Transferi uživo: Lester jedva čeka Alžirce, Rakitićeva ljubav prema Barsi je velika

Pratite 22. dan prelaznog roka na portalu Vijesti
0 komentar(a)
Rijad Marez, Foto: Reuters
Rijad Marez, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.01.2017. 21:50h

22.35 - Paulo Dibala će potpisati novi ugovor sa Juventusom, i to više nije novost. Italijanski mediji sada navode da će do potpisa doći najkasnije do velikog derbija između Juventusa i Intera koji se igra 5. februara u Torinu.

22.33 - Barselona prati 17-godišnjeg lijevog beka škotskog Falkirka Tonija Galahera, prenose mediji sa Ostrva. Ovog tinejdžera navodno žele i Stouk, Everton i Mančester junajted.

22.29 - Bivši napadač Ajaksa Dario Cvitanić je napustio Majami i vratio se u Argentinu - 32-godišnji fudbaler će nositi dres Banfilda za koji je igrao na početku karijere.

22.22 - Fiorentina i Napoli sjutra počinju pregovore oko prelaska Manola Gabjadinija u Firencu, javlja novinar Medijaseta Klaudio Rajmondi.

Navodno, za "violu" je opcija pozajmica s pravom otkupa na ljeto.

22.20 - Ivan Rakitić izgleda ostaje u Barseloni, čak ni ne pomišlja da ide iz Katalonije.

"Moj san je da ostanem u Barsi zauvijek", poručio je Hrvat, koji je u posljednje vrijeme u drugom planu kod Luisa Enrikea.

22.05 - Nema veze sa transferima, ali engleski mediji svega nekoliko minuta nakon eliminacije Alžira sa Kupa afričkih nacija pišu koliko je laknulo Lesteru i Klaudiju Ranijeriju.

Razlog je što će se Rijad Marez i Islam Slimani vratiti u klub ranije nego što je iko očekivao s obzirom na to da su "pustinjske lisice" bile favorit za titulu.

21.57 - Porto je doveo napadača - novi "zmaj" je Brazilac Soareš, koji je stigao iz Vitorije Gimaraeš.

21.30 - Totenhem vodi u trci za štopera Intera Andreu Ranokju, javlja London ivning standard. Sparsi su u potrazi za defanzivcem nakon povrede Jana Fertongena, a Inter bi Ranokju pustio za šest miliona eura.

Mnogo je realnije, ipak, da Italijan ode na "Vajt Hart lejn" na pozajmicu do kraja sezone.

21.16 - Kristal Palas čeka borba za opstanak i pokušaće da se pojača, a da istovremeno oslabi konkurenta Sanderlend.

Kako prenosi "Telegraf", Sem Alardajs želi da na "Selhrst park" dovede holandskog lijevog beka Patrika van Anholta.

20.55 - Marsej traži pojačanje na poziciji lijevog beka, a jedna od opcija za Rudija Garsiju je Japanac iz Intera Juto Nagatomo.

20.30 - Napoli želi da proda Manola Gabjadinija, igrač bi da napusti Napulj, ali nije sve tako jednostavno.

Problem su finansije - klub traži za igrača između 20 i 25 miliona eura, a do sada nije stigla ponuda veća od 15 miliona, prenose italijanski mediji.

20.04 - Više nema dileme - lijevi bek Intera Sena Mijanž ide na pozajmicu u Kaljari.

Odlazak Belgijanca vjerovatno znači da će Davide Santon ostati u Interu do kraja sezone...

19.40 - Milan je spreman da se odrekne M'Bajea Nijanga, postoji opcija i da ga pošalje na pozajmicu.

Kako javlja italijanski novinar Đanluka di Marcio, Milan planira da ga ponudi Đenovi, ali u zamjenu za Lukasa Okamposa.

19.26 - Đenova će pokušati da do kraja januarskog prelaznog roka dovede Ernaneša iz Juventusa.

19.00 - Srpski trener Miroslav Đukić se vratio na klupu poslije skoro dvije godine pauze. Bivši šef stručnog štaba Valensije, Partizana, Valjadolida..., karijeru je nastavio u katarskom Al Šababu.

Posljednji Đukićev klub bila je Kordoba koju je napustio na proljeće 2015.

18.46 - Opet je aktuelna priča o eventualnom transferu Tiboa Kurtoe u Real Madrid na ljeto.

Čelsi kao da nema ništa protiv da do toga i dođe, ali Antonio Konte ima plan - ako Kurtoa ode u Madrid, zahtijeva od Reala da u London pošalje Alvara Moratu.

18.44 - Igo Ljoris je pričao o snazi Totenhema i uporedio klupske ambicije sada i 2012. godine kada je stigao u klub iz Liona.

"Ovo nije isti klub od tada, mnogo toga se promijenilo. Šta najviše? Prije svega menadžer Maurisio Poketino, koji je veoma ambiciozan", rekao je francuski golman.

18.25 - Pep Gvardiola i Jirgen Klop imaju jedan sličan problem - golmane.

Bravo u Sitiju, a Minjole i Karijus u Liverpulu očigledno nisu rješenja na golu za dva velikana, pa su oba kluba u potrazi za "jedinicom".

Gvardiola razmišlja da vrati Heronima Ruljija iz Real Sosijedada za sedam miliona eura, koliko ga je prodao prošlog ljeta, a oba trenera su bacila oko i na istog čuvara mreže.

Tom Hiton blista u Barnliju ove sezone, stigao je do engleske reprezentacije, ali mali problem su godine - ima ih 30 i nije dugoročno rješenje.

18.19 - Vest Hem je odbio i treću ponudu Marseja za Dmitrija Pajea, javlja "Skaj sports".

Navodno se francuski klub probližio traženoj sumi od 30 miliona funti, ali su čelnici Vest Hema nepokolebljivi.

Paje nastavlja da trenira sa B timom i čeka rasplet situacije, a ne pada mu na pamet da se izvini i odustane od zahtjeva da ide iz Londona.

18.12 - Zvanično - napadač Bajera iz Leverkuzena, 28-godišnji Australijanac Robi Kruse, ide u Kinu.

Nije, međutim, riječ o velikom transferu - Liaoning će platiti samo 500 hiljada eura za obeštećenje.

18.04 - Lester je prošle sezone bio kao porodica, zahvaljujući umnogome i sjajnoj atmosferi stigao do titule, ali više nije tako.

Harmonija ne postoji, o čemu govore i riječi menadžera Leonarda Uljoe, koji želi da ode iz kluba.

"Trener Ranijeri uništava Uljoinu karijeru. Obećao mu je da će moći da nađe drugi klub u januaru, a sada ne želi da ga pusti. On je obični lažov", rekao je Uljoin agent Horasio Rosi.

18.00 - Zvanično - Lazar Marković napustio je Sporting iz Lisabona i do kraja sezone igraće u Halu, ponovo kao pozajmljen igrač Liverpula.

17.52 - Polako se zatvara posao oko transfera Manola Gabjadinija iz Napolija u Sautempton.

Kako javljaju italijanski mediji, Napoli je odredio 20 miliona eura za obeštećenje, a "sveci" nude 16.

Transfer-insajder Đanluka Di Marcio navodi da bi 18 miliona, plus bonusi, bila prihvatljiva cijena za oba kluba.

17.49 - Đerar Deulofeu je u Milanu.

Da će jedan od najboljih, najtrofejnijih i najvećih evropskih klubova dovoditi na pozajmicu igrača iz Evertona malo ko je mogao da pretpostavi prije nekoliko godina.

Internet zajednica je reagovala na tu "neobičnost"...

17.37 - Džekson Martines, jedan od prvih igrača koje je zahvatila kineska fudbalska revolucija, na izlaznim je vratima kluba, koji ga je prije godinu doveo za 42 miliona eura.

Bivši napadač Porta i kratko Atletika, nije u kombinacijama Luisa Felipea Skolarija, trenera Gvangžua, za narednu sezonu.

Razlog - smanjenje broja stranaca, a između njega i Alana, Skolari je izabrao ovog drugog, piše "Marka".

17.21 - Ćolo Simeone našao je još jednog ratnika na sredini terena.

Kako prenose portugalski mediji, Atletiko je zainteresovan za Vilijama Karvalja, portugalskog reprezentativca iz Sportinga.

17.20 - Kristijan Maldini, 20-godišnjak slavnog prezimena i fudbalskih gena, nastaviće karijeru u četvrtoj italijanskoj ligi.

Sin Paola Maldinija igraće za tim Pro Sesto iz Serije D.

Kristijan je prošao sve mlađe selekcije "roso-nera", ali očito da nije ni približno dobar kao njegov otac.

Prije Pro Sesta igrao je pola godine u Malti.

17.15 - Konačno - najduža priča januarskog prelaznog roka dobila je kraj.

Đerar Deulofeu je igrač Milana.

Španac je došao iz Evertona na pozajmicu do kraja sezone.

16.53 - I Unai Emeri je potvrdio da je Gonsalo Gedeš na pragu PSŽ-a, riječima da je mlado krilo Benfike jedan od prioriteta njegovog tima. "BeIN sports" nije pucao u prazno...

16.42 - Predsjednik Las Palmasa Migel Anhel Ramires je, ipak, pomenuo i Hesea.

"Želimo Hesea, ali postoji jedan engleski klub koji bi da ga kupi od Pari Sen Žermena", rekao je Ramires.

U pitanju je, navodno, Midlsbrou, na čijoj klupi sjedi Španac i bivši igrač i pomćni trener Reala, Aitor Karanka.

16.12 - Preokret - Gonsalo Gedeš neće ni u Mančester junajted, ni u Monako, već u Pari Sen Žermen! To javlja "BeIN sports", koji ne bi trebalo da griješi kad su informacije iz "svetaca" u pitanju, jer je gazda te televizije Naser el Kelaifi, prvi čovjek PSŽ-a.

15.58 - Kvins Park Rendžersdovodi pojačanje iz Mančester junajteda. Ali ne zvučno, već 21-godišnjeg vezistu Šona Gosa, koji će biti plaćen 500 hiljada funti. Momak koji je stigao 2012. iz Eksitera nije odigrao nijedan meč za seniorski tim "crvenih đavola".

15.55 - Adrijan Lopes se vratio u Viljareal, kao pozajmljen igrač Porta do kraja sezone. Danas je predstavljen kao novi-stari igrač „žute podmornice”.

„Jako sam srećan što sam ponovo ovdje. Prošle godine, uprkos povredi, imao sam odličnu sezonu u Viljarealu”.

15.53 - Supertalentovani krilni napadač Benfike, 20-godišnji Gonsalo Gedeš do kraja sedmice dobiće novi klub! Biće to Mančester junajted ili Monako, koji su spremni da daju traženih 30 miliona eura.

15.37 - Andros Taunzend bi ekspresno mogao da se vrati u Njukasl, iz kojeg je ovog ljeta prešao u Kristal Palas. Povremeni engleski reprezentativac je razočaran što je sklonjen iz prve postave nakon dolaska Sema Alardajsa, a engleski bukmejkeri već daju kvote - "Skaj bet" daje kvotu 1,50 da će u Njukasl, a 2,50 da će ostati u Palasu.

15.32 - Crvena zvezda bi mogla da dovede crnogorsko reprezentativca. Opširnije ovdje.

15.23 - Još vijesti iz Borusije Dortmund - supertalentovani 18-godišnjak Kristijan Pulišić je produžio ugovor do 2020. godine. Liverpul će se načekati da dovede Amerikanca hrvatskog porijekla...

15.16 - Predsjednik Las Palmasa Migel Anhel Ramires je poručio da želi Džonatana Kaljerija i Ernana Toleda. Otkrio je da ima problema sa Vest Hemom oko Kaljerija, ali da se nada da će sve biti završeno za nekoliko dana. Nije, međutim, pominjao Hesea Rodrigesa...

14.18 - Tabloid "San" piše da je Vest Hem odlučio da popusti i da dozvoli Dimitriju Pajeu da ode iz kluba za 25 miliona funti, što je za pet miliona manje od onoga što je klub tražio do sada.

To, međutim, ne znači da će Marsej platiti toliko - najveća ponuda francuskog kluba iznosila je 20 miliona funti.

14.09 - Inter i kineski Đangsu imaju iste vlasnike - komaniju Suning, pa je, zbog toga, postojala mogućnost da se iz Kine u Milano preseli kolumbijski napadač Rodžer Martines.

On će, međutim, ostati u Đangsuu do ljeta, jer Inter već ima dovoljan broj stranaca u timu.

Inter će pratiti njegove igre, a ako se pokaže, Martines bi mogao da dođe u Seriju A-

14.02 - Arsenal razmatra mogućnost da do kraja nedjelje uputi ponudu Portu za 25-godišnjeg vezistu Danila Pereiru.

Pereira je, međutim, veoma skup, jer ima ugovor do 2020. godine - njegova cijena je oko 35 miliona eura.

13.55 - Zvanično - Monako je na pozajmicu doveo napadača Tuluza Korentana Žana.

Na kraju sezone razgovaraće se o transferu.

13.51 - Nakon što je punio stranice engleskih medija, Frank Kesi dospio je i u francuske.

Mladi vezista Atalante, koji ima tek 19 godina, na meti je i Pari sen Žermena, piše "L'Ekip".

Ponuda je, međutim, premala, ako su navodi tačni - 25 miliona eura, a Atalanta procjenjuje reprezentativca Obale slonovače na najmanje 40 miliona.

13.47 - Luis Felipe Skolari uživa u Kini, na klupi Gvangžua i ne planira da se vraća u Evropu.

On je u intervjuu za španske medije otkrio da ga je zvala Valensija, nakon odlaska Ćezarea Prandelija.

13.45 - Turski mediji pišu da Fenerbahče želi vezistu Juventusa Ernaneša.

Za Brazilca nudi pet miliona eura.

13.07 - Dani Alveš je teško povrijedio koljeno, ali mu ne fali ponuda. "Frans fudbal" piše da beka Juventusa žele tri kineske ekipe - Hebei, Tjanđin Kvanžan i Šangaj SIPG.

12.49 - Espanjol i Inter pregovaraju o prealsku Davidea Santona u Kataloniju. Lijevi bek ima 26 godina, a igrao je za Votford dok je "stršljenove" vodio sadašnji trener Espanjols Kike Sančes Flores.

12.39 - Stiven Džerard će uskoro postati trener u Akademiji Liverpula, ali je prije toga odlučio da savjetuje trenera prvog tima Jirgena Klopa.

"Ima jedan igrač za koga mislim da nam je potreban. Probao bih sa ponudom za Van Dajka iz Sautemptona", poručio je legendarni kapiten "redsa".

Vidjećemo da li će se to ostvariti, jer su Holanđanina htjeli i Mančester siti i Mančester junajted, ali je Sautemptona poručio da bivši igrač Seltika ne može da ide.

12.18 - Sada je i zvanično - "Novi Zlatan", 17-godišnji Aleksander Isak, novi je fudbaler Borusije iz Dortmunda. Talentovani, 17-godišnji Šveđanin je izabrao "milionere", a odbio Real Madrid, jer je procijenio da će se bolje razvijati na "Vestfalenu".

12.15 - Poslije samo šest mjeseci, Pari Sen Žermen se odriče dvojice igrača koje je doveo iz Španije. Opširnije ovdje.

11.53 - Branislav Ivanović je prošlost u Čelsiju. Kapitenu Srbije ističe ugovor u junu, a kako uopšte ne igra kod Antonija Kontea može se desiti da ode već ove zime. "Dejli mejl" piše da ga želi Everton.

11.34 - Fabijan Oreljana je šokirao sve u Vigu zahtjevom da ode, ali je Selta našla zamjenu. Trener Eduardo-Toto Beriso želi vezistu Sampdorije Rikarda Alvaresa, piše "Faro de Vigo".

U pitanju je nekada veliki talenat, koji je praktično propao u Interu i Sanderlendu, a dva kluba su zbog njega završila na sudu, jer "crne mačke" nisu željele da ga otkupe, iako su imale obavezu kada su ga pozajmile od "nerazura".

11.27 - I dok muku muče sa Minom Rajolom i njegovim zahtjevom za platu Đanluiđija Donarume, čelnici Milana su bar završili posao oko Đerarda Deulofeua. Igrač Evertona je stigao u Grad mode, a za "rosonere" će nastupati do kraja sezone. Saga je završena...

10.50 - "Srećan sam u Mančester junajtedu", rekao je Vejn Runi, najbolji strijelac u istoriji slavnog kluba.

Dodao je:

"Ipak bih volio da sam više na terenu", kazao je Runi za "Skaj sports".

Runi je ove sezone više džoker Žozea Murinja, nego starter, a situacija će se teško promijeniti.

Runi (31) ima ponude iz Kine, a šta o tome kaže njegov trener.

"Vejn je legenda i može još mnogo da pruži Junajtedu. Ali, on ima pravo da bira odluke. Ko je mogao da zamjeri Ibrahimoviću da je prošlog ljeta pošao u Kinu ili Ameriku? Ko bi mogao da zamjeri da Vejn to uradi", kazao je Murinjo.

10.36 - Mino Rajola, jedan od najuticajnijih agenata u svijetu fudbala, šokirao je čelnike Milana.

Rajola je, kako javljaju svjetski mediji, zatražio da se Đanluiđiju Donarumi, najboljem mladom golmanu na planeti, za produžetak ugovora dodijeli godišnja plata od čak 10 miliona eura!

To je novac koji ne zarađuje nijedan fudbaler u Italiji.

Razvoj situacije prate bukvalno svi najbogatiji klubovi Evrope.

10.00 - Luis Fabijano, nekadašnji reprezentativac Brazila i golgeter Sevilje, prošle sezone sa 22 gola vodio je Tjanđin do prve kineske lige, ali ne želi da ostane u klubu.

Fabijano, sada 36-godišnji veteran, je na korak od potpisivanja ugovora sa Vasko da Gamom.

9.58 - Milan je blokirao odlazak Argentinca Leonela Vanđonija na pozajmicu u Sevilju, jer problema sa povredama imaju De Šiljo i Antoneli.

Vađoni je za pola godine odigrao samo tri minuta.

9.41 - Paulo Dibala i čelnici Juventusa utanačili su detalje novog ugovora, piše "Gazeta delo sport".

Pod kakvim uslovima Dibala ostaje u Juventusu, pročitajte ovdje.

Argentinski napadač do kraja sedmice produžiće saradnju sa šampionom Italije-

9.38 - Napadač Brentforda Skot Hogan do kraja sedmice potpisaće za Vest Hem, javlja "Skaj sports".

9.34 - Lazar Marković mogao bi da se vrati u Englesku iz lisabonskog Sportinga, javlja "Liverpul eho".

Marković igra na pozajmicu u Sportingu iz Liverpula, a isti aranžman bi dobio u Halu, koji je zainteresovan za srpskog reprezentativca.

9.30 - Engleski mediji javljaju da će Mančester junajted do kraja sedmice odlučiti da li da posljednjih dana prelaznog roka pošalje ponudu za Viktora Lindelefa.

Švedski defanzivac iz Benfike dugo je interesantan "đavolima", a njegova cijena je 40 miliona eura.

9.26 - Nestašni dječak italijanskog fudbala, neprocjenjivi talenat, a sada već veteran mogao bi da se vrati na veliku scenu.

List iz Firence "La Nacione" piše da bi Antonio Kasano do kraja mjeseca mogao da se preseli iz Sampdorije u Fiorentinu.

Kasano je u nemilosti u Đenovi, trenira sa drugom ekipom, a nedavno je odbio da pređe u kinesku drugu ligu.

Kazao je i da razmišlja o penziji, ali "La Nacione" piše da direktor Fiorentine Panteleo Korvino želi da ga vrati u život.

Fiorentini je potreban ofanzivac, jer je Mauro Zarate na korak od Votforda.

Bonus video: