Treniraju kao da će Petrović ostati 10 godina

Ako Nebojša Vignjević zamijeni Sašu Petrovića, Budućnost će promijeniti 16. trenera od 2006. godine i definitivno se kandidovati za Ginisovu knjigu rekorda
88 pregleda 0 komentar(a)
bud, Foto: Savo Prelević
bud, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.06.2011. 21:04h

I nakon jedne od rijetkih polusezona u novijoj istoriji kluba u kojoj je premašen plan, pod Goricom nema mira - uz već viđeni odlazak predsjednika kluba Tomislava Čelebića, sve češće se spominje i promjena trenera.

Saši Petroviću visi mač nad glavom, iako je zadatak koji je preuzeo na polusezoni ne samo ispunio, već i prevazišao očekivanja. Ekipa koja je maltene bila otpisana iz trke za titulu osvojila je pet bodova više od Mogrena i umalo napravila senzacionalan preokret, a fudbaleri koji su do prije šest mjeseci samo bili uz prvi tim, odjednom su postali nosioci igre.

Petrović je zimus potpisao dvoipogodišnji ugovor i prihvatio se posla stvaranja tima, a sada bi mogao da postane žrtva još jedne (ko zna koje po redu) “promjene koncepcije” u klubu. Problem je, međutim, što Budućnost nema koncepciju, jer da je ima ne bi promijenilla čak 15 trenera u posljednjih pet sezona!? Još jedna promjena, eventualni odlazak Petrovića i dolazak Nebojše Vignjevića, definitivno bi podgorički klub kandidovao za Ginisovu knjigu rekorda.

Pod Goricom se, uostalom, posljednjih godina dogodilo toliko čuda da ništa što se dogodi ne bi trebalo da čudi - pa ni da se promijeni trener koji je već uveliko počeo pripreme za novu sezonu.

A u atmosferi iščekivanja novih promjena u klubu, fudbaleri treniraju na kampu na Strarom aerodromu i trude se, kako kažu, da se skoncentrišu na fudbal.

- Definitivno je da nam smetaju glasine i natpisi u novinama. Tek smo počeli da treniramo a već se spominju promjene - kaže kapiten Ivan Vuković i tvrdi da fudbaleri stoje iza trenera Petrovića i sportskog direktora Nebojše Jovovića.

- Petrović je odradio dobar posao u prošloj polusezoni. Osvojili smo pet bodova više od Mogrena, dobilo smo derbije koje nismo ko zna od kada, a afirmisalo se puno mladih fudbalera. Iskreno, ne vjerujemo u sve ovo što se piše i što se priča, već pokušavamo to da doživimo kao normalne stvari koje prate jedan veliki klub, kakav je Budućnost u crnogorskim okvirima. Na kraju krajeva, ne odlučuju igrači ko će biti trener - ističe Vuković.

Budućnost, po njemu, tek treba da pruža partije koje očekuju navijači.

- Ekipa polako nadolazi, mnogo mladih fudbalera je stasalo i uz nekoliko pojačanja mislim da ćemo imati pravi tim.

Sličan komentar imao je i Petar Vukčević, igrač koji je noseći dres Budućnosti od 2005. promijenio već 15 trenera!

- Imali smo već nekoliko sastanaka u kojima nam je rečeno da se skoncentrišemo na treninge, da ne obraćamo pažnju na čaršijske priče. Mi treniramo kao da će Petrović ostati deset godina - kaže Vukčević i naglašava da mu još jedna promjena trenera ne bi prijala.

- Navikli smo se na Petrovića i na njegove metode rada i mislim da bi ekipa tek trebala da pruži rezultate koje se očekujuju, naravno uz nekoliko pojačanja. Uostalom, prije nego što je došao Petrović imali smo pet bodova manje od Mogrena, ostali smo i bez Kupa, a sezonu smo završili izjednačeni sa Budvanima i sa nekoliko 18-godišnjaka i 19-godišnjaka koji su doživjeli punu afirmaciju.

Vukčević na kraju navodi da nije na fudbalerima da odlučuju ko će biti trener.

- Naše je da se skoncentrišemo na treninge i prihvatimo sve što odluči uprava.

Mugoša „lomi” Baću da naslijedi Čelebića

Tomislav Čelebić je, makar zvanično, i dalje predsjednik Budućnosti. I ostaće na toj funkciji sve dok se ne održi toliko čekana sjednica Upravnog odbora.

Iako je najavljeno da će članovi Borda direktora zasijedati početkom sedmice, sjednica juče nije održana. Pitanje je i da li će se održati danas...

Odlazak Čelebića nije sporan, sporan je samo njegov nasljednik. Predsjednik Skupštine kluba Miomir Mugoša i dalje ima ideju da čelo kluba, makar privremeno, preuzme građevinski biznismen Blagota-Baća Radović, i pokušaće da ga ubijedi na taj korak.

Drugi kandidat je nekadašnji predsjednik kluba Vladan Vučelić, a trećeg nema...

Bonus video: