Transferi uživo: Purović ide u Spartak, Mijušković na probi u Tomsku

Pratite 27. dan prelaznog roka na portalu Vijesti
89 pregleda 0 komentar(a)
Purović, Foto: M.V.
Purović, Foto: M.V.
Ažurirano: 28.01.2017. 21:49h

22.34 - Lil je iznenadio Lion u 22. kolu francuskog prvenstva, ali crnogorski reprezentativac Marko Baša neće baš po lijepom pamtiti utakmicu. Opširnije OVDJE.

21:49 - Zenit je odustao od dovođenja vezsite PSV-a, Dejva Propera, za kopjeg je davao 15 miliona eura, ali je holandski klub tražio 22 miliona. Zato se klub sa Petrovskog obratio Rostovu sa ponudom za 31-godišnjeg ekvadorskog vezistu Kristijana Nobou. On je ove sezone 13 puta nastupio u ekipi viceprvaka Rusije i postigao je jedan gol.

Očekuje se da će ubrzo transfer biti realizovan

21:12 - Crnogorski fudbaleri su veoma aktivni u današnjem danu prelaznog roka, jer je Nemanja Mijušković na probi u ruskom Tomu. Mijušković je na priprema sa ruskom ekipom i trenerski štab ruskog premijerligaša će donijeti odluku da li će angažovati nekadašnjeg defanzivca Rudara. Mijušković ima 24 godine a prethonu sezonu i po proveo je u skopskom Vardaru.

Tom je prvi dio Premijer lige završio na posljednejm mjestu i slijedi mu grčevita borba za opstanak.

20.40 - Zvanično je! Rikardo Saponara je novi vezista Fiorentine.

20.20 - Nekadašnji crnogorski reprezentativac i napadač Budućnosti Milan Purović prelazi u Spartak iz Subotice.

Purović je bio na korak od povratka na domaću scenu - spominjala se Iskra, ali se odlučio za Spartak.

Pridružiće se još jednom crnogorskom fudbaleru, Vladimiru Jovoviću, koji je ranije danas pristupio Spartaku, kao pozajmljen igrač Crvene zvezde.

Purović je, osim Budućnosti, u dosadašnjoj karijeri igrao za Crvenu zvezdu, lisabonski Sporting, Kajserispor, Videoton, Olimpiju, Belenenseš, Serkl Briž, OFK Beograd, Metalurg Zaporožje, Bežaniju i Perak iz Malezije.

Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je pet mečeva.

20.17 - Crnogorski fudbaler ide u japansku drugu ligi. Opširnije OVDJE

19.24 - Iskusni napadač Serhio Garsija se vratio u Espanjol nakon epizode u Al Rajanu. Očekuje se da bude promovisan u ponedjeljak.

18.50 - Martin Kaseres je napokon našao klub - potpisaće za Fiorentinu. Urugvajac nije igrao od februara prošle godine zbog povrede, potom mu je istekao ugovor sa Juventusom, a u međuvremenu mu je i propao transfer u Trabzonspor.

Od dresa "viole" ga dijele samo medicinski pregledi.

18.23 - Lacio i Lukas Biglia su dogovorili nastavak saradnje, tvrde italijanski mediji.

Argentinac će ostati u Rimu do ljeta 2021, a godišnja plata će mu biti 2,8 miliona eura plus bonusi.

18.10 - Bane Ivanović je danas postigao gol za Čelsi protiv Brentforda u FA kupu, a vjeruje se i da mu je to posljednja utakmica u dresu "plavaca".

Srpski defanzivac bi navodno karijeru trebalo da nastavi u VBA.

17.34 - Milan je dogovorio sa Đenovom prelazak Lukasa Okamposa na San Siro. Sada se samo čeka pozitivan odgovor Marseja, na čijem je Okampos platnom spisku.

16.47 - Fiorentina će pokušati da dovede Rikarda Saponaru iz Empolija.

Kako je objavio Skaj sport, Fiorentina je spremna da ponudi između osam i 10 miliona eura kako bi dovela 25-godišnjeg igrača kome ugovor sa Empolijem ističe 30. juna 2018. godine.

16.21 - Masimilijano Alegri odbacuje mogućnost da se Alvaro Morata vrati u Juventus, pošto je nekadašjni napadač Torineza nezadovoljan u Realu.

"Morata? Dobro mu je u Madridu, ali sam zadovoljan zbog svega što je uradio dok je igrao u Juventusu", rekao je Alegri.

15.49 - Alesio Ćerći po svemu sudeći ostaje u Atletiku. Kako piše As, madridski klub ne želi da ispod cijene proda napadača kojem ugovor ističe za godinu i po.

Dosadašnje ponude, naime, nisu zadovoljile apetite Atletika, niti igrača, pa postoji mogućnost da, čak, produži ugovor.

15.09 - Vladimir Jovović nije uspio da se "nametne" Miodragu Božoviću, pa umjesto na Kipar putuje na Ohrid. Pridružiće se novim saigračima iz subotičkog Spartaka, gdje će na pozajmici provesti drugi dio sezone, objavio je "Mondo".

Crnogorski ofanzivni vezista je bio sa ekipom Zvezde na pripremama u Sloveniji, odigrao je poluvrijeme protiv niželigaša Dekani (10:0) i postigao jedan gol, ali to, očigledno, nije bilo dovoljno da bi ostao.

Jovović će, tako, na treću pozajmicu iz Zvezde, pošto je već išao u OFK Beograd i Napredak iz Kruševca, gdje je proveo prethodnu polusezonui postigao gol na devet utakmica.

Jovović je u Zvezdu stigao 2015. godine iz nikšićke Sutjeske kao jedan od najtalentovanijih crnogorskih fudbalera, ali je do sada u crveno-bijelom dresu odigrao samo 15 minuta u Kupu, i to u porazu od Borca iz Čačka (1:5).

14.34 - Ništa od dolaska mladog Urugvajca Rodriga Betankura iz Boke juniors u januaru.

Argentinski klub nije želio da se odrekne 19-godišnjeg veziste, pa Juventusu ostaje da pokuša da Betankura, za koga je zainteresovan i Real, dovede na ljeto.

Juve će zato u finišu ovog prelaznog roka pokušati da dovede iskusnog 29-godišnjeg vezistu Luisa Gustava iz Volfsburga, čiji je menadžer ovih dana u Italiji.

Problem je što Volfsburg ne želi da ga pusti na običnu pozajmicu uz opciju mogućeg otkupa na ljeto. Njemački klub želi da naplati pozajmicu i da Juventus ima obavezu da Gustava kupi u junu...

13.59 - Marsej ne odustaje od Dimitrija Pajea. Britanski "Tajms" je objavio da je francuski tim povećao ponudu na 32 miliona kako bi privolio Vest Hem da pusti Pajea, koga su se, u međuvremenu, odrekli i navijači i saigrači, zbog njegove uporne želje da napusti klub u januarskom prelaznom roku.

Vest Hem je Pajea doveo upravo iz Marseja 2015. godine za 15 miliona eura.

Paje silno želi da se vrati u Olimpik i da ponovo radi sa trenerom Rudijem Garsijom, kod koga je Paje i "eksplodirao" u vrijeme dok je bio u Lilu.

"Tajms" piše da je ovo posljednja ponuda za Pajea, u finišu prelaznog roka. Ako Vest Hem odbije, Marsej će pokušati da dovede nekog drugog, a pominje se napadač Milana Lapadula, za koga je spremno 20 miliona.

13.32 - Mladi vezista Atalante Frank Kesi iz Obale Slonovače je već želja velikih klubova, poput Mančester junajteda, Čelsija, Rome...Međutim, i Kameruncu Franku Boji predviđaju blistavu budućnost, mnogi smatraju i bolju od Kesijeve.

Njegov talenat je poznat mnogim klubovima, ali je najbrži bio njemački Minhen 1860 koji ga je doveo iz kamerunskog Apejesa.

Boja je u ovom trenutku sa reprezentacijom na Kupu Afrike, nakon čega će se priključiti novom klubu.

13.14 - U rimskoj klinici "Vila Stjuart" su u istom danu dvojica igrača prošli ljekarske preglede, ali nisu obojica došli u Romu ili Lacio.

Ljekarske preglede je uspješno prošao francuski ofanzivni vezista Kleman Grenije, koji je u Romu stigao na pozajmicu iz Liona, i već može da se stavi na raspolaganje treneru Lućanu Spaletiju.

Na istom mjestu je nedugo zatim ljekarske preglede obavio i Alešandre Pato, koji treba da potpiše ugovor sa kineskim Tjanđinom, koji vodi italijanski trener Fabio Kanavaro.

Čeka se samo potpis, a Pato bi godišnje trebalo da zarađuje šest miliona eura, dok će njegovom sada već bivšem klubu, Viljarealu pripasti obeštećenje od 18 miliona.

Viljareal je, tako, zaradio na Patu, koji je u julu prošle godine stigao iz Korintijansa za tri miliona eura...

13.05 - Havijer Pastore je na izlaznim vratima iz Pari sen Žermena, pišu francuski mediji. Momak koji je prije pet i po godina stigao iz Palerma za 42 miliona eura, ni nakon skoro 200 mečeva u parizu nije uspio da se izbori za status nezamjenljivog igrača, pa se pominje njegov odlazak.

Posebno nakon što je Pari sen Žermen u januaru doveo dvojicu Drekslera i Gedesa, dvojicu ofanzivnih igrača koji mogu da zamijene Pastorea.

"Uz to, odnos Pastorea i Unaija Emerija je najgori od početka saradnje i zato bi mogao da napusti klub.Juventus je spreman da ponovo krene u akciju za Pastorea, koji bi bio spreman i da smanji finansijske zahtjeve", piše "France Football".

12.41 - Sampdorija je blizu da dovede Alberta Paloskija iz Atalante. Klub iz Đenove nudi Atalanti šest miliona eura...

12.10 - U Kini bi mogao da završi i Vejn Runi, što i ne bi začudilo s obzirom na pare koje nude Kinezi.

Kako piše britanski "San", kapitenu Junajteda, koji je 21. jauara postao najbolji strijelac kluba sa 250 golova, pretekavši Bobija Čarltona, nekoliko kineskih klubova (ne navode se imena) nudu godišnju platu od čak 60 miliona eura!

Ako bi pristao na ovaj transfer, Runi bi postao najplaćeniji fudbaler svih vremena, i pretekao bi Karlosa Tevesa čija je plata u Šangaju 40 miliona...

11.49 - Nakon što je prodao Nijanga Votfordu, Milan bi mogao da oslobodi još jednog fudbalera - Đanluku Lapadulu, koji je prošlog ljeta stigao iz Peskare.

Za ovog napadača se, kako piše L'Ekip počeo interesovati Olimpik Marsej, s obzirom na probleme u realizaciji transfera Dimitrijea Pajea iz Vest Hema.

Francuski tim je, navodno, spreman da ponudi 20 miliona eura Milanu...

List navodi da je sportski direktor Marseja Andoni Zubizareta već razgovarao sa čelnicima Milana.

11.22 - Dva dana nakon što je potpisao ugovor, Patris Evra je već debitovao za Marsej, i to u sjajnoj sinoćnoj pobjedom svog novog tima protiv Monpeljea sa 5:1.

"Sa tako lijepom pobjedom imao sam savršen debi. Presrećan sam zbog novih saigrača, koje polako upoznajem, radi se o odličnim momcima, koji imaju veliku želju da rade. Mislim da ćemo igrrati dobro, ali sada ne treba da uzletimo. Za mene je privilegija igrati u Marseju", rekao je bivši igrač Juventusa.

11.00 - Nije samo Nikola Kalinić odbio transfer u Kinu, već i iskusni napadač Đanpaolo Pacini.

"Novac je važan, ali je važnija sreća. Ne možeš nešto uraditi samo da bi zaradio, jer gubiš osjećaj zadovoljstva", kaže napadač Verone, koji, ipak, za Premijer ligom.

"Svojevremeno sam imao ponude Evertona i Vest Hema, i kad bih mogao da se vratim unazad, možda bih drugačije odlučio. U Premijer ligi se puno centrira, odbrambeni igrači su jaki i visoki, ali ja znam kako da ih preduhitrim", dodao je Pacini, bivši napadač Intera, Milana, Fiorentine, Atalante i Sampdorije.

Bonus video: