Transferi uživo: Bomba - Real doveo novog Ibrahimovića za 10 miliona eura

Četrnaesti dan zimskog prelaznog roka uživo na portalu Vijesti
163 pregleda 0 komentar(a)
Isak, Foto: Www.madote.com
Isak, Foto: Www.madote.com
Ažurirano: 14.01.2017. 22:46h

22.50 - Bomba za kraj dana.

Real će naredne sedmice potpisati petogodišnji ugovor sa Aleksanderom Isakom, 17-godišnjim Šveđaninom, javlja "Marka".

Isak, 190 centimetara visoki napadač AIK-a, nasljednik Zlatana Ibrahimovića - u domovini ga zovu "Crni Ibra".

Isak je prošle sedmice debitovao za seniorski tim Švedske i postigao gol protiv Slovačke.

S obzirom na to da je FIFA zabranila Realu da angažuje igrače u januarskom prelaznom roku, ugovor će zvanično biti potpisan u julu, a postaće važeći 21. septembra, kada Isak napuni 18 godina.

Prema navodima švedskih medija, Real će za Isaka platiti 10 miliona eura, što je oko 95 miliona švedskih kruna.

Kada je Zlatan Ibrahimović kao 17-godišnjak prelazio iz Malmea u Ajaks, klub iz Amsterdama platio je 83 miliona kruna.

22.09 - Ronaldinjo planira da se vrati na teren u ovoj godini, rekao je njegov brat i menadžer Roberto de Asis.

"Takav je plan, vidjećemo", rekao je De Asis.

Brazilca želi urugvajski Nasional.

21.46 - Mladi napadač Fiorentine Federiko Kijeza (21) produžio je ugovor do ljeta 2021. godine.

21:35 - Nakon četiri i po sezone u moskovskom Spartaku, brazilski vezista Romulo se vratio u domovinu i opet u Rio de Žaneiro. Samo, 26-godišnji vezista neće se vratiti u Vasko de Gamu, već u Flamengo.

Romulo je imao još pola godine ugovora sa Spartakom, ali su strane usaglasile prijevremeni raskid. Detalji ugovora u Flamengu nijesu objavljeni.

20:53 - Nekadašnjem premijerligašu Viganu prijeti selidba u treći kvalitativni rang, jer su "ragbisti" u zoni ispadanja u Čempionšipu. Pomoć je danas stigla od Evertona, i to kakva! Everton je pozajmio Viganu reprezentativnog defanzivca engleske selekcije do 19 godina, Kaluma Konolija.

A mladi defanzivac Konoli je na debiju postigao oba gola u pobjedi na gostovanju direktnom rivalu u borbi za opstanak, Bartonu. Everton je objavio u 15 sati da je Konoli pozajmljen Viganu, a "ragbisti" su ga bez ijednog treninga sa ekipom odmah ubacili u "vatru"...

20:17 - Udineze je za 4,5 miliona i odgovarajuće bonuse zaključio transfer sa 24-godišnjim napadačem Karpija, Kevinom Lazanjom. On će se "crno-bijelima" priključiti na ljeto, pošto je odmah posuđen starom klubu.

Lazanja je u 21 utakmici Serije B ove sezone postigao devet golova i imao je dvije asistencije. On ima iskustvo igranja u Seriji A iz prošle sezone, kada je u 36 nastupa postigao pet golova i imao tri asistencije za Karpi.

20:00 - Darmštatu će u borbi za očuvanje statusa bundesligaša pokušati da pomogne vezista Šalkea, Sidni Sam. On je dat na pozajmicu Darmštatu, a uprkos neupitnoj klasi 28-godišnjeg njemačkog veziste, ipak je pauza od marta prošle godine sigurno učinila svoje.

Sam je posljednji put nastupio u martu 2016. godine, a od tada je liječio bolest bubrega.

19.44 - Još jedan tim iz Premijer lige je pokazao interesovanje za M'Bajea Nijanga iz Milana. Nakon Vest Hema, sada je u igri i Arsenal.

19.16 - Interov napadač Rej Manaj provešće drugio dio sezone u Pizi, koja je član Serije B. Albanac je u prvom dijelu sezone bio u Peskari, ali je vraćen nakon što je imao sukob sa trenerom Masimom Odom.

19.00 - Votford nije slavio već šest utakmica u Premijer ligi (četiri poraza i dva remija), pa je menadžer Valter Macari pred otkazom. Italijanu se zamjera i na tome da zbog lošeg poznavanja engleskog jezika nije u mogućnosti da ima normalnu komunikaciju sa igračima.

18.46 - Srpski napadač Aleksandar Prijović je napustio Legiju i potpisao za PAOK. Prijović je postao najskuplje pojačanje u istoriji solunskog kluba - koštap je Grke dva miliona i 200 hiljada eura.

18.26 - Lovćen je doveo napadača koji bi mogao da mu pomogne u borbi za opstanak...

Novi član Cetinjana je iskusni Radislav Sekulić. Opširnije o tome pročitajte OVDJE.

18.16 - Lacio je izvisio kada je u pitanju transfer El Gazija iz Ajaksa. Prema informacijama koje imaju francuski novinari, mladi krilni napadač će za sedam miliona eura pojačati Lil.

18.00 - Pola sata pred duel sa Lesterom, trener Čelsija Antonio Konte stao je pred kamere i demantovao da je došlo do sukoba sa Dijegom Kostom.

"Dijego je imao problem sa leđima, od utorka nije trenirao. I to je to", kazao je Konte.

Svjetski mediji prenijeli su sinoć da je Kosta odstranjen iz tima zbog sukoba sa trenerom, te da ima ponudu iz Kine.

17.55 - Bolonja i Atletiko još nisu postigli dogovor oko povratka Alesija Ćerćija u Italiju, prenosi "Gazeta delo sport".

17.45 - Odlazak Dimitrija Pajea iz Vest Hema je sve izvjesniji, a mediji na Ostrvu spekulišu da će "čekićari" do kraja januara pokušati da dovedu dvojicu igrača iz Premijer lige.

Riječ je o vezisti Svonsija Gilfiju Sigurđsonu i napadaču Čelsija Mišiju Bačuajiu.

17.34 - Rudar je ostao bez Japanca Riote Nome, koji će karijeru nastaviti u niškom Radničkom.

"Zapao mi je za oko još prošlog ljeta, kada smo sa Rudarom igrali u Paraćinu. Dopadaju mi se gotovo sve njegove fudbalske karakteristike, brz je, odgovoran u igri, pokriva veliki dio terena, igra u oba pravca… Posebno mi se sviđa to što je adaptiran, jer dobro govori naš jezik, što takođe oslikava i dio njegovog karaktera", rekao je trener Radničkog Milan Rastavac.

17.33 - Draško Božović će drugi dio sezone igrati u Rudaru, objavio je portal "cg-fudbal".

17.23 - Inter je zainteresovan za štopera Fiorentine Gonsala Rodrigesa kojem na ljeto ističe ugovor sa Fiorentinom.

Italijanski mediji prenose da je sportski direktor "crno-plavih" Pjero Auzilio već počeo pregovore sa menadžerom argentinskog fudbalera.

17.06 - U toku su pregovori Barselone i Lea Mesija oko proužetka ugovora.

Tačnije, pregovara predsjednik Đozep Bertomeu i Mesijeva porodica.

"Lično razgovaram sa članovima Mesijeve porodice oko produžetka ugovora. Kada bude nešto novo, bićete obaviješteni", rekao je Bertomeu.

Mesijev ugovor ističe 2018. godine, a sve više se piše o tome da Barsa nema novca da mu ispuni zahtjeve.

17.02 - Simone Zaza konačno će u ponedjeljak potpisati za Valensiju.

16.32 - Nekadašnji kapiten mlade reprezentacije Crne Gore i Zete Darko Marković potpisao je novi ugovor sa Željezničarom iz Sarajeva, do januara 2018. godine.

"Čast i velika obaveza je nositi dres najvećeg kluba u državi i ja obećavam samo rad. Mislim da će ekipa na proljeće nastaviti u istom pravcu kako je završila sezonu, jer ovaj klub zaslužuje maksimum svakog pojedinca. Zahvalio bih se navijačima na podršci u prvom dijelu sezone, te se nadam da će tako biti u drugom dijelu sezone i da ćemo se svi radovati", kazao je Marković, koji je ljetos stigao u klub sa Grbavice.

Željezničar je nakon prvog dijela sezone treći na tabeli, sa šest bodova manje od Zrinjskog.

16.24 - Inter prati i želi velikog talenta Bajera iz Leverkuzena Kaija Haverca, igrača rođenog 1999. godine.

Sa 17 godina Haverc je već odigrao osam utakmica u dresu "farmaceuta", a postao je najmlađi debitant i u Bundes ligi i u Ligi šampiona u istoriji kluba.

U Njemačkoj ga smatraju nasljednikom Mesuta Ozila.

16.15 - Žorž Mendeš, najmoćniji fudbalski agent na svijetu, čovjek koji vodi računa o karijerama najvećih zvijezda, nalazi se u Kini.

Portugalac se sreo sa čelnim ljudima Tajnađina, a predsjedniku kluba poklonio je dres Ronalda.

Neće Ronaldo u Kinu, ali bi mogli drugi Mendešovi igrači.

Jedan od njih je Dijego Kosta - da li je transfer zaista blizu.

16.05 - Loša vijest za Dmitrija Pajea, ali i navijače Vest Hema, koji više ne žele da čuju za dojučerašnjeg ljubimca – čelnici kluba neće prodati Francuza u januarskom prelaznom roku, kaže potpredsjednik Dejvid Saliven.

“Odluka borda je da ne dozvoli prodaju Pajea. Nije nam potreban novac i nećemo ga prodati u januaru. Tražimo od njega da poštuje ugovor, kao što su ga klub i navijači poštovali”, rekao je Saliven.

A navijači Vest Hema i na ovakav način iskazali su nezadovoljstvo Pajeovim ponašanjem.

16.01 - Vladimir Volkov se vratio u srpski fudbal, i to u rodni grad - crnogorski reprezentativac je potpisao ugovor sa Radničkim iz Niša.

U Radnički je stigao kao slobodan igrač jer je ljetos raskinuo ugovor sa Mehelenom.

"Naravno da sam veoma obradovan informacijom koju mi je dao predsjednik Tončev da su pregovori sa Volkovim uspešno okončani. 'Krčkalo' se to nekoliko dana, ali, na naše zadovoljstvo, sada je i definitivno jasno da je Volkov igrač Radničkog", rekao je šef stručnog štaba Milan Rastavac.

Volkov je karijeru počeo u beogradskom Grafičaru, a zatim je igrao za Železničar, BSK iz Borče, portugalski Portimonense, OFK Beograd, moldavski Šerif, Partizan, belgijski Mehelen, a prošle godine igrao je na pozajmici u Lehu iz Poznanja.

Sa Partizanom je za četiri godine osvojio tri šampionske titule, a sa Šerifom dva prvenstva i kupa Moldavije.

15.49 - Budućnost Edinsona Kavanija je u Parizu.

"Skaj sport" javlja da je Urugvajcu ponuđen produžetak ugovora sa Pari sen Žermenom do 2022. godine, uz godišnju platu od 10 miliona eura, plus bonusi.

"Matador" blista u dresu "svetaca", odlaskom Ibrahimovića postao je prva zvijezda tima, već je postigao 18 golova u prvenstvu, jedan manje nego cijele prošle sezone.

15.43 - Hose Ernesto Sosa došao je iz Galatasaraja u Milan prošlog ljeta za 7,5 miliona eura, ali je 31-godišnji vezista odigrao samo 395 minuta ove sezone.

"Roso-neri" bi željeli da ga se "otarase", pa su ga ponudili agentima koji završavaju transfere u Kinu.

Čak bi mogli i da zarade, ako Hebei i Peking pokažu više od interesovanja.

15.09 - Patris Evra je bliži Kristal Palasu nego Valensiji, javlja "Gazeta delo sport".

Ono što je gotovo izvjesno - Francuz napušta Juventus.

15.00 - Vest Hem igra sa Kristal Palasom prvu utakmicu od "izdaje" Dmitrija Pajea, koji je tražio da napusti klub.

Francuz neće biti u sastavu, a bijes navijača je tolika da je ispred murala na Olimpijskom stadionu, posvećenom Francuzu, postavljen stjuard da bi ga zaštitio od Vest Hemovih ultrasa.

14.50 - Andrea Beloti, napadač Torina, jedan je od igrača o kojima se najviše govori tokom prelaznog roka.

Čelnici Torina objavili su da su ponudili 65 miliona eura od Arsenala i da ga neće pustiti da ide ispod 100 miliona.

Danas su se pojavile spekulacije o ponudi iz Kine, a 23-godišnji napadač je na sve kratko odgovorio:

"Super mi je u Torinu, polako ispunjavam svoje snove", kazao je Beloti.

14.46 - Još jedan poznati fudbaler mogao bi da ode u Kinu.

"San" javlja da Šandong, klub kojeg je svojevremeno vodio Ljubiša Tumbaković, traži Ešlija Janga (31).

Nekadašnji reprezentativac Engleske nije u prvom planu kod Murinja u Junajtedu, a više Premijerligaša interesovalo se da ga pozajmi do kraja sezone.

14.40 - Domeniko Berardi je na cijeni - 23-godišnji napadač Sasuola je na radaru Intera i Juventusa, ali ga prati i Liverpul, tvrde italijanski mediji.

14.34 - Lester je obezbijedio drugo pojačanje u januaru.

Nakon Ndidija iz Genka, šampion Engleske angažovaće Urugvajca Gastona Ramiresa iz Midlsbroa, tvrdi "Gazeta delo sport".

14.24 - Trener Sevilje Horhe Sampaoli nagovijestio je da bi Stevan Jovetić mogao da počne sjutrašnji meč sa Realom u derbiju Primere, nakon sjajnog debija protiv "kraljevskog kluba".

"Jovetić ima iste šanse, kao i Ben Jeder, a možda će igrati obojica. Imam plan, ali ga neću otkrivati", rekao je Sampaoli.

14.15 - Mančester junajted i Čelsi motre ne defanzivca Lacija Stefana de Fraja, 24-godišnjeg Holanđanina.

Kako javlja "Gazeta delo sport", De Fraj je pod lupom i Murinja i Kontea, i ne bi bilo neočekivano da Lacio na ljeto dobije dobru ponudu.

Rimski klub ga ne bi pustio ispod 40 miliona eura.

14.10 - Svonsi će prvih dana naredne sedmice završiti transfer defanzivca Martina Olsona iz Noriča za četiri miliona funti.

14.04 - Godina je 2037. a u Barseloni još igraju Mesi, Nejmar i Suares.

Izgleda kao naučno-fantastični film, ali nije nemoguće da će biti tako. Više o tome pročitajte ovdje.

13.33 - Tabloid „San“ navodi da Antonio Konte, poznat kao autoritativan trener, nje ispreman da pređe preko nediscipline Dijega Koste, pa i po cijenu rezultata.

Isti list tvrdi da će Konte insistirati da Kosta bude kažnjen, te da, što se njega tiče, može slobodno da ide, a da bi od novca za obeštećenje pokušao da dovede Alvara Moratu iz Reala.

13.30 - Marko Verati je srećan u Pari sen Žermenu, ali želi da osvaja velike trofeje, kazao je njegov agent Donato di Kampli.

"Ako ne bude to uradio u Parizu, uradiće negdje drugo", rekao je Di Kampli za "Rai sport"

Iako ima ugovor do 2021. godine, agentove riječi bile su dovoljne italijanskim medijima da najave da je u pitanju dobar signal za Juventus i Inter, koji bi željeli da dovedu najtalentovanijeg italijanskog fudbalera.

Verati se 2012. godine preselio u PSŽ iz Peskare.

13.23 - Čekanje se odužilo, Nikola Kalinić bio je jednom nogom u Kini, ali izgleda da Tjanđin, ipak, nije toliko "zagrizao" za hrvatskog fudbalera, kao što su javljali italijanski mediji.

Prvobitna ponuda od 50 miliona eura, pala je na 30, a Fiorentina za toliko novce ne želi da se odrekne napadača.

List iz Firence "La Nacione" tvrdi da su čelnici kluba rekli Kinezima da cijena ispod 50 miliona nije prihvatljva.

13.20 - Izgleda da je situacija između Dimitrija Pajea i Vest Hema toliko zategnuta i nepopravljiva da je francuski fudbaler i zaprijetio treneru Slavenu Biliću:

"Ako me uvrstiš u ekipu, povrijediću se!", navodno je rekao Paje, misleći naravno na simuliranu povredu.

Bilić je već objavio da je Paje tražio da ga Vest Hem proda, kao destinacija se pominje Marsej. Paje, dakle, u ovom trenutku odbija da igra, čak i da trenira sa ostatkom ekipe..

"Ako ga klub ne pusti da ide, Paje je izjavio da neće trenirati sa ekipom i da više neće igrati, te da će izmisliti povredu kako ne bi mogao da igra više", naveo je jedan izvor blizak klubu.

Bilić je pozvao Pajeo da promijeni odluku, ali je igrač ostao pri svojoj odluci, zbog čega je Bilići ozvaničio problem sa Francuzem i naveo da klub ne želi da ga pusti.

"Ljut sam i razočaran, ali Paje je rekao da više ne želi da igra za nas. Moraćemo bez njega, iako naš stav o njemu ostaje isti, ne želimo da ga prodajemo", rekao je Bilić.

13.01 - Dijego Kosta je poslao poruku podrške saigračima pred meč sa Lesterom, na kojem neće igrati. Da li je odustao od odlaska u Kinu, ili samo smiruje strasti?

12.42 - Darijo Srna je odbio Barselonu! Kapiten hrvatske reprezentacije je u razgovorou za "Fudbal TV Ukrajina" potvrdio da ostaje u Šahtjoru.

"Srećan sam zbog mog izbora. Slušao sam srce i odlučio da ostanem. Donio sam ispravnu odluku", rekao je Srna, za koga je Barselona bila veoma zainteresovana.

"Ne želim ništa više da komentarišem ovu situaciju, bilo bi neprofesionalno. Najvažnije je da želim da ostanem u Šahtjoru", dodao je Srna.

11.48 - Ništa od dolaska Didijea Drogbe u Korintijans, koji je dao negativan odgovor na ovaj transfer, nakon što je napadač Obale Slonovače ponuđen slavnom brazilskom klubu.

Navijači Korintijansa su bili euforični na ideju da Drogba pojača tim, kao i sektor marketinga kluba koji je predviđao odličnu prodaju Drogbinih dresova, ali je klub donio odluku da ne dovede ovog asa.

Presudio je finanijski zahtjev Drogbe, koji je tražio godišnju platu od 1,5 miliona eura, jer je menadžment Korintijansa smatrao da je to previše za igrača čija je karijera na zalasku.

"Uz dužno poštovanje prema ovom igraču, ovaj transfer nije nešto što mogu da odobrim. Žao mi je zbog navijača, znam da će biti razočarani", rekao je sportski direktor Korintijansa Flavio Adauto.

Drogba ima 38 godina i nakon završetka avanture u Montrealu, članu MLS lige, traži novi klub.

11.34 - Luiz Adrijano je novi igrač Spartaka iz Moskve. Nakon što je postigao dogovor i prošao ljekarske preglede, sada već bivši napadač Milana je sa ruskim klubom potpisao ugovor po kojem će godišnje zarađivati 4,5 miliona eura.

Po dogovoru, Milan neće dobiti ništa od obeštećenja, ali će uštedjeti 25 miliona za platu i poreze Brazilca....

11.26 - "Fernando Ljorente nije na prodaju". Ovim riječima je trener Svonsija Pol Kleman reagovao na spekulacije da bi Čelsi, u slučaju odlaska Dijega Koste, mogao da pokuša da dovede španskog napadača.

"Nismo imali nikakvih kontakata sa bilo kim povodom Ljorentea. Treba da pobjeđujemo, osvajamo bodove i zadržimo najbolje igrače", dodao je Kleman za Dejli Star.

Međutim, ako bi se Roman Abramovič "otvorio" koliko treba, možda bi Svonsi promijenio mišljenje...

11.17 - Nakon skoro osam godina, Rubinjo se vraća na gol Đenove. Rubinjo će zajedno sa Euđeniom Lamanom imati zadatak da nadoknadi izostanak povrijeđenog Perina.

Rubinjo je raskinuo ugovor sa Komom, u koji je 34-godišnji brazilski golman, bivši član Juventusa, stigao kao slobodan igrač.

Rubinjo je branio u Đenovi od 2006. do 2009. godine...

10.44 - Milan je krenuo u potragu za centralnim veznim fudbalerom, a "pecaće" u Njemačkoj, Belgiji ili Francuskoj.

Kako prenose italijanski mediji, na meti milanskog kluba su Kramer iz Borusije Menhengladbah, Tilemans iz Anderlehta i Kozijelo iz Nice.

Najpoznatiji je Kramer, ima 25 godina i već je u krugu njemačke reprezentacije. Bio je na terenu u finalu Mundijala 2014. ali je zbog dobijenog udarca u glavu, prilikom jednog duela, morao da napusti teren nakon pola sata igre. Trenutno je van stroja zbog povrede skočnog zgloba...

Tilemans ima 19 godina, već je debitovao za selekciju Belgije, i njegov talenat je poznat skautima Milana, ali i ostalim poznatim klubovima u Evropi.

Kozijelo je 21-godišnjak, i jedan je od bisera Nice, koja je, neočekivano, prva u Francuskoj ligi.

Bonus video: