Transferi uživo: Vrtoglava ponuda sa Enfilda za njemačkog vunderkinda

Januarski prelazni rok na portalu „Vijesti”
109 pregleda 0 komentar(a)
Brant, Foto: Reuters
Brant, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2017. 22:09h

22.55 - Njemački "Bild" javlja da je Liverpul poslao vrtoglavu ponudu za igrača Bajera Julijana Branta, jednog od najvećih njemačkih talenata.

Brant ima 20 godina, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a navodno je Jirgen Klop ponudio 47 miliona eura, kako bi ga ugrabio Totenhemu i Arsenalu,

Brant je već odigrao 80 utakmica u Bundes ligi, postigao 17 golova, a uknjižio je i četiri nastupa za najbolji tim Njemačke.

21.00: Crnogorski reprezentativac Luka Rotković prelazi u Južnu Koreju - doskarašnji napadač bjeloruskog Dinama iz Minska potpisao je trogodišnji ugovor sa drugoligašem Ansan Grinersom.

19.55: Juventus je predstavio prvo pojačanje u januarskom prelaznom roku. Iz Đenove je stigao kapiten Venecuele Tomas Rincon za osam miliona eura. Može da igra zadnjeg veznog i beka, a mediji su ga već prozvali "novi Edgar Davids".

"San je ispunjen", kazao je Venecuelanac.

18.56 - Mnogo je spekulacija u posljednjim satima o mogućem prelasku Artura Vidala u Čelsi. Antonio Konte je "opčinjen" Čileancem - još od vremena dok ga je trenirao u Juventusu. Čelsi je, navodno, spreman da ponudi Bajernu svih 70 miliona eura koje je dobio prodajom Oskara u Kinu. Veliko je pitanje da li će pristati Bajern...

18.22 - Sanderlend je odbio je ponudu Vest Hema od nesto više od sedam miliona evra za napadača Džermejna Defoa, prenosi BBC. Kako se navodi, Vest Hem će sada morati da poveća ponudu za 34-godišnjeg napadača, koji je počeo karijeru u tom londonskom klubu 1999. godine.

17.47 - Pregovori između Sevilje i Stevana Jovetića su pri kraju, tvrdi "As", a ostalo je samo da se dva kluba dogovore oko detalja transfera.

Kako navodi španski list, oba kluba su spremna da do kraja sezone Jovetić igra na pozajmicu u Sevilji, a da se u julu razgovara o transferu.

Sevilja je spremna da se obaveže da će platiti 10 miliona eura, ali, navodno, ne želi da to bude obavezan dio dogovora, već da se klauzula aktivira ako Jovetić u drugom dijelu sezone zadovolji trenera Sampaolija.

Inter, s druge strane, želi da osigura transfer narednog ljeta.

"As", ali i ostali španski i italijanski mediji tvrde, međutim, da će se transfer uskoro ozvaničiti i da nije riječ o nepremostivim preprekama.

17.31 - Čelsi je u pregovorima sa Atalantom oko angažovanja Franka Kesija, koga mediji zovu novi Jaja Ture.

Prva ponuda za 19-godišnjeg vezistu iz Obale slonovače vrijedna oko 25 miliona eura je odbijena.

Navodno, Atalanta u januaru ne želi da ga proda ispod 40 miliona.

Nema sumnje da će Kesi, ako ne ode u januaru, biti jedna od zvijezda ljetnjeg prelaznog roka.

17.11 - Još jedna vijest sa "Etihada" - Pep Gvardiola je zainteresovan za štopera Atletika Lukasa Ernandesa. Mladi Francuz, međutim, nije na tržištu prije ljeta.

16.14 - Mančester siti ponudio je oko dva miliona funti za 16-godišnjeg golmana Milana Alesandra Plicarija - novog Donarumu, javlja "Gazeta delo sport".

Ponuda je odbijena. Nije, međutim, nemoguće da se novi veliki talenat "roso-nera" preseli u Englesku, jer je jasno da pored tek nešto starijeg Donarume neće brzo dobiti šansu da dođe do prvog tima.

16.00 - Italijanski mediji javljaju da se Stevan Jovetić sastao sa svojim agentom Faljijem Ramadanijem oko mogućeg transfera u Sevilju.

Mediji navode da bi Inter bio zadovoljan ako bi dobio 10 miliona eura za obeštećenje.

15.55 - Šuškalo se da Karlos Baka nije prezadovoljan u Milanu, da će u januaru tražiti transfer, ali..

"Nema ništa od odlaska. Dobro mu je u Milanu i Italiji", rekao je njegov agent Serđo Barila.

Spekulisalo će da će Vest Hem pokušati da dovede Kolumbijca.

15.42 - Senzacionalna vijest stiže iz Engleske - pojavio se novi Džejmi Vardi i vjerovatno će brzo postati igrač Arsenala.

On se zove Koen Bramal, ima 20 godina, igra za Hednesford Taun, klub iz sedme engleske lige. Zašto novi Vardi - zato što se svaki igrač koji dođe iz nižeg ranga poredi sa golgeterom Lestera.

Bramal je ofanzivni vezni, igra špo desnoj strani, a skauti "tobdžija" ga prate već duže vrijeme. Za Bramala su čuli nakon što je internetom kružio snimak njegovog centaršuta - rabonom.

Arsenal neće mnogo rizikovati ovim transferom, jer će Bramal godišnje zarađivati 40 hiljada funti.

Na početku će igrati za B tim, odnosno tim sastavljen od igrača mlađih od 23 godine.

15.13 - Torino je u jednom danu završio dva velika posla, oba sa Romom. Otkupio je Jaga Falkea, koji blista ove sezone, a dovodi i Huan Manuela Iturbea. To će ga koštati oko 20 miliona eura.

15.04 - Sanderlend je odbio ponudu Vest Hema, koji je poslao ček vrijedan šest miliona funti za povratak Džermejna Defoa.

14.56 - Šangaj SIPG ponudio basnoslovnih 150 miliona eura za Pjera Emerika Obamejanga, tvrde njemački mediji.

14.10 - Bešiktaš odvodi kapitena Rijeke. Istanbulski gigant je klubu sa Rujevice ponudio četiri miliona eura za štopera Mateja Mitrovića, koji će u dresu "crno-bijelih" zarađivati milio i po godišnje.

13.53 - Viktor Lindelef je sve bliže Mančester junajtedu. Mladi švedski štoper je izostavljen iz tima u jučerašnjem meču Liga kupa sa Vizelom, a predsjednik "orlova" Luiš Filipe Vijeira je na pitanje šta se dešava samo kratko odgovorio: "Sačekajte i vidjećete".

13.20 - Midlzbro je potvrdio transfer Rudija Gestedea iz Aston Vile za nešto više od sedam miliona eura. Ugovor je potpisan na tri i po godine.

13.18 - RB Lajpcig je napravio pravi dar-mar u Njemačkoj ove sezone, ali bi mogao da ostane bez jednog od glavnih igrača. Liverpul je ponudio 20 miliona funti za Šveđanina Emila Forsberga, prvog asistenta „liga petice” a traže ga i Arsenal i Juventus.

13.17 - Antalija je, izgleda, zatvorila vrata Halu po pitanju mogućeg transfera Samuela Etoa. „Nismo dosad dobili nikakvu ponudu za Samuela. A i da jesmo, mi hoćemo da ga zadržimo”, poručio je generalni direktor kluba Ali Safak Ozturk.

13.13 - Dolazak Klemana Langlea znači i odlazak jednog štopera iz Sevilje. Horhe Sampaoli ne računa na Timotea Kolodžjedžaka, sina oca Poljaka i majke sa Martinika, koji bi karijeru mogao da nastavi u Borusiji iz Menhengladbaha. To je potvrdio i sportski direktor Menša Maks Eberl.

13.05 - Sevilja je veoma ofanzivna u ovom prelaznom roku. Dovela je kapitena Nansija, štopera Klemana Laglea za pet miliona eura, a "Marka" piše da je i Stevan Jovetić veoma blizu Andaluzije, jer je Sevilja praktično sve dogovorila sa Interom.

12.34 - "FootMercato" donosi senzacionalnu vijest - Žoze Murinjo bi mogao da dovede Lasanu Dijaru! Iskusni zadnji vezni je igrao za Specijalnog u Čelsiju i Realu, a sada bi mogao da bude uključen kao dio transfera Morgana Šnajderlina u Marsej, za koji igra Dijara.

11.50 - Dok se čeka dolazak Stevana Jovetića, Sevilja je napravila prvi januarski transfer - za pet miliona eura iz Nansija je došao 21-godišnji štoper Klemen Lengle. Talentovani Francuz bio je i na meti Monaka.

Ugovor je potpisan na četiri i po godine.

11.40 - Danas je tačno godina od kada je Zinedin Zidan postao trener Reala. Legendarni Francuz za 365 dana uradio je mnogo - brojke i trofeji govore dovoljno.

11.37 - Juventus je juče doveo Tomasa Rinkona iz Đenove, a nova meta je Luis Gustavo, vezista Volfsburga.

"Ne bih imao ništa protiv, ako dođe ponuda koja će zadovoljiti obje strane", kazao je Gustavo.

10.58 - Stariji brat Luisa Suaresa, Paolo, potpisao je ugovor sa Isidro Metapanom iz El Salvadora. Iskusni, 36-godišnji napadač se tako vratio u klub za koji je u dva navrata već igrao šest sezona.

Igrao je za još dva kluba iz El Salvadora, a nastupao je i u Gvatemali i Kolumbiji.

10.51 - U Kinu bi mogao da ode i Džon Obi Mikel. Iako se očekivalo da će kapiten Nigerije potpisati za Valensiju, u razgovore se umiješala Tjanđin Teda i ponudila vezisti Čelsija ugovor vrijedan između osam i devet miliona eura po sezoni.

10.49 - „Imao sam odličan ugovor i mogao sam da budem pametniji, da čekam da me Valensija otpusti, ali nisam htio to da radim”, poručio je Ćezare Prandeli nakon ostavke u španskom klubu u razgovoru za „Gazetu delo sport”.

10.39 - Rio Ferdinand je na Instagramu nagovijestio povratak Patrisa Evre u Mančester junajted?! Stručni konsultant BT Sportsa je „tagovao” bivšeg saigrača i napisao: „Čuo sam da se vraćaš brate. Pričaj mi”. Vidjećemo šta će mu reći lijevi bek Juventusa...

Throwing it out there... @patrice.evra I'm hearing thru social media u coming home bro?!? Talk to me! ? #MUFC

A photo posted by Rio Ferdinand (@rioferdy5) on

10.31 - Predsjednik Sevilje Pepe Kastro je nagovijestio dolazak Stevana Jovetića. Opširnije OVDJE.

10.29 - Everton dovodi 19-godišnjeg Ademolu Lukmana. „Karamele” će za krilo Čarltona platiti oko 10 miliona funti.

10.25 - „San” pod naslovom „Antonio juri Antonija” javlja da Čelsi želi igrača Vest Hema Mikaila Antonija. Bivši fudbaler Notingem Foresta je najbolji strijelac „čekićara” ove sezone sa osam golova, a može da igra na mnogo pozicija.

Ove sezone ga je Slaven Bilić koristio kao napadača, krilo, ali i desnog beka. Hrvat ne želi da ga se odrekne, već bi, navodno, radije pustio Dimitrija Pajea, ali je Antonio Konte baš „zapeo”.

Bonus video: