Transferi uživo: Bomba - Rakitić u Sitiju, Torino odbio 65 miliona za Belotija

Januarski prelazni rok na portalu "Vijesti"
53 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Rakitić, Foto: Reuters
Ivan Rakitić, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.01.2017. 20:52h

Prelazni rok ulazi u osmi dan, koji obećava da neće biti manje interesantan.

21.30 - Kako javlja hrvatski "Jutarnji list", Ivan Rakitić napušta Barselonu i ide u Mančester siti za 28 miliona eura.

Gvardiola je na mukama u veznom redu, jer je ostao bez Gundogana, ne vjeruje previše Jaji Tureu, a za velike ambicije nedovoljni su mu David Silva i Fernandinjo.

Rakitić, s druge strane, dobija sve manje minuta kod Luisa Enrikea, a na meču sa Viljarealom nije ni među 18 igrača.

21.17 - Španski mediji bliski Realu - Marka i As, danima vrte priču o Paulu Dibali i njegovoj želji, pa i obećanju da će na kraju sezone preći u Real.

"Naši odnosi su idilični, nema govora o odlasku", rekao je Juventusov direktor Bepe Marota.

U toku su i pregovori o poboljšanju ugovora sa mladim Argentincem.

"Idemo ka tome da mu se poveća zarada, što je apsolutno zaslužio. Juventus je veliki klub, Juventus nije prolazna stanica. Iz Juventusa se ne ide tek tako", podvukao je Marota.

20.37 - Gael Kliši i Branislav Ivanović su na meti Juventusa za ljetnji prelazni rok.

20.12 - Napadač Votforda Troj Dini ima ponudu iz Kine - Hebei je spreman da ga kupi za 25 miliona funti.

Sada je na potezu Votford, koji je prošlog januara za Dinija odbio ponudu od 20 miliona funti od Lestera.

19.40 - Preokret na relaciji Vest Hem - Roma, iako j izgledalo da je prelazak Sofijana Fegulija u Vječni grad gotova stvar.

"Čekićari" su, međutim, odbili pozajmicu, ali Roma neće tek tako odustati od Alžirca, javlja italijanski novinar Đanluka di Marcio.

19.33 - Juventus želi Rodriga Bentakura već u januarskom prelaznom roku, iako se prvobitno dogovorio sa Boka juniorsima da Urugvajac dođe tek na ljeto. "Stara dama" se bila oslonila na dolazak Aksela Vicela iz Zenita, ali je Belgijanac odabrao Kinu, pa torinski klub želi Bentakura pola godine ranije nego što je planirano...

Juve je već doveo zadnjeg veznog iz Đenove Tomasa Rinkona, a Boka za Bentakura traži 15 miliona eura.

19.20 - Inter je zainteresovan za Andre-Pjera Žinjaka, u kojem vidi idealnu alternativu za neprikosnovenog Maura Ikardija u napadu. Francuz je trenutno član meksičkog Tigresa i ima još pola godine ugovora...

19.05 - Talentovani napadač Porta Andre Silva na meti je Reala, javio je engleski tabloid Dejli star. Silva je navodno već rekao "da" Realu, a Madriđani su spremni da za njega plate 58 miliona eura.

19.01 - Liverpul se odrekao Mamadua Sakoa, a francuskog defanzivca želi Sevilja. Transfer je realan, prenose engleski i španski mediji.

18.40 - Milan u zimskom prelaznom roku traži samo krilnog napadača. Izbor je pao na igrača Evertona Đerara Deulofeua...

"Poslali smo ponudu, čekamo odgovor", rekao je između ostalog potpredsjednik "rosonera" Adrijano Galijani.

18.31 - Portugalski veteran Rikardo Karvaljo karijeru će nastaviti u Kini, u dresu Šangaj SIPG-a koji vodi Andre Viljaš-Boaš.

18.24 - Od danas je i zvanično - Felipe Melo je napustio Inter i pojačao Palmeiras.

18.22 - Alberto Đilardino će narednih dana potpisati za Peskaru, prenose italijanski mediji. Popularni Đila bi večeras ili sjutra trebalo da potpiše ugovor sa klubom sa "Adriatika"...

17.50 - Nica traži 22-godišnjeg vezistu švajcarskog Siona Vensana Sijera.

17.45 - U Torinu baš cijene Andreu Belotija.

Nakon što je sportski direktor kluba Đanluka Petraki potvrdio da je Arsenal za 23-godišnjeg napadača ponudio 65 miliona eura, oglasio se i predsjednik Urbano Kairo.

"Beloti ne ide ispod 100 miliona eura. Ko ponudi toliko, možemo da razgovaramo", kazao je Kairo.

Beloti je eksplodirao ove sezone, postigao je 13 golova na 17 utakmica u Seriji A i stigao do italijanske reprezentacije.

17.30 - Crnogorski reprezentativac mogao bi da zaigra u Partizanu. Opširnije čitajte ovdje.

17.23 - Svjetski mediji spekulišu i o nasljedniku Luisa Enrikea na klupi Barselone.

Enrike vjerovatno neće voditi katalonski klub naredne sezone, a nakon Ronalda Kumana, na vrhu liste njegovih potencijalnih nasljednika našao se Maurisio Poketino, nekadašnji trener Espanjola, a sada Totenhema.

17.13 - "Odbio sam Bajern 2013. godine, uradio bih to opet".

Tako je na spekulacije o prelasku u redove giganta iz Minhena odgovorio fenomenalni vezista Bajer Leverkuzena, 20-godišnji Julijan Brant. Za bisera njemačkog fudbala se interesuje i Liverpul, ali je on "odjavio" sve zainteresovane klubove i poručio da želi produžetak saradnje sa "farmaceutima"..

"Osjećam se odlično u Leverkuzenu i znam šta me ovdje čeka. Ako se samo ja budem pitao, na ljeto ću produžiti ugovor. Ne želim da se ta priča predugo oteže, jer će uticati na moja izdanja", rekao je Brant.

16.51 - Iako je kazao da neće dovoditi defanzivca u januarskom prelaznom roku, Žoze Murinjo je, ipak, na korak od angažovanja Viktora Lindelefa iz Benfike, tvrde engleski mediji.

Do kraja mjeseca transfer će sigurno biti završen, za skoro 40 miliona eura, tvrde mediji.

Šveđanin je, navodno, već izabrao da će nositi broj dva na dresu.

16.21 - Marko Baša će naredne sedmice dobiti novog trenera, javljaju francuski mediji.

I to ne "običnog" - blizu klupe Lila je Marselo Bjelsa, čuveni Argentinac, poznat po nadimku "El Loko" - ludak.

Bjelsa je, navodno, sve dogovorio sa Lilom, ali sa njim se nikada ne zna.

Prošlog ljeta prihvatio je ponudu Lacija i dan prije zakazane promocije se predomislio.

16.15 - Eduardo je prije svog kapitena u selekciji Hrvatske i Šahtjoru, Darija Srne, napustio "rudare". On je postao slobodan igrač u decembru, a karijeru će nastaviti u Turskoj. Trabzonspor i Eduardo su postigli predugovor, i očekuje se da će 33-godišnji napadač drugi dio sezone odigrati u Turskoj.

Eduardo je za Šahtjor odigrao 173 utakmice i postigao je 57 golova. On se povezivao i sa grčkim PAOK-om, ali se odlučio za Trabzonspor.

15.27 - Pep Gvardiola traži defanzivca, a njegov prvi pik bio je Virdžil van Dajk iz Sautemptona.

Od tog transfera nema ništa, a sada su u opticaju dva imena.

Mediji su javili da bi u Siti na pozajmicu mogao da dođe Holger Badštuber iz Bajerna, a Gvardiola razmišlja da ubijedi čelnike kluba da plate otkupnu klauzulu za Emerika Laporta, štopera Atletik Bilbaa.

Baskijac je dostupan za 60 miliona eura, što je za januarski prelazni rok čini se, ipak, previše.

15.22 - Engleski "Dejli star" piše da je Real obezbijedio prvo pojačanje za ljeto.

Navodno je sve dogovoreno sa Portom oko transfera napadača Andrea Silve za 58 miliona eura.

Zbog sankcija Fife, Real ne može da bude aktivan u januaru, ali već pravi planove za ljetnji prelazni rok.

15.19 - Arsenal je zaista ponudio 65 miliona eura za napadača Torina Andreu Belotija, tvrdi sportski direktor kluba Đanluka Petraki.

"Dobili smo ponudu, veliku ponudu, 65 miliona eura od Arsenala, ali je nismo prihvatili. On vrijedi više. Za sada, dakle, Andrea ne ide nigdje, a vidjećmo šta će biti u budućnosti", rekao je Petraki za "Skaj".

15.10 - Hrvatski defanzivci su na cijeni, a njihova kolonija u najboljim ukrajinskim klubovima će biti desetkovana. Domagoj Vida, 27-godišnji defanzivac kijevskog Dinama i "vatrenih" na radaru je Galatasaraja.

Turski klub nudi Dinbamu 4,5 milioan eura, ali Kijevljani traže sedam miliona. Ostaje, međutim, aktuelna pozajmica Vide istanbulskom gigantu za dva miliona eura.

Dario Srna, kapiten Šahtjora, je podsjetimo na pragu potpisa ugovora sa Barselonom.

14.15 - Antonio Kasano, još jdna fudbalska zvijezda na zalasku karijere, mogao bi posljednji ugovor odigrati u Kini. Za 34-godišnjeg napadača Sampdorije zaintzeresovana su dva kluba, Šandun Lunen i Gvangžu Fuli.

Kasano je nezadovoljan statusom u Sampdoriji u kojoj nije odigraoi ni minut ove sezone i želi da prihvati jednu od ponuda.

13.51 - Iako je odavno već u Barseloni, kapiten Šahtjora i hrvatske reprezentacije, Darijo Srna, još nije uspio da se dogovori oko visine ugovora sa katalonskim gigantom. Barsa je Srni ponudila godinu ugovora i platu od dva miliona eura, a Hrvat je pristao na značajno smanjenje plate u odnosu na primanja u Šahtjoru, ali traži ugovor na godinu i po u Barseloni i bonuse u slučaju dobre igre i trofeja!

13.26 - Antonio Konte je vratio 21-godišnjeg defanzivca Nejtana Akea sa pozajmice Bornmutu. Nekadašnji kapiten mlađih selekcija Čelsija, koji izgledom nevjerovatno podsjeća na sunarodnika Ruda Gulita se dokazao u Premijer ligi baš u drsu Bornmuta za koji je doigrao 12 utakmica i postigao je čak tri gola.

"Ake je odličan igrač, i uspio je da se nametne da igra u svakoj utakmici Bornmuta.On je, međutim, nama interesantan i vratićemo ga u ovom prelaznom roku", kazao je Konte.

11.40 - Vezista Sevilje Stiven N'Zonzi pregovara sa Mančestr sitijem, koji francuskog igrača želi u svojim redovima do kraja ovog prelaznog roka. N'Zonzi je i na meti Čelsija i Arsenala, a sa Seviljom je odbio da produži ugovor, zbog želej d ase vrati na Ostrvo, gdje je igrao za Blekburn i Stouk.

Stvari su u N'Zonzijevom slučajnu jasne, jer u ugovoru sa Seviljom koji važi do 2019. godine ima klauzula po kojoj može da ide uz obeštećenje do 30 miliona eura.

11.00 - Uprkos sjajnoj igri u pobjedi nad Seviljom u Kupu kralja (2:0), u kojem je Hames Rodriges postigao dva gola, Kolumbijac je bio rezerva u narednom prvenstvenom meču sa Granadom juče (5:0). I u tom duelu Kolumbijac nije ostao bez učinka, pošto je upisao asistenciju Kasemiru.

No, trener Real Madrida Zinedin Zidan niti je spreman da da maksimalno povjerenje Hamesu, niti zeleno svjetlo da može da ide. Kolumbijcu je prekipjelo i decidan je da želi u Mančester junajted, uprkos interesovanju Čelsija i Pari Sen Žermena.

Njegov agent je Žorž Mendeš, baš kao i treneru "đavola" Žoze Murinju, a prema informacijama medija na Ostrvu, Mendeš već pregovara sa Edom Vudvardom, potpredsjednikom Mančester junajteda oko transfera Rodrigesa.

On je ove sezone u svim takmičenjiam 18 puta izlazio na teren i dao je četiri gola uz asistenciju Kasemiru.

10.44 - I Turski Galatasaraj želi da se pojača iz Rusije i opet je "meta" defanzivac Zenita Nikolas Lomberts. Galatasaraj je i ranije pokušavao da angažuje belgijskog defanzivca ali bezuspješno. Ove sezone, međutim, Lomberts je u drugom planu kod rumunskog stručnjaka Mirćee Lućeskua, pa se Lomberts nada da mu klub sa Petrovskog neće praviti probleme.

Lomberts je ove sezone nastupio svega pet puta, a 31godišnji defanzivac ugovorom je "vezan" do 2018. godine.

10.02 - Bivši popularni vezista Mančester junajteda Alan Smit odlučio je da se u budućnosti bavi trenerskim poslom, ali još kopačke nije okačio o klin.

Smit je danas imenovan za trenera-igrača najstarijeg profesionalnog kluba na svijetu, Nots kauntija.

Klub osnovan 1862. godine, takmiči se u četvrtoj diviziji i nizom od deset poraza dopsio je na 22. mjesto. Uprava Nots kauntija je dala otkaz Džonu Šeridanu i imenovala 36-godišnjeg Alana Smita za trenera-igrača.

9.50 - Igrači ruskih klubovi su na "udaru" osmog dana prelaznog roka, a Liverpul prema "Miroru" želi ofanzivnog vezistu moskovskog Spartaka i holandske selekcije Kvinsija Promesa.

"Redsi" žele da pojačaju napad, pošto će zbog odlaska na Kup Afrike odsustvovati Sadio Mane. Liverpul ne želi da čeka, jer se za Promesa interesuju i drugi klubovi Premijer lige.

Spartak je, navodno, spreman da pusti Promesa za 25 miliona funti. Spartak je lider jesenjeg dijela ruske Premijer lige, a Promes je tome doprinio sa šest golova i sedam asistencija u 14 nastupa.

Bonus video: