Trener Šerifa: Sutjeska je ambiciozna, ali naš cilj je grupna faza

"Igramo protiv zanimljivog tima, ali smo proveli dosta vremena u pripremi utakmice i nadam se da će sve funkcionisati dobro", kazao je v.d. trenera Šerifa Vjačeslav Rusnjak
0 komentar(a)
Šerif, Foto: Www.fc-sheriff.com
Šerif, Foto: Www.fc-sheriff.com
Ažurirano: 16.07.2013. 10:03h

Sutjeskin rival u drugom krugu kvalifikacija za Ligu šampiona je sa 12 titula u posljednjih 13 godina potvrdio da nema dostojnog konkurenta u Moldaviji.

To ipak nije dovoljno upravi kluba, koja želi korak više od “obične” titule nacionalnog pravaka. Potvrda toga je i nedavna smjena trenera Vitalij Raškevič, koji je dobio otkaz samo zbog toga što je Šerif poražen u prijateljskom meču od ruskog Toma iz Tomska.

Za v.d. trenera postavljen je Vjačeslav Rusnjak, koji će voditi večerašnju utakmicu u Tiraspolju, vjerovatno i revanš u Nikšiću.

"Igramo protiv zanimljivog tima, koji u svom sastavu ima mlade, ali ambiciozne fudbalere. Sutjeska igra agresivan fudbal i pokušava da iskoristi bokove, ali smo proveli dosta vremena u pripremi utakmice i nadam se da će sve funkcionisati dobro. Želimo rezultat koji će nam omogućiti da prođemo dalje. Mislim da možemo da uradimo dosta dobrih stvari u Ligi šampiona ove sezone, a naš cilj je grupna faza", rekao je Rusnjak.

On na raspolaganju ima legiju stranaca. Ovog ljeta u Tiraspolj stigao je nekadašnji igrač Zete Kadu, zatim Bugarin Ismail Isa Mustafa, nekadašnji prvotimac Liteksa, zatim reprezentativac Burkine Faso Vilfred Bendžamen Balima, a najveće pojačanje po svemu je Brazilac Rikardinjo, koji je došao posljednji.

U svakom slučaju, našeg predstavnika očekuje težak zadatak protiv znatno iskusnih fudbalera poput Paščenka, Stažila, Stanojevića, Enrikea...

Inače, klub je osnovala kompanija Šerif 1997. godine, koja je 2002. u Tiraspolju izgradila moderan stadion kapaciteta preko 14. 000 mjesta.

Bonus video: