Tri tima - skoro godinu bez pobjede

Šta to bješe trijumf: OFK Titograd, Iskra i Lovćen zajedno nisu slavili već 318 dana
1 komentar(a)
OFK Titograd - Lovćen, Foto: Savo Prelević
OFK Titograd - Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.11.2018. 14:16h

Telekom 1. CFL nastavlja se sjutra, nakon 14-dnevne pauze zbog obaveza reprezentacije.

Prvoligaši će u narednih 15 dana odigrati još četiri kola, kada će uslijediti nova pauza, zimska, najduža - sve do februara naredne godine.

Gužva je na vrhu, Sutjeska ima 28 bodova, Budućnost i Zeta je prate sa po 26, Petrovac ima 24... Ovo je, međutim, ostvrt na timove koji cijelu “vječnost” ne znaju za pobjedu u prvenstvu i koji će pokušati, barem do polusezone, da prekinu negativne serije.

OFK Titograd, Iskra, Lovćen - ekipe su koje, sveukupno, ne znaju za trijumf već 26 utakmica u prvenstvu, svi zajedno - skoro godinu, 318 dana.

CRNA RUPA OFK TITOGRADA

Igor Pamić je ljetos preuzeo OFK Titograd, nakon šokantne eliminacije od B36, sa Farskih Ostrva. Nov u crnogorskom klupskom fudbalu, krenuo je sjajno: šest pobjeda i tri remija u prvih devet kola, bez poraza, samo dva primljena gola i prvo mjesto na tabeli.

Tek 29. septembra, na startu drugog kruga prvenstva, stigao je prvi poraz, i od tada nema pobjede - tačno tri mjeseca, 91 dan.

Titograd je zaređao šest mečeva bez trijumfa u prvenstvu, pet uzastopnih poraza, računajući i jedan u Kup meču. Kao da je neko zamađijao tim sa Starog aerodroma, koji nije mogao do gola, ili do trijumfa, čak i kada je igrao dobro.

Rezultat crne serije - pad na petu poziciju. Od lidera do mjesta koje ne vodi u Evropu, u samo šest utakmica.

- Želim da izađemo iz ‘crne rupe’, da budemo u top tri do kraja polusezone i, još bitnije, da moji igrači budu zdravi - poželio je sebi Pamić prije nekoliko dana za 49. rođendan, u izjavi za klupski sajt. Je li došlo vrijeme za prekid serije - Titograd sjutra dočekuje posljednjeplasirani Mornar.

ISKRA - OD HITA DO RAZOČARENJA

Još duže traje negativna serija Iskre - osam utakmica bez pobjede (po četiri remija i poraza), ukupno 10, računajući i dva ubjedljiva poraza od Sutjeske u Kupu.

Danilovgrađani su od sredine avgusta do sredine septembra, kada su napravili seriju od četiri pobjede i jednog remija, bili kandidati za Evropu, sada su mnogo bliži borbi za opstanak. Nisu slavili od 15. septembra, kada su pobijedili Lovćen. Od tada je prošlo 98 dana...

Aleksandar Nedović se baš sredinom septembra spominjao kao kandidat za trenera Budućnosti, no Podgoričani su angažovali Branka Brnovića. Nedović je ostao da rješava probleme - najbolji strijelac Stefan Milošević daje autogolove, a ne golove, odbrana je prozirna kao sir, ne ide ni veznom redu...

- Situacija je alarmantna i slijedi analiza i razgovor sa upravom - najavio je Nedović prije dva kola, nakon poraza od Sutjeske.

LOVĆEN - OD LJETA BEZ POBJEDE

Loša serija Iskre, međutim, i nije toliko očajna, ako se pogleda Lovćenov niz - nevjerovatnih 129 dana bez pobjede u prvenstvu, ukupno 12 utakmica!

Bilo je ljeto u punom sjaju kada su Cetinjani nekog dobili u šampionatu - desilo se to 15. avgusta, protiv posljednjeplasiranog Mornara (4:2).

Ovu seriju “ravnopravno” su podijelili bivši trener Dejan Roganović i sadašnji Aleksandar Miljenović (po šest mečeva bez pobjede). Do smjene na kormilu došlo je 24. septembra - Roganović je makar imao dobar start sezone (po dvije pobjede i remija u prva četiri kola), dok Miljenović još nema pobjedu u prvenstvu.

Kakvu-takvu utjehu Cetinjani su pronašili u Kupu - za vrijeme negativne serije u prvenstvu ostvarili su dvije pobjede u najmasovnijem takmičenju i nalaze se pred plasmanom u polufinale.

Sjutra, u prvenstvu, igraju Iskra i Lovćen - može li neko da prekine očajan niz?

Bonus video: