Transferi uživo: Čelsi predstavio Moratu, Nejmar (ne)ide iz Barse

Pratite ljetnji prelazni rok na portalu "Vijesti"
0 komentar(a)
Morata, Foto: Chelseafc.com
Morata, Foto: Chelseafc.com
Ažurirano: 21.07.2017. 20:35h

22.20 - Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore Marko Vukčević vraća se u Budućnost. Opširnije ovdje.

22.15 - Luka Đorđević ide na pozajmicu u Arsenal Tulu. Opširnije ovdje.

21.20 - Sevilja je podnijela tužbu Fifi u slučaju Vitolo.

Klub iz Andaluzije smatra da se prekršena pravila, jer je Atletiko kupio igrača, iako je imao zabranu transfera, a onda ga proslijedio na pozajmicu u Las Palmas.

Sevilja je tužila Vitola, njegovog oca, aenciju koja ga zastupa, te oba uključena kluba - Atletiko i Las Palmas.

21.00 - Kurt Zuma je produžio uigovor sa Čelsijem, ali će narednu sezonu igrati u Stouku na pozajmici.

20.55 - ZVANIÖNO Hetafe je predstavio novog golmana - Filipa Manojlovića, koji je došao iz Crvene zvezde.

19.40 ZVANIČNO Alvaro Morata je igrač Čelsija.

Španac je potpisao ugovor na pet godina, a Real dobio 70 miliona eura, plus oko 15 miliona na ime bonusa.

Morata je tako postao najskuplji španski fudbaler svih vremena.

19,33 - Zinedin Zidan je govorio o Kristijanu Ronaldu.

Šta je rekao, pročitajte ovdje.

18.35 - Hose Marija Himenes, saigrač Stefana Savića u Atletiku, ozbiljan je kandidat da naslijedi Leonarda Bonućija u Juventusu.

"Gazeta delo sport" javlja da se Himenesov agent Pako Kasal danas sreo sa čelnicima Juventusa u Torinu.

18.30 - Ajaks je spreman da se otvori sa Brazilca Ričarlisona.

Tim iz Amsterdama daje Fluminenseu 12 miliona eura za 20-godišnjeg napadača.

18.25 - Blejs Matuidi, vezista PSŽ-a, mogao bi da ode u Englesku.

Navodno je Everton spreman da pošalje ponudu koja se ne odbija, javlja "L'Ekip".

18.15 - Sautempton je naložio Virdžilu van Dajku da trenira odvojeno od prvog tima, nakon što je Holanđanin zatražio dozvolu da ode u Liverpul.

17.50 - Zvuči nevjerovatno, možda se nikada neće ni dogoditi, ali svjetski mediji najavljuju transfer Nejmara iz Barselone u PSŽ, vrijedan preko 200 miliona eura.

"El Mundo deportivo" ide korak dalje i prenosi da je Barsa odlučila da nasljednik Brazilca bude Paolo Dibala, argentinski napadač iz Juventusa.

Navodno je usmeni dogovor već postignut, a Juventusu bi trebalo da pripadne između 110 i 120 miliona eura.

17.45 - Nemanja Matić će biti novi igrač Mančester junajteda, tvrdi "Telegraf".

Roman Abramovič je, navodno, prihvatio 50 miliona funti, a srpskom vezisti Junajted daje devet miliona godišnje zarade, tokom petogodišnjeg ugovora.

17.30 - Liverpul je predstavio Endrjua Robertsona, pojačanje iz Hala.

16.30 - Nejmar će biti igrač Pari Sen Žermena, tvrdi "Parizijen". Prema izvorima ovog dnevnika Brazilac je već saopštio nekolicini saigrača iz Barselone da će preći u Pariz.

Ranije je Radio Katalonija objavio da je vjerovatnoća čak 95 odsto da će Nejmar preći u PSŽ. Iako su u upravi Barselone odbili takvu mogućnost, jer zbog finansijskog fer-pleja je nemoguće "svecima" da isplate 222 miliona predviđena odstupnom klauzulom. A PSŽ sa Markom Veratijem, koji je bio želja Barse, razgovara o novom ugovoru, pa je katalonskom gigantu sada glavni cilj dovođenje Argentinca iz Juventusa, Paula Dibale.

16.15 - Deni Hočko potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa portugalskim drugoligašem Famalikaom.

"Ovo je prilika za mene da napredujem kao fudbaler. Dolazim u fudbalsku zemlju, u jako takmičenje i vjerujem da ću se brzo prilagoditi portugalskom fudbalu", kazao je Hoćko.

15.51 - Ponudu od 65 miliona za vezistu Nabi Kejtu, Lajpcig je odmah odbio, baš kao i drugu ponudu Liverpula za deset miliona izdašniju. Isato bi bilo i sa trećom ponudom "redsa" od 80 miliona eura, ali će izgleda presuditi želja reprezentativca Gvineje da zaigra na kultnom "Enfildu".

Tako makar tvrdi novinar iz te zemlje, Amadu Makađi. On smatra da će se transfer realizovati naredne sedmice, pa bi Kejta bio najskuplji igrač doveden na "Enfild".

Trener Liverpula Jirgen Klop je odbijanja Lajpciga da prihvati basnoslovni iznos za Kejtu, prokomentarisao:

"Lajpcig je srećan, oni imaju toliko novca da ne moraju nikoga da prodaju, za razliku od Borusije Dortmund koja je bila prinuđena da svake godine uzme novac za najbolje igrače", rekao je Klop, koji je tim obraćanjem pokazao da su mu "milioneri" i dalje u srcu.

15.10 - Damir Kojašević mogao bi narednih dana da napusti Vardar, a kako javljaju mediji u Bosni i Hercegovini, za njega je zainteresovano Sarajevo.

Crnogorski reprezentativac je izgubio status prvotimca u makedonskom šampionu, a u Sarajevu je igrao prije dvije sezone, i to veoma dobro...

15.07 - Najbolji strijelac Dečića u prethodnoj sezoni, Vule Vujačić, predstavljen je danas kao pojačanje u srpskom superligašu Radu.

Sa beogradskim klubom naš 29-godišnji napadač je potpisao ugovor na godinu, a zadužio je dres "građevinara" sa brojem 29.

Vujačić je prethodne sezone u dresu Dečića nastupio u 32 utakmice Telekom 1. CFL, u kojima je postigao 10 golova.

"Sjajno sam prihvaćen i izuzetno sam zadovoljan. Rad je klub sa tradicijom i ovaj angažman je korak naprijed u mojoj karijeri. Došao sam u klub sa najvjernijim navijačima u Srbiji, renomeom.., a uz to ću imati priliku da moje igre budu više praćene. Samo se nadam i dobrim rezultatima ekipe", naglasio je Vujačić za "Vijesti".

14.32 - Švajcarski reprezentativac Fabijen Šer će Bundesligu zamijeniti Primerom. On je zvanično predstavljen kao igrač Deportiva iz La Korunje, u koju je došao iz Hofenhajma. Šer je pouzdani 25-godišnji štoper koji je za selekciju "sadžija" odigrao 29 utakmica i postigao je sedam golova.

14.21 - Monći baš zna posao. Sportski direktor Rome dogovorio je prelazak Aleksandra Kolarova iz Sitija u Romu za svega pet miliona eura, uz 1,5 miliona bonusa. Kako javlja "Skaj sport Italija", klubovi su se dogovborili i preostalo je da lijevi bek potpiše trogodišnji ugovor sa "vučicom".

Kolarov je već igrao u Rimu, ali u Laciju od 2007. do 2010. godine.

13.28 - Nije zvanično, ali je pitanje sata ili minuta kada će biti - Federiko Bernadeski je novi igrač Juventusa, javio je italijanski "Skaj".

Reprezentativac Italije dolazi iz Fiorentine za 40 miliona eura. "Ljubičasti" će dobiti i 10 odsto od narednog transfera bernardeskija, koji će imati paltu od četiri miliona godišnje u narednih pet godina ugovora.

Transfer će izazvati buru u Firenci, jer je Juve najveći "neprijatelj" Fiorentine.

13.21 - Grof se ne zaustavlja. Nakon što će izvjesno Luka Đorđević pojačati napad kao pozajmljen igrač,a iz Zenita će u Arsenal iz Tule i defanzivac Ibrahim Calagov, Miodrag Božović je završio transfer Viktora Alvaresa iz Espanjola. Novi "oružar" prošao je Barsinu fudbalsku akademiju, a u dresu Espanjola odigrao je ukupno 70 utakmica sa učinkom od sedam asistencija i jednim postignutim golom. I on igra u defanzivi, a u Arsenal je doša kao slobodan igrač.

"Oružari" pregovaraju i sa Zoranom Bambijem Tošićem, koji je završio sedmogodišnji angažman u moskovskom CSKA.

Alvares ima 24 godine i potpisao je ugovor na dvije sezone.

13.13 - Lester je odbio ponudu Rome za Rijada Mareza.

"Ponuda je bila niska, ne znam kolika je bila, jer nisam direktno uključen", kazao je trener "lisica" Kreg Šekspir.

13.10 - Budućnost je ostala bez još jednog prvotimca. Otišao je Deni Hočko. Opširnije čitajte ovdje.

12.40 - Nikola Kalinić je, po svemu sudeći, novi napadač Milana, javljaju italijanski mediji.

11.15 - Barseloni baš i ne ide u ovom prelaznom roku. Katalonci su ponudili 70 miliona funti Liverpulu za Brazilca Kutinja, ali...

"Kutinjo nije na prodaju! Ni sada ni ubuduće, Liverpul nije klub koji će prodavati svoje igrače. Pogotovo ne Kutinja, koji je mlad i značajno je napredovao u klubu, ali može i više i bolje. On je fantastičan igrač, sa kojim želimo d anapravimo naredni korak u razvoju kluba", naglasio je Klop.

11.08 -Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Kolarov sve je bliži prelasku u Romu, potvrdio je menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola.

Gvardiola je istakao da Mančester siti neće praviti smetnje Kolarovu da se vrati u Seriju A i Rim, ali u ekipu Rome, gradskog rivala njegovog bivšeg kluba Lacija.

"U ekipi ne trebam igrače koji žele da idu, a na stolu imamo ponudu Rome za Kolarova, kojem želimo sve najbolje", naglasio je Pep.

10.39 - Defanzivca Totenhema Kajla Vokera Mančester siti doveo je za 57 miliona eura ovog ljeta, što je rekordan iznos za igrača zadnje linije. Ali Mančester siti sprema ponudu, prema kojoj će Bendžamin Mendi bi ti najplaćeniji defanzivac, pošto je Monako već odbio tri ponude "građana", koje su prem afrancuskom "L'ekipu" iuznosile, 40, 45 i 52,5 miliona eura.. Ovaj prestižni francuski dnevnik smatra da će nova ponuda za 23-godišnejg Mendija biti iznad iznosa plaćenog Totenhemu za Vokera.

9.38 - Defanzivac madridskog Reala Danilo biće igrač Mančester sitija uz obeštećenje od 35 miliona eura. Za Brazilca se interesovao i Čelsi, ali su "građani" bili konkretniji.

Očekuje se da danilo u Mančester stigne već danas, pošto će Real krenuti na turneju po Americi.

9.25 - Vezista Čelsija Mario Pašalić sezonu će provesti na pozajmici u Spartaku. Pašalić je bio želja trenera prvaka Rusije Masima Karere, ali su "plavci" pristali samo na godišnju pozajmicu.

Očekuje se da će u narednih nekoliko dana hrvatski igrač stići u Moskvu, iako je za pozajmicu bio zainteresovan i Betis. Ipak, ključnu ulogu da 22-godišnji Pašalić odabere Spartak imao je Stipe Pletikosa, koji je tri i po sezone branio za "crvene".

Pašalić za Čelsi nije odigrao nijedan meč, a prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Milanu, za koji je postigao pet golova u 24 nastupa.

Bonus video: