Trka za titulu nije gotova: Sutjeska dobila Zetu i smanjila razliku za liderom

Zeta - Sutjeska 1:3, u derbiju 20. kola Telekom 1. CFL. Kojašević u 40, Ćetković u 49. iz penala i Nikolić u 86. minutu pogodili za Nikšićane, Bošnjak je u 67. dao jedini gol za Zetu
10920 pregleda 3 komentar(a)
Sutjeska je prišla Budućnosti na šest bodova: Marko Ćetković
Sutjeska je prišla Budućnosti na šest bodova: Marko Ćetković
Ažurirano: 18.02.2020. 19:45h

Prvo kolo nastavka šampionata u Telekom 1. CFL i odmah najava uzbuđenja.

Sutjeska je u derbiju 20. kola pobijedila Zetu na Trešnjici sa 3:1 i iskoristila kiks Budućnosti protiv Podgorice da smanji zaostatak na šest bodova.

Nijedan jesenji prvak u 13-godišnjoj istori CFL-a nije ispustio osam bodova prednosti na vrhu, koliko je imala Budućnost, a do kraja je još 16 kola.

Pobjedu timu Nikole Rakojevića, u prvom meču na Trešnjici koji je igran pod električnim osvjetljenjem, donijeli su najiskusniji - Damir Kojašević u finišu prvog poluvremena, Marko Ćetković iz penala na startu nastavka, te Stefan Nikolić četiri minuta prije kraja.

Zeta je u međuvremenu, sredinom prvog poluvremena, smanjila na 2:1 preko Armina Bošnjaka, ali nije imala snage za potpuni preokret.

Nikšićani su u Golubovcima nastavili sa sjajim rezultatima iz pripremnog perioda, bili su bolji od Zete, imali su više šansi, na kraju su zasluženo ostvarili pobjedu.

Veliki kiks golmana Zete Akovića u 11. minutu (loše ispucao loptu) nije iskoristio napadač Nikolić, a dobre šanse za Sutjesku propustili su Bubanja u 22. (prečka nakon prekida) i Osmajić u 28. minutu, kada nije dobro zahvatio loptu.

U 40. minutu, međutim, nova greška Akovića, bespotrebno je golman Zete istričao nakon dugačke lopte Grivića, a Kojašević ga je sjajno lobovao iskosa sa lijeve strane.

Zeta - borbena u prvom dijelu, ali bez pravih šansi, uz jedan izblokirani pokušaj Kođa Nijaveđija.

Čim je počeo nastavak gosti su dali drugi gol, Nikolić je u duelu nadmudrio Srđana Krstovića i bacio se na travu, sudija Nikola Dabanović je pokazao na penal, koji je realizovao Marko Ćetković.

Zeta se probudila tek nakon dva gola minusa, iako je prethodno "preživjela" opasna slobodnjak Kojaševića.

Domaći su se vratili u utakmicu u 67. minutu, nakon sjajne akcije u kojoj je Sekulić po lijevoj strani lansirao Bošnjaka, koji je majstorski zaobišao Nedića i plasirao loptu u mrežu za 1:2.

Svim silama su momci Dejana Roganovića krenuli ka golu šampiona, prijetili su Kođo i Sekulić, ali Giljen je bio miran na golu.

Desetak minuta trebalo je gostima da umire napade Zete, a onda su zadali domaćima završni udarac - sjajan prodor Kojaševića po desnoj strani i asistencija Nikoliću, koji je rutinski pogodio mrežu.

Moglo je da bude 1:4, opet je Nikolić bio šansi u finišu, nije bio precizan...

Trka se, dakle, tek zahuktava, Sutjeska u subotu igra još jedan derbi - kod kuće protiv Iskre, dok Budućnost ima lakši posao pod Goricom protiv Koma.

Zeta, koja na 4. mjestu sada ima samo bod više od Podgorice, gostuje Petrovcu u narednom kolu.

Bonus video: