Transferi uživo: Kaseres ide u Trabzonspor, Seltik ne da Dembelea

Januarski prelazni rok na portalu "Vijesti"
124 pregleda 0 komentar(a)
Martin Kaseres, Foto: Reuters
Martin Kaseres, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.01.2017. 21:07h

Sedmi je dan prelaznog roka. Pratite dešavanja sa fudbalske pijace na portalu Vijesti.

21.52 - Napadač Seltika Musa Dembele možda i napusti Glazgov u ovom prelaznom roku, ali da bi se tako nešto dogodilo mora da stigne ponuda od makar 30 miliona funti.

Seltik je prije nekoliko dana odbio 20 miliona od Vest Hema.

“Musa je zadovoljan u Seltiku, a nama u ovom trenutku novac nije neophodan. Mnogo nam više znači da u timu imamo igrača takvog kvaliteta”, rekao je menadžer Kelta Brendan Rodžers.

21.43 - Urugvajac Martin Kaseres potpisaće u ponedjeljak za Trabzonspor. Kaseres je bez kluba od ljetos kada mu je istekao ugovor sa Juventusom, a zbog povrede nije igrao još februara prošle godine.

21.26 - Aleksandar Mitrović ipak nije teže povrijeđen, već je samo zaradio posjekotinu na koljenu. Ostrvski mediji javljaju da će napadač Njukasla sa terena odsustvovati desetak dana.

21.12 - Trener Atalante Đanpjero Gasperini je potvrdio transfer mladog veziste Roberta Galjardinija u Inter.

Fudbaler je pozvan za sjutrašnji meč Atalante protiv Kjeva, ali vjerovatno neće igrati.

"Za klub i mene, Roberto je fudbaler koji ide iz Atalante. Znam da je sve dogovoreno sa Interom", rekao je Gasperini.

Očekuje se da se transfer realizuje u ponedjeljak.

20.53 - Napoli je blizu da produži ugovor sa Drisom Mertensom, javlja Medijaset. Isti medij navodi da će pregovori oko nastavka saradnje ići teže kada je u pitanju lijevi bek Fauzi Gulam.

20.34 - Lacio će produžiti ugovor kapitenu Lukasi Bigliji. Argentinac će zarađivati tri miliona eura po sezoni i biće najplaćeniji igrač u klubu.

20.23 - Novi detalji u "slučaju Evra". Francuz gotovo sigurno napušta Juve, a najbliži je Valensiji. Baš kao i Simone Zaza.

20.09 - Britanske kladionice polako obaraju kvotu kada je u pitanju prelazak Memfisa Depaja iz Mančester junajteda u Everton.

Navodno, "karamele" će za Holanđanina platiti 35 miliona eura…

19.52 - Aleksandar Mitrović teško da će napustiti Njukasl ovog januara, kao što se pričalo u posljednje vrijeme.

Srpski napadač se povrijedio danas u FA kupu protiv Birmingema, a izgleda da je povreda koljena ozbiljnija i da ga čeka duža pauza.

19.34 - Inter će u zimskom prelaznom roku napustiti jedan štoper - ili Andrea Ranokja ili Marko Andreoli, prenose italijanski mediji.

Bliži odlasku je Ranokja, kojeg želi Svonsi, kao i nekoliko timova iz Serije A (Sasuolo i Palermo).

19.13 - Sportski direktor Galatasaraja Levent Nazifoglu rekao je da je desni bek Barselone Aleiš Vidal bio blizu prelaska u Istanbul.

"Ali, nije došao. Sve zbog situacije u Turskoj i terorizma. Pregovori su odjednom samo stali. Nije u pitanu samo Vidal, mnogo igrača je iz straha uradilo isto", rekao je Nazifoglu.

18.58 - Patris Evra nije u kombinaciji za tim Juventusa za sjutrašnji meč sa Bolonjom. Razlog je - potencijalni transfer. Navodno, Francuz bi mogao da se vrati u Mančester junajted.

18.42 - Odlazak srpskog napadača Filipa Đorđevića iz Lacija u Lion je navodno bio završen posao. A onda je progovorio predsjednik "lavova" Žan-Mišel Ola:

"Đorđević? Ko je o njemu pričao? L’Ekip? I vi njemu vjerujete? Nisam bio u kontaktu sa Lacijom, niti smo zainteresovani", rekao je Ola i valjda stavio tačku na spekulacije.

18.29 - Juventus prati situaciju u Liverpulu kada je u pitanju lijevi bek Alberto Moreno, prenosi Kalćomerkato.

18.15 - Čelsi traži pojačanje u napadu, a opcija je Fernando Ljorente iz Svonsija. "Plavci" su navodno spremni da za Ljorentea na "Libert" pošalju Mišija Bačuaija.

17.52 - Fiorentina je prihvatila ponudu za Nikolu Kalinića, vrijednu 50 miliona eura, prenosi "Korijere delo sport".

O ponudi kineskog Tjanđina spekuliše se danima, svjetski mediji bruje o velikom transferu hrvatskog reprezentativca, koji se, međutim, još razmišlja da li da ode na daleki Istok.

List navodi da se za realizaciju transfera čeka upravo Kalinićevo odobrenje.

Tjanđin mu nudi 12 miliona eura po sezoni.

17.02 - Lukas Podolski je još jedna evropska zvijezda koja će karijeru, najvjerovatnije, nastaviti u Kini.

Galatasaraj je, navodno, dobio ponudu od 20 miliona eura, koju je poslao Guangžu Evergrande.

Iz Turske stižu vijesti da je bivši njemački reprezentativac zatražio dozvolu da ode.

16.58 - Dijego Maradona oprostio je Karlosu Tevesu odlazak iz Boke juniors u Kinu.

"Apsolutno da ga razumijem. I da sam ja svojevremeno dobio ponudu od 50 miliona dolara iz Kine - prihvatio bih je. Bez ikakve dileme. Karlitos nije uvrijedio, ni izdao nikoga. Uradio je ono što je logićno - prihvatio astronomsku ponudui. Ponavljam, i ja bih uradio isto. Isto bi uradili Rikelme, Aimar, Saviola, Franćeskoli...", rekao je Maradona.

16.45 - Alen Halilović zatražio je dozvolu da napusti Hamburger.

20-godišnji hrvatski talenat ljetos je došao u Njemačku, iz Sporting Hihona, ali kao igrač Barselone, koja je za njega dobila pet miliona eura.

Halilović nije, međutim, uspio da se izbori za mjesto u prvom timu Hamburgera.

Navodno, Espanjol, Selta i Viljareal žele nekadašnjeg vunderkinda Dinama.

16.30 - Felipe Melo napustio je Inter i preselio se u Palmeiras.

On će potpisati ugovor na tri godine.

Kako navode italijanski mediji, Inter je brazilskom vezisti čak platio da ode - tri miliona eura zbog prijevremenog raskida ugovora.

16.27 - Roma će početkom naredne sedmice završiti transfer Sofijana Fegulija, javlja "Gazeta delo sport".

Sve je dogovoreno - Alžirac stiže iz Vest Hema na pozajmicu, na ljeto bi obeštećenje trebalo da iznosi 12 miliona eura.

16.03 - Mamadua Sakoa, prekobrojnog defanzivca Liverpula, traže Sevilja i Galatasaraj.

15.47 - Vest Hem očajnički želi napadača.

Slavena Bilića odbili su Sanderlend za Defoa i Seltik za Dembelea, pa se hrvatski trener okrenuo Skotu Hoganu iz drugoligaša Brentforda.

Ponuda Vest Hema je 16, Brentford traži 19 miliona eura.

15.15 - Gabrijel Barbosa, skupo plaćeno pojačanje Intera, mogao bi da se vrati u Brazil vrlo brzo.

"Mnogi klubovi iz Brazila se interesuju, a Inter ga nije platio 30 miliona eura da bi sjedio na klupi. Ovakva situacija ne odgovara nikome", rekao je Barbosin agent Vagner Ribeiro.

Flamengo se pominje kao jedna od opcija.

15.05 - Milan sprema veliki trošak u ljetnjem prelaznom roku. Kako javlja "Gazeta delo sport", 150 miliona eura biće potrošeno na pojačanja.

Četiri prva pika su Domeniko Berardi (Sasuolo, napad, 22 godine), Federiko Bernadeski (Fiorentina, napad, 22 godine), Keita Balde (Lacio, napad, 21 godina) i Mateo Musakjo (odbrana, Viljareal, 26 godina).

14.40 - Siniša Mihajlović odbio je ponudu iz Kine.

"Prošlog mjeseca imao sam ponudu, koju sam odbio, mada nekoliko noći nisam mogao da spavam od cifre koja mu je ponuđena. Nisam želio da ostavim posao na pola. Ja sam takav, ali poštujem one koji odluče da odu u Kinu zbog novca. Posebno fudbalere, čija je karijera kratka. Treneri, ipak, traju nešto duže", kazao je trener Torina.

13.08 - Suli Muntari se vraća u italijanski fudbal. Vezista iz Gane potpisaće ugovor sa Peskarom, objavio je transfer-guru Đanluka Di Marcio.

Muntari je u Italiji već igrao za Udineze, Inter i Milan, a nosio je i dresove Portsmuta, Sanderlenda...

12.30 - Iz Engleske stiže spekulacija da je Stevan Jovetić interesantan i Midlsbrou.

Stevan je odabrao Sevilju, očekuje se da će početkom sljedeće sedmice sve biti dogovoreno.

12.27 - Vest Hem je sinoć doživio debakl od Mančester sitija u FA kupu na svom terenu (5:0), a Slavenu Biliću ne ide ni na tržištu.

Engleski mediji javljaju da je Seltik odbio novu ponudu za napadača Musu Dembelea.

I 29 miliona eura je, po mišljenju škotskog kliuba, malo za 20-godišnjeg golgetera, koji je postigao 16 golova na 23 utakmice.

11.50 - Bajern obično "prespava" januarski prelazni rok, ali bi sada mogao da izađe na tržište.

Navodno, Bavarci traže desnog beka, jer Filip Lam razmišlja o penziji, a izbor je pao na igrača Benfike Nelsona Semeda, javljaju portugalski mediji.

11.45 - Svjetski mediji su pisali o odlasku Ćićarita Ernandesa iz Bajera za 25 miliona eura, jer se Meksikanac, navodno, nije prilagodio životu u Njemačkoj.

"To su neistine. On uživa u Leverkuzenu, a drugo - Bajer ga ne bi pustio za 25 miliona", rekao je njegov agent Eduardo Ernandes,

11.30 - Već smo pisali o interesovanju Lestera za štopera Sasuola Franćeska Aćerbija. Danas su i engleski mediji ponovo aktuelizovali priču o dolasku iskusnog defanzivca na King pauer stadion,

Kao druga opcija pominje se Matija Nastasić iz Šalkea.

11.23 - Napoli je prvog dana prelaznog roka doveo napadača Đenove Leonarda Pavoletija, a predsjednik kluba Aurelio de Laurentis tvrdi da je već obezbijedio tri pojačanja za ljeto.

"Radimo na tome da budemo sve jači", rekao je De Laurentis.

11.20 - Liverpul je zainteresovan za Hesea, nekadašnju nadu Reala, a propalu investiciju Pari sen Žermena, objavio je "As".

Hese će napustiti Pariz u januaru, traži ga i Roma, a on bi se najradije vratio u Španiju, u Las Palmas.

11.14 - Torino i Roma se interesuju za ofanzivnog veznog iz Kjeva Lukasa Kastra, 27-godišnjeg Argentinca. Njegova cijena je osam miliona eura.

11.11 - Barselona sprema rekonstukciju tima na ljeto. Koga dovodi i kakve igrače traži, pročitajte ovdje.

10.40 - Mančester junajted neće kupovati odbrambenog igrača u januaru, rekao je Žoze Murinjo i prekinuo spekulacije oko dolaska Viktora Lindelefa iz Benfike.

"Đavoli" će narednih osam mečeva igrati bez Erika Bajlija, koji je na Kupu Afrike, ali Murinjo vjeruje da će tri štopera iznijeti ovaj period.

"Smoling, Roho i Džons će se rotirati i mislim da ćemo uspjeti da pregrmimo sa njima trojicom", rekao je Murinjo.

10.30 - Lacio bi možda i napravio dogovor sa Milanom, ako uspije da dovede Anvara el Gazija iz Ajaksa.

Devet miliona eura je cijena 21-godišnjeg Holanđanina marokanskog porijekla.

10.27 - Milan je ponovo stupio u kontakt sa Laciom oko transfera Baldea Keite, 21-godišnjeg napadača iz Obale slonovače.

"Roso-nerima" je potreban još jedan špic, smatra Montela, ali je Keita veoma skup - ne ispod 30 miliona eura.

10.20 - Španski napadač Alvaro Negredo u superlativu govori o Stevanu Jovetiću. Šta je rekao bivši igrač Sevilje, pročitajte ovdje.

10.08 - Arsenal neće dovoditi igrače u januaru, već će ovog mjeseca pokušati da obezbijedi nove ugovore sa Aleksisom Sančesom, Mesut Ozilom, Olivijeom Žiruom, Fransisom Kokelanom i Santijem Kazorlom, javlja "San".

10.05 - Kineski klubovi planiraju žestok napad na engleske fudbalere. Na meti su Dele Ali, Hari Kejn, Ros Barkli i Danjiel Staridž, javlja "Dejli mejl".

10.02 - Iz engleske stižu informacije da je Roma zainteresovana da vrati Erika Lamelu, koga je 2013. prodala Totenhemu za 35 miliona eura.

10.00 - Ponedjeljak je dan odluke za Stevana Jovetića, tvrdi "Korijere delo sport", koji je još u četvrtak javio da je transfer iz Intera u Sevilju završen.

Bonus video: