Tri sedmice pakla za Murinja, Dortmund blizu četvrtfinala

Real - Mančester junajted 1:1, Šahtjor - Borusija Dortmund 2:2. Engleski i njemački timovi bliži prolasku u četvrtfinale, ali se očekuje drama u revanšima
12 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2013. 22:07h

Žoze Murinjo i Aleks Ferguson tradicionalno su nakon meča pili vino iz iste flaše, ali ukus nije bio isti - Mančester je izvukao remi i postigao gol u Madridu (1:1), pa portugalskog trenera čeka 20 dana pakla pred sudnonosni meč na klupi, revanš sa Englezima na “Old trafodru”.

Da li će Murinjo u naredne tri sedmice spremati oproštajnu strategiju na klupi Reala, ili će još jednom izvući neku bravuru iz rukava, tek njegov stari prijatelj iz Škotske je sada makar za nijansu bliži da ovu epsku bitku okonča kao veliki pobjednik.

Respekt Ronalda prema Mančesteru

“Đavoli” su poveli golom Velbeka glavom nakon kornera u 20. minutu, izjednačio je Kristijano Ronaldo 10 minuta kasnije - na sličan način, ali u spektakularnijem stilu.

"Ne, neću slaviti ako dam gol protiv Mančestera", izjavio je Ronaldo prije tri mjeseca, i sinoć je ispunio obećanje.

Španski novinari će povući liniju na fotografiji kako bi izmjerili nevjerovatan odraz i demonostaciju fizičke moći portugalskog superstara, ali je za navijače Reala sve to preslaba utjeha. Pa čak i 183. gol Portugalca u dresu “merengesa”, prvi protiv bivšeg kluba.

Jer, zebnja će trajati sve do 5. marta i revanša u Mančesteru, kada će i Murinjo i igrači morati da ponude makar malo više. U suprotnom, sezona će biti gotova čak četiri mjeseca prije formalnog kraja.

Real je bio u silnom naletu u prvom poluvremenu, uprkos šoku zbog gola Velbeka. Koentrao je pogodio stativu, Kedira promašio iz dobre pozicije, a Ronaldo glavom mogao da postigne i drugi gol...

Jeste Real na poluvremenu zaslužio da vodi, ali se Mančester pobrinuo u nastavku da mišljenja nakon meča ne budu tako generalizovana. ”Đavoli” su stali gušće u defanzivi i smanjili prostor Realu, a svaki pukotinu u odbrani zatvarao je sinoć maestralni golman De Hea.

I ne samo to - gosti su uspjeli da stvore dvije zlatne šanse koje su već u prvom meču mogle da ih gurnu ka četvrtfinalu. Obje u istom minutu, obje je promašio Van Persi - prvo je pogodio prečku, a onda je sa gol-linije spasavao Ćavi Alonso.

„Milioneri” gledaju ka četvrtfinalu

Stvari su malo jasnije u drugom paru večeri, Borusija je golom Humelsa tri minuta prije kraja izborila fantastičnih 2:2 na “Dombas areni”.

"I da smo izgubili 2:1 ne bi bilo loše pred revanš, ovako je perfektno - kazao je Jirgen Klop, trener “milionera”.

Dario Srna je doveo Ukrajince u vođstvo u 31. minutu sjajnim golom iz slobodnog udarca, ali je već do poluvremena odgovorio Robert Levandovski.

Daglasu Košti trebalo je samo šest minuta od ulaska u igru da drugi put gurne ”rudare” u orbitu, ali je prekid u finišu bio koban za četu Mirčee Lućeskua.

"Pala nam je koncentracija, ali nije gotovo. Možemo da pobijedimo u Njemačkoj, iako će biti teško", istakao je rumunski trener.

Galerija

Bonus video: