Transferi uživo: Da li Dibala ide iz Juventusa, Paje umalo završio kod Jovetića?

Uz portal "Vijesti" uživo pratite pretposljednji dan zimskog prelaznog roka
82 pregleda 0 komentar(a)
Paulo Dibala, Foto: Reuters
Paulo Dibala, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.01.2017. 22:34h

Dab uoči zatvaranja januarske fudbalske pijace, ozvaničeno je nekoliko transfera:

JUVENTUS: Doveo Rikarda Orsolinija iz Askolija do 2021.

MONAKO: Brazilac Žorž stigao iz Flamenga za 8,5 miliona eura do 2021.

OLIMPIK MARSEJ: Predstavio Dmitrija Pajea, koga je platio por 29,3 miliona eura

MILAN: Na pozajmicu iz Đenove došao Lukas Okampos

SANDERLEND: Potpisali Deron Gibson i Brajan Ovijedo.

KRISTAL PALAS: Došao Patrck van Anholt iz Sanderlenda za 16,5 miliona eura.

SEVILJA: Došao Valter Montoja iz Rosarija.

TJANĐIN: Potpisao Alešandre Pato.

VOLVS: Doveo Heldera Koštu za 15 miliona eura.

Završnica je sjutra, a očekuje se da će Ivanović potpisati za Zenit, Gabjadini za Sautempton, Milivojević za Kristal Palas, Hese za Las Palmas, a možda bude i neka "bomba" poput transfera Muse Dembelea iz Seltika u Čelsi...

22.40 - "L'ekip" tvrdi da je Sevilja umalo ugrabila Dmitrija Pajea - španski klub je ponudio isti novac kao i Olimpik Marsej, ali presudila želja igrača da se vrati u Francusku.

22.15 - Monako je doveo 20-godišnjeg defanzivca Flamenga - Žorža - za 8,5 miliona eura.

22.10 - U danu kada je završeno nekoliko transfera, a uoči posljednjeg dana prelaznog roka, stiže senzacionalna vijest, koja je još u domenu spekulacije.

Španski radio "Kadena ser" javio je da je Paulo Dibala odbio da potpiše novi ugovor sa Juventusom i da želi da ode iz Torina.

Dibala, tvrdi dobro obaviješteni medij, želi da ide u Primeru, a Real je odavno pokazao veliko interesovanje za njega.

Da li je Dibala prva zvijezda ljetnjeg prelaznog roka...

22.03 - Engleski klubovi su u "zanosu" posljednjih dana prelaznog roka, po običaju starom nekoliko godina.

Tako je drugoligaš Volvs, javlja "Skaj sports", doveo igrača Benfike Heldera Koštu za 15 miliona eura!

22.01 - Srpski reprezentativac Luka Milivojević u utorak će obaviti ljekarske preglede u Kristal Palasu.

Milivojević u Premijer ligu dolazi iz Olimpijakosa za 16 miliona eura.

21.56 - Rikardo Orsolini, toliko puta pominjani mladi defanzivac Askolija, kompletirao je dolazak u Juventus.

21.50 - Vest Bromvič je ponudio 10 miliona funti za napadača Sautemptona Džeja Rodrigesa.

Transfer je moguć, jer u Sautempton dolazi Manolo Gabjadini.

21.20 - Šalke nije želio da proda Seada Kolašinca, iako mu na kraju sezone ističe ugovor i može da ode kao slobodan igrač.

Čelsi je želio bosanskog reprezentativca, ranije i Juventus, pa će ova dva kluba na ljeto imati čistu situaciju u borbi za defanzivca.

21.18 - Filip Đuričić, reprezentativac Srbije, novi je igrač Sampdorije.

21.14 - Poslije ko zna koliko pokušaja, Lester je izgleda našao defanzivca, i to u Udinama - 25-godišnji Mola Vag, štoper iz Malija, biće novi igrač šampiona Engleske.

21.05 - Nikola Kalinić je rekao da ostaje u Fiorentini i da je odbio veliku ponudu od Tjanđina, ali izgleda da saga još nije definitivno završena.

Tako je makar napomenuo Davide Lipi, fudbalski menadžer i sin proslavljenog trenera Marćela Lipija.

"Tačno je da pregovori nisu uspješno završeni, ali ne mora da znači da tako mora da bude. Jer, u Kini prelazni rok traje do 28. februara i ništa nije nemoguće", rekao je Lipi.

Kalinić je, dakle, i dalje opcija za klub čiji je trener Fabio Kanavaro, a Tjanđin je već doveo napadača Alešandrea Pata i Aksela Vicela.

20.38 - Zvanično je - Lukas Okampos je stigao na pozajmicu u Milan. Argentinac je igrač Marseja, a prvi dio sezone je bio u Đenovi.

20.26 - Crnogorski internacionalac Nikola Vujadinović će sjutra biti promovisan kao novo pojačanje Osasune, javlja "Marka". Vujadinović se sve sa klubom iz Pamplone dogovorio još u srijedu, iako se vjerovalo da je najbliži Partizanu.

19.46 - Najveća zimska sapunica je okončana - Francuz Dimitri Paje predstavljen je kao novi igrač Olimika iz Marseja, nekoliko sati pošto ga je bivši klub, Vest Hem, optužio za "nepoštovanje dresa koji je nosio dvije godine".

''Loša situacija u Londonu nije trajala od juče. Moja borba s Vest Hemom traje već neko vrijeme. Da okolnosti nisu bile takve, preuzeo bih svoj dio odgovornosti, ali jednostavno se tamo nisam osjećao dobro", kazao je Paje.

Francuz je početkom januara odbio da trenira sa Vest Hemom, zatraživši da bude prodat. Navijači "čekićara", ali i saigrači i stručni štab, okačili su mu etiketu izdajnika.

"Oni imaju pravo na svoje mišljenje, a ja se neću pravdati nikome", kazao je Paje, koji je dres Marseja nosio već od 2013. do 2015. godine.

"Ovo je sve ono što sam htio, bilo je to jasno od samog početka. Hvala svima u Marseju što su napravili sve što je bilo potrebno. Silno sam želio da se vratim zbog projekta koji je tek započeo, a koji je stigao u vrijeme kada mi je Francuska strašno nedostajala'', zaključio je Paje, koji je po francuskim medijima čak i prihvatio znatno manju platu, samo da bi "pobjegao" iz Londona

19.22 - Vezista Marseja Romen Alesandrini će karijeru nastaviti u Los Anđeles Galaksiju, potvrdio je trener tima sa "Velodroma" Rudi Garsija.

19.07 - Sportski direktor Intera Pjero Auzilio je priznao da žali što je klub tako lako pustio Filipea Kutinja u Liverpul 2013. godine.

Brazilac je otišao za 8,5 miliona funti nakon što nije dobio pravu šansu u Milanu.

"Bilo je grešaka, biće ih i ubuduće. Ali, najviše žalim za Kutinjom? Da li bih volio da se nekada vrati u Inter? Naravno", rekao je Auzilio.

18.36 - Hal se dogovorio sa Interom oko prelaska Andree Ranokje u Premijer ligu

Italijan će u Halu igrati na pozajmici...

18.28 - Čelsi traži napadača Seltika Musu Dembelea, i želio bi da ga dovede do sjutra veče.

"Skaj sports", koji ima najpouzdanije izvore u Engleskoj, prenosi da je priča ozbiljna, ali i da je cijena ozbiljna - nije slobodan ispod 40 miliona funti.

18.10 - Kako javlja italijanski "Skaj", rezervni golman Sevilje Salvatore Sirigu prelazi u Osasunu.

18.08 - Do kraja dana bi mogla da bude poznata "sudbina" Andree Ranokje, defanzivca Intera - Hal je blizu dogovora sa milanskim klubom i nekadašnjim reprezentativcem Italije.

18.06 - Izgleda da je jedna od najdužih priča januarskog prelaznog roka gotova - Manolo Gabjadini odlazi iz Napolija u Sautempton za 17 miliona eura, uz tri miliona ako ispuni određene bonuse.

17.34 - Branislav Ivanović je napustio Čelsi, a Antonio Konte želi da mu nađe zamjenu - Sead Kolašinac bi mogao da bude pojačanje za londonski tim posljednjeg dana prelaznog roka.

Kolašinca, reprezentativca BiH i defanzivca Šalkea, tražio je Juventus.

17.06 - Crnogorski vezista Marko Bakić će do kraja sezone igrati za Alkorkon, člana španske Segunde. Opširnije o tome pročitajte OVDJE.

Kako prenosi portugalski O'Žogo, Braga je poslala Bakića na pozajmicu do kraja sezone.

16.58 - Žoze Murinjo je otkrio da je odbio ponudu neimenovanog kineskog kluba. Opširnije o tome pročitajte OVDJE.

16.39 - Englezi k'o Englezi - već daju kvote ko će gdje otići u finišu prelaznog roka. Najmanja je na odlazak Branislava Ivanovića u Zenit - svega 1,08.

Kvota na odlazak Leonarda Uljoe iz Lestera je 2,50, na dolazak Manola Gabjadinija u Sautempton 1,44, a na ostanak u Napoliju 2,63.

U "ponudi" je i Džordan Rouds - ide iz Midlsbroua, ali je kvota da će u Aston Vilu 1,80, a u Šefild venzdi 5.

16.16 - Klaudio Ranijeri ne želi da proda Leonarda Uljou. Lester je odbio tri miliona funti od Sanderlenda, želi ga i Galatasaraj, ali ga Italijan ne da.

15.53 - "Branislav Ivanović je 99 odsto Zenitov", javlja "Skajsports". Britanski medij piše da je kapiten srpske reprezentacije dogovrio detalje dvoipogodišnjeg ugovora i da će u naredna 24 časa otputovati u Sankt Peterburg.

15.28 - Stouk je objavio da je prodao mladog vezistu Serhija Molinu španskom trećeligašu Albaseteu i poželio mu puno sreće u nastavku karijere...

14.56 - Ugled Đuzepea Marote kao jednog od najboljih pregovarača u svijetu fudbala se ozbiljno ruši.

Nakon što su mu Kinezi pokvarili već dogovoren posao sa Akselom Vicelom, sportski direktor Juventusa čupa kosu (tj. ono što je od nje ostalo) zbog njemačkih klubova.

Prvo ga je odbio Volfzburg za Luisa Gustava, potom je Majnc uzeo Šveđanina Robina Kvajsona, koji je trebalo da dođe iz Palerma u Torino i bude pozajmljen Empoliju ili Peskari, a sada mu pregovore sa Šalkeom kvari Antonio Konte.

Marota je nudio dva, potom i tri miliona eura za Seada Kolašinca, ali je klub iz Gelzenkirhena odbio "siću" za igrača kojem na ljeto ističe ugovor. U priču se uključio Konte, koji nije ostao u dobrim odnosima sa čelnicima Juvea, i spreman je da ponudi koliko Šalke traži!

14.50 - Još jedan igrač odlazi iz Milana - brazilski štoper Rodrigo Eli će igrati u Alavesu do kraja sezone. U timu iz Vitorije će zamijeniti bicšeg igrača Crvene zvezde Aleksandra Pantića, koji ide u kijevski Dinamo.

14.38 - Trampa Svonsija i Aston Vile. Na "Liberti" stiže Džordan Aju, gdje je prošle sezone blistao njegov brat Andre, a Aston Vili će pripasti lijevi bek Nil Tejlor i šest miliona eura.

14.01 - Lester je jedan od "najbaksuznijih" klubova u dosadašnjem toku prelaznog roka.

Nikako da nađe defanzivca, posljednji klub koji je odbio "lisice" je Lacio, kome je malo 11 miliona eura za Holanđanina Veslija Heda.

13.55 - Alešandre Pato je napustio Villjareal, Đenova juče odbila ponudu za Đovanija Simeonea, a španski mediji javljaju da je "žuta podmornica" našla napadača.

U pitanju je Iranac Sardar Azmun, koji je zablistao u ruskom Rostovu, u Ligi šampiona.

13.52 - Dejan Joksimović, agent Milan Badelja, veziste Fiorentine, najavio je da bi njegov klijent mogao da napusti Firencu posljednjih dana prelaznog roka. Roma, Inter i Milan se pominju kao zainteresovani klubovi.

"U Milanu sam, čekam ponudu, ali za sada nema ništa konkretno", rekao je Joksimović za italijanske medije.

13.41 - Filipe Kutinjo bio je nada Intera, koji nije mogao da čeka da Brazilac napreduje, već ga je pustio da ode u Liverpul.

I sad žali zbog toga.

"To je moja najveća greška za 20 godina koliko sam u Interu", rekao je direktor kluba Pjero Auzilio.

13.39 - Lukas Okampos je završio medicinske preglede, čeka se samo promocija sa dresom Milana.

Argentinski bočni napadač stiže na pozajmicu iz Đenove do kraja sezone, kada će se razgovarati o otkupu ugovora.

13.35 - Arsen Venger je, po ko zna koji put, demantovao da želi Karima Benzemu.

"Ne, ne želim Benzemu. Zašto se toliko piše o tome, je li zato što je on Francuz, ili zato što nije zadovoljan u Realu", kazao je Venger.

13.31 - Nikako da se završi priča o odlasku Manola Gabjadinija iz Napolija u Sautempton.

Juče je izgledalo da je sve gotovo, ali je Aurelio de Laurentis, predsjednik Napolija, zakočio pregovore, jer je shvatio da je 16 miliona eura, uz četiri na ime bonusa, malo za napadača kakav je Gabjadini.

Očekuje se, ipak, da će do sjutra veče, Italijan doći u Premijer ligu.

13.22 - Napadač Votforda Odion Igalo je na korak od odlaska u Kinu, u ekipu Čongčuna.

13.18 - Engleski klubovi su, očekivano, najaktivniji u finišu prelaznog roka.

Endrju Robertson, lijevi bek Hala, prelazi u Barnli za 10 miliona funti.

13.10 - Rumunski reprezentativac Adrian Popa potpisao je za Reding.

13.03 - Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo nije navikao da bude pasivan u prelaznom roku, pa engleski mediji javljaju da će do sjutra u ponoć pokušati da dovede Timuea Bakajoka, 22-godišnjeg defanzivnog veznog iz Monaka.

Njegova cijena - oko 15 miliona eura.

Bakajoko je, međutim, kazao da neće da ide u januaru.

"Ne sada, za kasnije - vidjećemo", rekao je Bakajoko.

12.18 - Napadač Reala Marijano Dijas Mehia, koji je pokazao talenat na nekoliko mečeva za "kraljevski klub", mogao bi da bude pozajmljen kako bi igrao više. Radio Marka javlja da će momak koji je 2013. odigrao jedini meč za Dominikansku Republiku do kraja sezone biti u Alavesu.

12.13 - Muke za Karla Dženkinsona - Arsen Venger je poručio da može da ide u Kristal Palas, ali je menadžer gradskog rivala Sem Alardajs rekao da mu desni bek "tobdžija" nije prioritet

11.59 - Čeka se da se završi proslava Kineske nove godine, pa da još jedno poznato ime svjetskog fudbala završi na Dalekom istoku - Tjanđin Kvanžan i Viljareal su dogovorili sve oko prelaska Alešandrea Patoa, a "žutoj podmornici" će pripasti minimum 18 miliona eura, uz mogućih pet na ime bonusa.

Brazilac je prošao ljekarske preglede, ali transfer još ne može da se zavede u Fudbalskom savezu Kine. Vrijeme je slavlja...

11.55 - Branislav Ivanović karijertu gotovo sigurno nastavlja u Zenitu, jer je odustao i posljednji interesent iz Premijerlige, VBA.

Trener Vest Broma Toni Pjulis je to potvrdio, ali i otkrio da razmišlja o drugim igračima Čelsija.

"Bio sam na 'Stamfordu' da pogledam neke igrače Brentforda koji su mi predloženi, ali sam posmatrao i mlade igrače Čelsija Nejtana Šalobu, Rubena Loftus-Čika i Kurta Zumu", rekao je Pjulis.

11.49 - Metju Rajan se vratio u Belgiju. Australijski golman, koji nije dobio pravu šansu u Valensiji nakon dolasak iz Klub Briža, do kraja sezone će braniti na pozajmici u Genku,

11.45 - I druga dugotrajna priča na Ostrvu je završena. Sem Alardajs je dobio čovjeka kojeg je žarko želio, Patrika van Anholta, a Kristal Palas je nakog dugog ubjeđivanja pristao da plati 14 miliona funti, tj. 16,4 miliona eura za holandskog lijevog beka.

Donedavni selektor Engleske je priznao da je njegov klub zainteresovan i za Martina Kaseresa, ali da može da ga dovede i nakon isteka prelaznog roka, jer nema klub.

11.05 -Sevilja je dovela treće pojačanje ove zime - nakon Stevana Jovetića i Klemana Langlea je stigao i Valter Montoja. Mladi Argentinac je trebalo da ostane do ljeta u Rosario sentralu, ali se otvorilo mjesto za jednog stranca, jer će do kraja prelaznog roka otići Japanac Hiroši Kijotake ili Brazilac Ganso. A možda i obojica...

10.46 - Eduardo Vargas je novi napadač meksičkog Tigresa. Čileanac je stigao iz Hofenhajma, koji je za 60 odsto njegovog ugovora dobio šest miliona eura. Vargas će igrati u tandem sa Andre-Pjerom Žinjakom.

10.45 - Treba očekivati transfer Ešlija Janga. Iako je Murinjo prije nekoliko dana stopirao odlazak Janga, situacija se okrenula i sada je najavio da je Englezu otvoren put za odlazak. Podsjetimo, Jang ima bogate ponude iz Kine...

10.44 - Čelsi će u finišu prelaznog roka svim silama krenuti na Krega Gordona, iskusnog golmana Seltika kako bi otvorio put Asmiru Begoviću za prelazak u Bornmut. Seltik je odbio prvu ponudu „plavaca“ vrijednu tri miliona eura, Čelsi sada nudi dva više, jer za Begovića dobija 10.

10.27 - Sanderlend dobija tandem pojačanja iz Everton. Dejvid Mojes je iz bivšeg kluba uzeo lijevog beka Brajana Ovijeda i vezistu Darona Gibson, koji su već na ljekarskim pregledima.

10.21 - Inter je u pregovorima sa Atalantom o trampi - šalje Rodriga Palasija u Bergamo, a dovodi mladog napadača Andreu Petanju.

10.18 - Vest Hem je u posljednjem trenutku blokirao transfer Džonatana Kaljerija u Las Palmas, ali na Kanarska ostrva stiže drugo atraktivno pojačanje. Hese Rodriges, koji je za 25 miliona eura ovog ljeta stigao u Pari Sen Žermen, pokušaće da vrati karijeru na pravi put na ostrvima vječnog proljeća...

10.14 - Najveća sapunica januarskog prelaznog roka je okončana, Dimitri Paje je konačno prešao u Olimpik iz Marselja, a Vest Hemu pripada 29.370.000 eura.

Bonus video: