Transferi uživo: Lampard dobio dvije ponude, i Snajder je opcija za Kineze

Januarski prelazni rok uživo na portalu "Vijesti"
100 pregleda 0 komentar(a)
Lampard, Foto: Beta/AP
Lampard, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.01.2017. 21:30h

Zimski prelazni rok, treći dan. Čitaoci portala "Vijesti" će sve do zatvaranja zimske fudbalske pijace, 31. januara, moći iz minuta u minut da prate dešavanja za fudbalskom tržištu u Evropi, ali i kod nas, u Crnoj Gori.

22.15 - Posljednja vijest za večeras: Vesli Snajder ima dvije ponude da napusti Galatasaraj i ode u Kinu. Poznato je samo da je jedna od njih od Peking Guoana, gdje je već njegov bivši saigrač Burak Jilmaz.

21.56 - Frank Lampard možda opet zaigra u Engleskoj, jer na stolu ima po jednu ponudu iz Premijer lige i Čempionšipa. Legendarnog vezistu Čelsija žele Kristal Palas i Brajton.

21.37 - Morgan Šnajderlin ide iz Mančester junajteda u januarskom prelaznom kolu, u to niko ne sumnja.

Iako je izgledalo da će Francuz karijeru sigurno nastaviti u nekom drugom timu u Premijer ligi (VBA ili Everton), sada je u igri Marsej, prenosi "San".

21.16 - Violfsburg je kompletirao transfer Holanđanina Rašedlija Bazura iz Ajaksa. Bazur je "vukove" koštao 12,5 miliona eura.

20.58 - Vezista Intera Felipe Melo će najkasnije za 48 sati potpisati ugovor sa Palmeirasom, prenose mediji sa Apenina.

20.22 - Menadžer Simonea Zaze je najavio da će se fudbaler vratiti u zimskom prelaznom roku u Italiju. Zaza se nije snašao u Vest Hemu gdje je igrao kao pozajmljen igrač Juventusa, a sada bi mogao da pojača Milan ili Fiorentinu.

20.00 - BBC javlja da je Seltik dogovorio sve sa Krasnodarom oko dolaska veziste Kuasija Ebuea. Riječ je o 19-godišnjem fudbaleru iz Obale Slonovače, koji bi trebalo da stigne u Glazgov za tri miliona funti. Čelnici Seltika rade na tome da mu obezbijede radnu dozvolu, prenosi BBC.

19.33 - Napadač Atalante Alehandro Papu Gomes bi mogao karijeru da nastavi u Kini. Argentinca žele Đangsu i Tjanđin, piše Đanluka di Marcio.

18.34 - Lester je saopštio da je kompletirao transfer veziste Genka Vilfreda Ndidija za 15 miliona funti. "Lisice" vjeruju da je Ndidi novi N'Golo Kante...

18.06 - Roma je u trci za Đerara Deulofeua, javljaju italijanski mediji. Opcija je i Hese Rodriges, koji ide iz PSŽ-a, ali je on bliži Las Palmasu.

Deulofeua, koji je član Evertona, želi i Milan...

17.39 - Juventus je na neki način priznao poraz u borbi sa Interom za potpis mladog veziste Atalante Roberta Galjardinija.

"Galjardini nije profil igrača koji nam treba, imamo fudbalere poput Lemine i Sturara... Nismo bili u pregovorima sa Atalantom", rekao je sportski direktor Juvea Đuzepe Marota.

17.26 - Trener Sevilje Horhe Sampaoli je potvrdio da je Sevilja zainteresovana za Stevana Jovetića.

"On je jedan od igrača koje pratimo, ali u ovom trenutku nema ništa konkretno", rekao je Sampaoli.

17.05 - Ako Luis Enrike ne ispuni ambicije kluba ove sezone i ne produži ugovor sa Barselonom, glavni favorit da ga naslijedi je Ronald Kuman, javljaju španski mediji.

Kuman, aktuelni trener Evertona, prethodno Sautemptona, je legenda Barselone, čovjek koji je "blau-grani" donio prvu titulu prvaka Evrope, golom u finalu protiv Sampdorije 1992. godine.

Holanđanin (53) je jedan od najcjenjenijih trenera u Premijer ligi, a očigledno i da se uklapa u profil koji traži Barsa.

Sigurno nije slučajno što su treneri katalonskog kluba posljednjih godina bili bivši igrači, poput Rajkarda, Gvardiole, a sada i Luisa Enrikea.

16.42 - Julijan Draksler, veliko pojačanje Pari sen Žermena, i za sada prva zvijezda prelaznog roka upoznao je saigrače, uoči prvog treninga u novom klubu.

Draksler je danas predstavljen kao igrač "svetaca", koji su za njega Volfsburgu platili 40 miliona eura.

16.35 - Veliki transfer završio je Napoli - za 18 miliona eura iz Đenove je došao napadač Leonardo Pavoleti. Pavoleti ima 28 godina, prije Đenove igrao je za Sasuolo, a ove sezone postigao je tri gola na devet utakmica u Seriji A.

Đenova je, dakle, u jednom danu od dvojice igrača zaradila 26 miliona eura.

16.20 - Tomas Rinkon, reprezentativac Venecuele, održao je prvu pres konferenciju kao igrač Juventusa.

Šampion Italije posljednjih dana 2016. osigurao je transfer 28-godišnjeg veziste i Đenovi platio osam miliona eura.

"Ispunio sam svoje profesionalne snove, došao sam u najveći klub u Italiji. Hvala čelnicima Juventusa što su vjerovali u mene", kazao je Rinkon, koji će nositi crno-bijeli dres sa brojem 28.

15.48: Kinezi prijete da poremete evropsko fudbalsko tržište, ali im ne ide baš glatko. "San" javlja da je Peking Guan ponudio 40 miliona eura, plus sedam miliona raznih bonusa za napadača Kristijana Bentekea, ali je Kristal Palas odbio njegovu ponudu.

15.34: Trener Reala Zinedin Zidan održao je konferenciju za novinare, na kojoj je pričao o mogućim odlascima i dolascima. Za Hamesa Rodrigesa se interesuje Čelsi. "Rekao sam mu da može da ostane u Realu, ako želi. On je veliki igrač i potreban je Realu". Inrormaciju lista "Korijere delo sport" o želji Alvara Morate da se vrati u Juventus, Zidan je prokomentarisao ovim riječima: "Nemam tu informaciju. Morata je igrač Reala, takođe vrlo značajan, i čisto sumnjam da je to moguće".

14.46: Rudar je doveo Brazilca, Pabla Viktora. Opširnije pročitajte OVDJE.

14.35: I Borusija Menhengladbah želi Stevana Jovetića, javlja "Gazeta delo sport".

14.15: Trener Minhena 1860 Vitor Pereira ne računa na Stefana Mugošu - naš reprezentativac moraće da traži novi klub u zimskom prelaznom roku. Nekadašnji napadač Budućnosti i Mladosti odigrao je 10 utakmica ove sezone, uglavnom je ulazio sa klupe, sakupio je 168 minuta...

14.09: Zvijezda Atletiko Madrida, Antoan Grizman, burno je reagovao na pitanja novinara o mogućem prelasku u Mančester junajted. Engleski mediji su objavili da su "đavoli" spremili čak 170 miliona eura za dvojicu "kolćonerosa" - Grizmana i Saula.

"Ma, ostavite me na miru, mrzim ta pitanja. Nije pošteno prema navijačima Atletika. Mesija i Ronalda niko ne pita za transfere".

13.47: Još jedan prelazak na domaćoj sceni - Baćo Nikolić se vratio u Lovćen nakon sedam godina. Nekadašnji fudbaler Šerifa iz Tiraspolja, koji je na domaćoj sceni igrao još za Sutjesku, Petrovac, Grbalj i Mornar, pokušaće da pomogne Cetinjanima u teškoj borbi za opstanak. Jesenas je igrao za albanski Fljamurtari.

13.20 Borusija Dortmund prati Fjodora Smolova, napadača ruskog Krasnodara, piše Sport Ekspres.

12.38 Alberto Akvilani je novi član Sasuola. Iskusni Italijan stiže iz Peskare, a bio je član slavnih klubova kao što su Roma, Liverpul, Juventus, Milan...

12.33 - Mateo Darmijan je počeo da igra redovnije u Mančesteru, ali kod Murinja se lako sve promijeni, pa Juventus i Inter budno motre.

12.11: Posao završen - Pari Sen Žermen je predstavio pojačanje iz Volfsburga, njemačkog reprezentativca Julijana Drakslera, koji je stigao za 40 miliona eura. Na "Parku prinčeva" bi trebalo da ostane do 2021. godine. Njemac je za sada zvijezda zimskog prelaznog roka u Evropi.

11.49: Francuz Morgan Šnajderlin, vezista Mančester junajteda, kod Murinja je u drugom planu. Ipak, "đavoli" ne žele tako lako da ga prodaju. "Gardijan" piše da je Junajted odbio ponude Evertona i VBA vrijedne 22 miliona eura. Cijena je, navodno 28 miliona.

11.04: Nekadašnji crnogorski reprezentativac Luka Pejović dogovorio je prelazak u Iskru, piše "Dan". Pejović, koji je 23 puta nosio dres crnogorske reprezentacije, prošle i ove sezone je nosio dres Mladosti, ali ga je teška povreda koljena duže vremena odvojila od terena. Osim Pejovića, Iskra je angažovala Miroja Jovanovića iz Rudara i Samira Agovića koji je igrao u Švedskoj, a dovela je i trenera iz Hrvatske, Mirsada Omerhodžića.

10.47: "Clamorosso Morara", piše italijanski "Korijere delo sport" u nadnaslovu teksta u kojem se navodi da Alvaro Morata želi - nazad u Juventus. Španski napadač ne želi da bude "vječita rezerva". Kod Zidana je B opcija u napadu, jer mjesto startera pripada Benzemi.

10.18: Crnogorski internacionalac Stevan Jovetić jedan je od najtraženijih igrača u zimskom prelaznom roku, s obzirom na to da je odlazak iz Intera maltene gotova stvar. U ovom momentu najrealnije djeluje prelazak u Šalke, o čemu možete da pročiteta OVDJE.

10.15: Real je, barem po pisanju evropskih medija, izuzetno agresivno ušao u tržišnu utakmicu. "As" piše da je na meti evropskog prvaka supertalentovani vezista Borusija Dortmund Julijan Vajgl. Po "Mundo Deportivu", Real će pokušati da iskoristi nezadovoljstvo Paola Dibale visinom plate u Juventusu i dovede ga u svoje redove, dok engleski "Dejli Miror" donosi priču po kojoj je Zidan spremio ponudu za vezistu Totenhema Dele Alija...

10.02: Najpoznatiji britanski tabloid "San" piše da trener Arsenala Arsen Venger traži vezistu koji će zamijeniti povrijeđenog Santija Kasorlu, a da je izbor pao na - Miralema Pjanića, Bosanca koji nosi dres Juventusa. Teško je, naravno, očekivati da se "stara dama" nakon samo pola godine odrekne veziste kojeg je ljetos dovela iz Rome, zato je ovo više priča za - neki naredni prelazni rok.

Bonus video: