zadovoljan sam kako je igrao", rekao je Simeone.

Za Vrsaljka je odavno zainteresovan Inter, a ni igrač nije krio zadovoljstvo eventualnim prelaskom u redove "neroazura".

13:36 Prvi čovjek Napolija, Aurelio de Laurentis kazao je da su Mateo Darmijan i Bendžamin Herniks na korak od prelaska u Napoli.

"Dolazak Darmijana na pozajmicu sa pravom otkupa i Henriksa su realne opcije", rekao je De Laurentis.

13:33 Mediji u Italiji pišu da je vezista Juventusa, Miralem Pjanić odbacio mogućnost prelaska u Čelsi.

13:15 PSŽ nije završio sa kupovinom u ovom prelaznom roku. Trener "svetaca", Tomas Tuhel rekao je da traž pojačanja u defanzivnom redu, jer se Danije Alves još nije oporavio od povrede koljena.

"Potrebni su nam igrači sa kojima bi se podigli na veći nivo, Radimo na tome da ojačamo ekipu", rekao je Tuhel.

13:00 Menadžer Mančester junajteda, Žoze Murinjo nije krio nezadovoljstvo nakon poraza od Liverpula (1:4).

Specijalni očajnički traži pojačanja:

"Volio bih da dobijem još dva igrača do kraja prelaznog roka, ali mislim da će na kraju doći samo jedan. Dao sam listu od pet fudbalera prije nekoliko mjeseci, a rezultat vidite. Ako bude pojačanja, odlično, ako ne, idemo dalje s ovim što imamo. Moramo da se borimo i treniramo, svjesni realnosti", kazao je Murinjo.

12:25 Barnli je zainteresovan za napadača Pitera Krauča i ponudiće Stuku ti miliona funti za transfer.

11:17 Menadžer Totenhema, Maurisio Poketino kazao je da njegov klub i dalje traga za pojačanjima.

"Želimo igrače koji će nam dati dodatan kvalitet, sa kojima možemo da ostvarimo ciljeve", rekao je Poketino.

11:07 Kolumbijski vezista i igrač minhenskog Bjaerna, Hames Rodriges sada ne pomišlja na povratak u Madrid.

On je nakon Mundijala želio da se vrati u redove šampiona Evrope, ali je sada promijenio stav.

"Postoji mnogo glasina, ali sam srećan u Minhenu. Mislim samo na obaveze u Bajernu. Želim da budem od velike pomoći timu i da osvojim Ligu šampiona", rekao je Rodriges."

10:35 Mančester junajted će Barseloni ponuditi 35 miliona funti za defanzivca Jerija Minu.

Murinjo očajnički traži štopera, a pored Mine želi i Megvajera iz Lestera.

Ukoliko, ipak ne dovede defanzivca do kraja prelaznog roka, Murinjo će na štopersku poziciju prekomandovati Nemanju Mantića, pišu britanski mediji.

10:23 Defanzivac Juventusa, Matija Kaldara mogao bi da se preseli u Čelsi, prenose mediji.

Očekuje se da bi transfer mogao da iznosi 45 miliona funti.

Čelsi je i dalje zainteresovan az Gonzala Iguaina i Danijelea Ruganija, ali ne može da nađe zajednički jezik sa Juventosm oko cijene transfera.

10:02 Čelsi je navodno zainteresovan za Arona Ramzija, piše Daily Mail.

Velšanin je ušao u posljednju godinu ugovora sa Arsenalom, što "plavci" žele da iskoriste i ponude 30 miliona funti za vezistu.

10:00 Entoni Marsijal ponuđen je PSŽ-u, piše Paris united.

Marsijal je nezadovoljan situacijom u Mančester junajtedu, a Žoze Murinjo navodno ne bi imao ništa protiv odlaska Francuza u neki klub van Engleske.

9:40 Menadžer Čelsija, Mauricio Sari govorio je o Alvaru Morati i eventualnom transferu Španca.

"Morata? Želimo da zadržimo najbolje igrače, ali ne po svaku cijenu. Pokušaćemo da ubijedimo neke da ostanu, vidjećemo kako će se situacija razvijati", rekao je Sari.

9:26 Votford je zainteresovan da dovede na pozajmicu igrača Liverpula, Divoka Origija."Stršljenovi" su pokazali interesovanje i za Mišija Bačuaija, ali čini se da je u ovom trenutku Belgijanac bliži Valensiji.

9:24 I pored interesovanja Barselone, Francuz Adrijen Rabio je odlučio da ostane u PSŽ-u i produži ugovor sa prvakom Francuske.

8:52 Dan započinjemo informacijom da trener madridskog Reala, Đulen Lopetegi želi da dovede napadača i da je izbor pao na Poljaka Roberta Levandovskog.

Napadač Bajerna je i ranije dovođen u vezu sa prvakom Evrope, a ni sam nije krio mogućnost da promijeni sredinu i potraži novi klub.

8:49 Dobro jutro! Budite i danas uz naš portal i pratite dešavanja u ljetnjem prelaznom roku.

Bonus video: