Transferi uživo: Bartomeu riješio sve: Nejmar ne ide, niko ne plaća 220 miliona

Pratite ljetnji prelazni rok na portalu "Vijesti"
60 pregleda 0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Reuters
Nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.07.2017. 21:50h

23.30 - Luka Đorđević ide iz Zenita. Gdje će nastaviti karijeru, pročitajte ovdje.

21.20 - O transferu Andree Belotija u Milan danima pišu italijanski mediji.

Njegova cijena se zna, ponovio je predsjednik Torina Urbano Kairo.

"Njegova klauzula je 100 miliona eura", kazao je Kairo.

20.05 - Đordi Bartomeu je riješio sve dileme.

"Nejmar nije na prodaju. On ima ugovor još četiri godine i ispuniće ga do kraja", kazao je predsjednik Barselone.

Šta ako neko ispuni otkupnu klauzulu?

"To niko ne može da plati zbog finansijskog fer-pleja", rekao je Bartomeu.

Otkupna klauzula za Nejmara iznosi 222 miliona eura.

19.15 - Pojedini njemački i engleski mediji javljaju da za Tomasa Milera nema budućnosti u Bajernu, kod Karla Anćelotija.

Navodno, Anćeloti ne vidi Milera u startnoj postavi za narednu sezonu i spreman je da ga stavi na transfer listu.

Vijesti čekaju Liverpul, Čelsi i Arsenal.

18.50 ZVANIĆNO Vest Hem je objavio da je dogovorio transfer meksičkog golgetera Ćićarita.

Bivši napadač Mančester junajteda i Reala stiže u London iz Bajera.

Predstavljanje je narednih dana.

18.30 - Marko Baša neće, po svemu sudeći, napuštati Francusku.

Nakon što je raskinuo saradnju sa Lilom, francuski mediji najavljuju da bi uskoro mogao da potiše dvogodišnji ugovor sa Kaenom, takođe članom prve lige.

18.15 - Keln je doveo defanzivca Horhea Merea iz Sporting Hihona.

Dobro je plaćen 20-godišnji fudbaler - devet miliona eura.

18.00 - Propala investicija Intera - Gabrijel Barbosa, mogao bi da nausti klub i ode na pozajmicu u Fenerbahče, javljaju italijanski mediji.

"Ne znamo ništa o tome. Gabi je u Kini, želi da ostane u Interu", kazao je njegov agent.

17.46 - Vest Hem je dogovorio transfer Ćićarita iz Bajera, javlja "Skaj sports".

17.35 - Rimska "Republika" piše da postoji mogućnost da Dijego Kosta dođe u Milan!

Kombinacija je takva da bi Brazilac iz Čelsija došao na "San Siro" na pozajmicu do januara, a onda se preselio u Atletiko Madrid.

Atletiko ne može da dovodi igrače do januara naredne godine, a ovo bi za madridski klub bilo idealno rješenje da vrati golgetera - s obzirom na to da Milan ne igra Ligu šampiona, Kosta bi u eliminacionoj fazi elitnog takmičenja mogao da nastupa za "kolćonerose".

17.30 - Monako najavljuje tužbu protiv Reala i Pari sen Žermena zbog Kilijana Mbapea.

Opširnije čitajte ovdje.

17.15 - Juventus i Fiorentina su sve bliži dogovoru oko transfera Federika Bernadeskija.

Kako javlja "Premijum sport", razlika između ponude i tražnje je svega tri miliona eura.

Najavljuje se da bi do kraja dana moglo da se nađe rješenje.

16.47 - Monako je odbio i drugu ponudu Mančester sitija za Benžamina Mendija. Danas je odbijena ponuda od 50 miliona eura, a nedavno i ona manja od 45 miliona, piše Skaj sports.

Monako traži barem 56 miliona...

16.34 - ZVANIČNO: Gregoa Defrel je novi igrač Rome, potpisao je ugovor do 2022. godine.

Sasuolo će odmah dobiti pet miliona za francuskog napadača, i još 15 miliona prilikom obaveznog otkupa na kraju sljedeće sezone, ali pod uslovom da se "ispune određeni sportski ciljevi" (ne navodi se koji u saopštenju Rome).

16.04 - Stevan Jovetić je sa Interom na turneji po Kini, a još se ne zna gdje će igrati iduće sezone. Najviše bi volio da to bude Sevilja, gdje je proveo posljednju, odličnu polusezonu, ali se Španci nećkaju..

Italijanski portal "Calcionotizie24" objavio je vijest da su Inter i Olimpik postigli dogovor oko transfera Jovetića u Marsej, za traženu sumu od 13 miliona eura.

Portal navodi da je sada na Jovetiću da postigne dogovor oko plate sa francuskim klubom, za koga je, kako se navodi, prevelika trenutna zarada našeg asa od 3,5 miliona eura po sezoni, bez bonusa.

"Ta zarada plaši mnoge zainteresovane klubove. Jovetić će, najvjerovatnije, morati da odluči da spusti platu barem do 2,5 miliona eura po sezoni ako želi da bude prvotimac u nekom evropskom klubu", navodi portal.

15.34 - Milan je na zvaničnom sajtu potvrdio da je potpisao ugovor sa Leonardom Bonućijem do 2022. godine. Iako je sve završeno pre nekoliko dana, čekali su se rezultati ljekarskih pregleda da Milan i oficijelno potvrdi najveće pojačanje ovog ljeta.

Transfer iz Juventusa je vrijedan 40 miliona plus dva miliona bonusa, a Bonući je potpisao petogodišnji ugovor.

15.02 - Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je danas da je Sejduba Suma najskuplje pojačanje tog kluba.

"Nije na meni da pričam na finansijama, tako da ću se tu zaustaviti", rekao je Iliev na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Suma je sa Partizanom potpisao trogodišnji ugovor, a prema navodima medija, Partizan je Slovanu iz Bratislave za njegov transfer izdvojio milion i 650.000 eura.

"Ovo je jedan transfer koji je trajao dugo, više od godinu i po dana od našeg prvog upoznavanja. Mnogo je peripetija bilo u svakom prelaznom roku, na kraju smo pokazali da se strpljenje isplati", rekao je Iliev.

Za angažovanje Sume bila je zainteresovana i Crvena zvezda.

"Ovaj transfer me je podsjetio na neka davna vremena kada sam ja bio dijete i kada su se dva velikana srpskog fudbala, Partizan i Crvena zvezda, borila oko najvećih igrača sa ovih prostora", rekao je Iliev.

14.51 - Real je predstavio Danija Sebaljosa kao novo pojačanje. Zadužio je broj 24.

„Nikada nisam imao nijednu sumnju i znao sam gdje želim da budem kada me je predsjednik kontaktirao. Postao sam deo najvećeg kluba na svijetu, nadam se da ću nositi ovaj dres dugi niz godina“, rekao je mladi igrač.

Dolaskom Sebaljosa, era novih Realovih mađioničara je zvanično započela, kazao je predsjednik Madriđana Florentino Peres.

Betisu je na ime obeštećenja pripalo 16.500.000 eira, dok je supertalentovani vezista potpisao ugovor na šest godina.

„Sebaljos će nam pomoći da svorimo nove iluzioniste, jer je mlad igrač blistave sadašnjosti, a biće i važan stub kluba u budućnosti. Ovo je mjesto gde ukoliko želite da uspijete morate da pružite sve od sebe. Ponosni smo što je izabrao ovaj klub i znamo da će navijači biti uz njega. Ovdje počinje njegov san, izabrao je ovaj grb i ima odgovorsnost da ga brani do posljednjeg trenutka“, rekao je Peres.

14.23 - Po engleskim bukmejkerima, posao oko dolaska Aleksandra Kolarova iz Mančester sitija u Romu je završena stvar. Naime, kvota na dolazak Kolarova je pala na 1,22, dok je na 4 mogućnost da sprski lijevi bek ostane još godinu u Sitiju.

14.01 - Roma je dobila konkurenciju u trci za dovede Rijada Mareza iz Lester. Zainterosav je i Totenhem, kako prenosi "Evening Standard".

Međutim, ni Totenhem, kao ni Roma nije spreman da izdvoji preko 40 miliona eura koliko Lester traži za Marezovu slobodu...

13.32 - ZVANIČNO: Martija de Šiljo je novi igrač Juventusa. Potpisao je ugovor do ljeta 2022. godine.

Milan će na ime obeštećenja dobiti 12 miliona eura, uz mogući bonus od pola miliona uz ispunjenje određenih uslova tokom igranja De Šiljea za Juve.

Desni bek je za Milan debitovao u sezoni 2011/2012, a tokom šest sezona upisao je 110 nastupa u Seriji A, 13 u Kupu Italije i 10 u Ligi šampiona.

Sa Milanom je osvojio dva Super kupa Italije (2011, 2016).

Upisao je 31 nastup za reprezentaciju Italije.

13.03 - Mađarski Videoton je za pola miliona eura doveo nigerijskog napadača Ezekijela Hentija iz moskovske Lokomotive. Nekada je bio velika nada Milana, a potpisao je na tri godine.

12.48 - Na pitanje da prokomentariše prelazak Alvara Morate iz Reala u Čelsi, trener Mančester junajteda Žoze Murinjo je bio jasan:

"Ne interesuje me šta Čelsi radi, zaista", rekao je Murinjo.

12.10 - ZVANIČNO: Aston Vila je dovela vezistu Stouka Glena Vilana.

Transfer je vrijedan 1,5 miliona funtu, a 33-godišnji vezista je potpisao dvogodišnji ugovor.

11.34 - Nakon što je Lajpcig odbio ponudu Liverpula od skoro 75 miliona eura (66 miliona funti), "redsi" su spremni da povećaju ponudu na skoro 80 miliona eura (70 miliona finti) kako bi doveli vezistu Nabija Keitu, piše Miror.

Ostaje da se vidi da li će u Lajpcigu reagovati kao i nakon prve ponude...

"Uopšte nećemo razmarati ponude. Klub je donio odluku da ključni igrači nisu na prodaju", prije nekoliko dana je ESPN prenio navodnu poruku iz tabora vicešampiona Njemačke.

Keita je pod ugovorom do kraja juna 2020. godine, a u istom ima stavku da može biti otkupljen po cijeni od 55 miliona eura 12 mjeseci pre njegovog isteka.

Lajpcig ima velike ambicije narende sezone, očekuje ih debi u Ligi šampiona, a najavljuju da će na domaćoj sceni učiniti sve da prekinu dominaciju Bajerna iz Minhena.

10.55 - Alvaro Morata kaže da je glavni razlog njegovog prelaska iz Real Madrida u Čelsi italijanski trener Antonio Konte.

"Idem u tim koji vodi trener koji je najviše vjerovao u mene, to mi je veoma važno", rekao je Morata za španski AS.

Čelsi i Real Madrid dogovorili su juče uslove transfera Alvara Morate na Stamford Bridž. Kako je objavljeno na sajtu Čelsija, ostalo je da igrač dogovori lične uslove sa engleskim klubom i prođe ljekarske preglede.

Pogledajte kako se Morata oprostio od sada već bivših saigrača iz Reala.

Prema navodima španskih medija, Morata među "plavce" stiže za 80 miliona eura, plus dodatnih pet miliona bonusa.

Španski fudbaler je u Realu igrao od 2010. do 2014. godine prije nego što je prešao u Juventus gdje je proveo dvije sezone.

On se prošle godine vratio u Real i sa "kraljevskim klubom" je osvojio Ligu šampiona i Primeru.

Morata je postigao 20 golova prošle sezone, ali je većinu utakmica počeo sa klupe.

10.31 - Čelsi želi da pojača i poziciju lijevog beka, a kako javlja Skaj Sports, na "meti" su Bendžamin Mendi iz Monaka i Rajan Betrand iz Sautemptona, koji je već bio u Čelsiju, ali je uglavnom igrao na pozajmicama u drugim klubovima.

10.18 - Španski portal Don Balon je jutros objavio informaciju da je Inter neočekivano, ali ozbiljno ušao u trku dda dovede Andresa Inijestu iz Barselone.

Inijesti idućeg ljeta ističe ugovor sa Kataloncima, i u ovom trenutku nema pregovora oko produženja saradnje, što Inter želi da iskoristi i ponudi mu bolje uslove od eventualne buduće ponude Barse.

U Interu računaju da bi za Inijestu mogli da izdejstvuju povoljnu sumu za obeštećenje, s obzirom na ugovornu situaciju španskog veziste.

"Namjere Intera su veoma ozbiljne", piše Don Balon.

9.57 - Dosadašnji odlični prelazni rok Milana (do sada na pojačanja potrošio oko 200 miliona eura) pohvalio je i predsjednik Reala Florentino Peres.

"Srećan sam što se Milan budi. Naš najveći rival tokom 50 godine je bio Milan, ne Barselona, niti bilo ko drugi", rekao je Peres.

9.34 - Real je odustao od dovođenja Davida De Hee ovog ljeta, objavio je Dejli Star.

De Hea bi, tako, trebao da ostane na golu Mančester junajteda.

9.12 - Mančester siti pregovara sa Stoukom oko prodaje veziste Fabijana Delfa, piše Skaj Sports.

Siti traži 13 miliona funti za ovaj transfer, Stouk je spreman da plati 10....

Bonus video: