TRANSFERI UŽIVO: "Đavoli" u potjeri za novim Skolsom, Grof cilja ruske reprezentativce

Pratite zimski fudbalski prelazni rok uživo na portalu Vijesti
146 pregleda 1 komentar(a)
Žan Mišel Seri, Foto: Reuters
Žan Mišel Seri, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.01.2018. 21:49h

22.30 Đerar Delofeu ide iz Barse do kraja prelaznog roka, a trenutno je najbliži Votfordu, koga odnedavno vodi Španac Havi Grasija.

22.10 Mediji iz Španije javljaju da se broje sati kada će Mančester siti uplatiti otkupnu klauzulu za Ajmerika Laporta, defanzivca Atletik Bilbaa, u iznosu od 60 miliona eura.

Laport je već spreman za put u Englesku.

21.45 Mladost je dovela dva nova igrača - na poziciji lijevog beka igraće Dario Tomić, hrvatski internacionalac koji je u prvom dijelu sezone igrao u letonskoj Liepaji, a stigao je Jovan Nikolić, nekadašnji igrač Sutjeske i Budućnosti, koji se vraća u Crnu Goru iz kazahstanskog Akžajika.

Iz Mladosti je saopšteno da će se novajlije ekipi pridružiti sjutra i otputovati u Antaliju, u utorak,

21.28 Liverpul i Arsenal će na ljeto pokušati da dovedu Keitu Baldea iz Monaka, tvrdi "Skaj".

Balde je prije pola godine došao u Monte Karlo iz Lacija.

21.25 Sautempton želi Kvinsija Promesa, Holanđanina iz moskovskog Spartaka. On želi da ide u Premijer ligu, ali ruski klub traži 30 miliona funti.

20:59 Nica je još u ljetnjem prelaznom roku odbila brojne ponude za sjajnog vezistu Žan-Mišela Serija, ali je francuski prvoligaš uspio da zadrži 26-godišnjeg senegalskog vezistu. Sada se u potjeru za sjajnim vezistom uključio Mančester junajted, koji će na ljeto pokušati da ga angažuje za 33 miliona funti.

Razlog takvoj cijeni je podatak da na ljeto 2019. godine Seriju ističe ugovor, a "đavole" njegova igra podsjeća na ikonu kluba, Pola Skolsa.

19:48 Visoki vezista Partizana Marko Jevtović interesantan je poljskom Lehu, ali i ruskim klubovima Rubinu, Ufi i CSKA. Jeftović se na Kipru priprema sa igračima Partizana za dvomeč sa Plzenjom u Ligi Evrope. On je već igrao u Rusiji za Dinamo i oodličlno govori ruski jezik.

19:11 Senegalac Diafra Sako bi iz Vest Hema trebalo da pređe u francuski Ren. "Čekićari" će 28-godišnjeg napadača dati na pozajmicu sa opcijom otkupa na ljeto. Sako je odigrao 16 utakmica u Premiejr ligi i učinak mu je dva gola i asistencija.

18.35 Švedski defanzivac Andreas Grankvist vratiće se na ljeto u domovinu, iako mu Krasnodar nudi dvogodišnji ugovor prema kojem bi zaradio 7,4 miliona eura. Grankvist je ove sezone nastupio u 19 utakmica ruske Premijer lige i postigao je gol, a novi ugovor 32-godišnji igrač je odbio zbog želje članova porodice. On će od ljeta igrati za Helsingborg u kojem ga po okončanju igračke karijere čeka mjesto sportskog direktora.

17:25 Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj novi je član najvećeg kineskog kluba, Gvangžu Evergrandea. Srpski vezsita doveden je iz Tjanđina na insistiranje trenera Evergarandea, Fabija Kanavara.

Gudelj je prošle godine iz Ajaks aprešao u Tjanđin, ali je imao problema sa povredama i u 20 nastupa je postigao samo gol. Odigrao je 22 utakmice za "orlove".

16:42 Vest Hem je povredom Endija Kerola ostao bez napadača, pa "čekićari" traže zamjenu. Izbor je pao na bivšeg italijanskog reprezentativca Gracijana Pelea. Vest Hem je ušao u pregovore sa kineskim Šandon Lunenom za koji nastupa 32-godišnji napadač. Pele je prije odlaska u Kinu sa uspjehom igrao za Sautempton.

15:46 Štutgart je otpustio trenera Hanesa Volfa, nakon višesatnog zasijedanja uprave "švaba" poslije poraza od Šalkea (2:0). Volf se jutros oprostio od igrača u bazi Štutgarta, objavio je zvanični sajt tog kluba.

"Švabe" će narednih dana biti u potrazi za novim šefom struke, kojem predstoji težak zadatak u očuvanju statusa prvoligaša. Štutgart je 15. sa 20 bodova.

15:19 Crnogorskom treneru Miodragu-Grofu Božoviću sjajno ide u Rusiji, pošto je nejgov Arsenal prijetnbo iznenadio u prvom diejlu ruske Premijer lige. To je podiglo i apetite "oružara" koji žele da iskoriste sjajne odnose Grofa i ruskih reprezentativaca iz Zenita Artjoma Dzjube i Ivana Novoseljceva.

"Tačno je da želimo tu dvojicu sjajnih igrača i u kontaktu smo. I oni žele da igraju kako bi se izborili za mjesto u selekciji Rusije na ovogodišnjem Mundijalu", kazao je Božović.

15.02 Mateo Politano, vezista Sasuola na cijeni je u Italiji, pošto se vodeći dvojac Serije A bori za njegov angažman. Juventus nudi 25 miliona za 24-godišnjeg vezistu, a Napoli daje 16 miliona ali u transfer želi da uključi i pozajmicu veziste Adama Una na godinu i po.

12.07 I Real prati Sergeja Milinkovića-Savića, koji će biti jedna od najvećih zvijezda ljetnjeg prelaznog roka.

Mančester siti i Junajted su bacili oko na vezistu Lacija, a navodno je PSŽ ponudio 170 miliona eura.

Predsjednik Lacija Klaudio Lotito je rekao da SMS nije na prodaju.

12.01 Ako Antonio Konte ode iz Čelsija na kraju sezone, na njegovo mjesto mogao bi da dođe Luis Enrike, prenose engleski mediji.

12.00 Pep Gvardiola ističe da Siti nema baš toliko novca koliko se misli. Opširnije čitajte ovdje.

11.50 Everton se raspituje da li je Inter spreman za trampu - da u Liverpul dođe Marselo Brozović, a u suprotnom smjeru Dejvi Klasen.

10:50 Njemački "Bild" prenosi da je Bajern Minhen spreman da proda čileanskog reprezentativca Artura Vidala.

Nakon što su još jednom izvršili tipičan "bajernovski" potez i obezbjedili na ljeto transfer super talentovanog Leona Gorecke iz Šalkea bez ikakave odštete, tim iz Bavarske je spreman da Vidala ponudi na tržište.

Kao prvi potencijalni kupci pominju se Mančester Junajted i Čelzi.

10:40 Euzebio Di Franćesko, trener Rome, našalio se u intervjuu za špansku "Marku".

Kako je Edin Džeko sve bliži Čelziju (koji će za transfer Bosanca izdvojiti 30 miliona eura), Di Frančesko je upitan ima li Roma alternativu za reprezentativca BiH.

"Naravno. Odmah sam tražio Mesija, ali mislim da od toga nema ništa", našalio se Di Franćesko.

On je još jednom naglasio da bi volio da Džeko do kraja sezone ostane u Romi.

10:30 Mančester Siti se sprema da na ljeto u svoje redove dovede Edena Azara.

Belgijski reprezentativac je odavno želja Pepa Guardiole, koji ga je i zacrtao kao glavnu metu ljetnje prelaznog roka, a za njegove usluge se spremaju da ponude 180 miliona eura.

Problem "Građanima" predstavlja i interesovanje Real Madrida, koji takođe na ljeto želi da vidi Azara u svojim redovima.

10:20 Jedna vijest o menadžerima, uzburkala je mirno nedjeljno jutro.

Prema pisanju "Sun-a" uprava Čelzija sprema otkaz italijanskom stručnjaku Antoniju Konteu na ljeto.

Kao njegova zamjena pominje se bivši trener Barselone Luis Enrike.

10:10 Žoze Murinjo je odbio dvije ponude za italijanskog beka Matea Darmiana.

Za njegove usluge su bili zaintesovani Juventus i Roma, ali oba kluba su željela da igrača dovedu na pozajmicu.

10:00 Danijel Staridž mogao bi do kraja januarskog roka da potpiše za milanski Inter. Sandej Miror prenosi da su obije strane blizu dogovora.

Engleski napadač želi da igra kako bi izborio mjesto u nacionalnom timu na Mundijalu u Rusiji.

Bonus video: