Tučević odblokirao Budućnost u Danilovgradu

"Najvažnije je da smo se vratili pobjedama", laknulo je treneru Budućnosti Draganu Kažiću pobjede nad Kom Eurozoxom (1:0)
106 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2017. 20:13h

Nakon dvije sušne subote, u kojima nisu mogli do gola protiv Dečića i Petrovca, fudbalerima Budućnosti prijao je petak, i to na neutralnom terenu, u Danilovgradu.

Izabranici Dragana Kažića savladali su Kom Eurozox sa 1:0, ostvarili prvi trijumf od 26. avgusta (u međuvremenu je bila reprezentativna pauza), te primakli se vrhu tabele na samo bod.

Narednog vikenda, u najvećem crnogorskom derbiju protiv Sutjeske u Nikšiću, Podgoričani imaju šansu i da preuzmu prvo mjesto.

"Najvažnije je da smo se vratili pobjedama", laknulo je Kažiću nakon meča.

Budućnost nije blistala, nije se ni očekivalo da će blistati, nakon kratke golgetrerske krize i seljenja u Danilovgrad zbog kazne Fudbalskog saveza.

Kom Eurozox je parirao „domaćinu” poluvrijeme, ali je spasonosni gol za Budućnost ipak stigao - lijevi bek Tučević, koji kod Kažića sve više igra zadnjeg veznog, lijepo je plasirao loptu u mrežu u 54. minutu nakon dodavanja Pejakovića.

"Bili smo bolji barem za taj jedan gol. Zaslužili smo pobjedu. Stvorili smo nekoliko prilika, mogli smo da slavimo i ubjedljivije. Kontrolisali smo stvari na terenu, nismo dozvolili protivniku da nam ozbiljnije zaprijeti", dodao je Kažić.

Budućnost se nametnula od starta kao tim koji želi da vodi igru, ali velike prilike pred golom Koma nisu stigle odmah.

Pokušaji Igumanovića u 12. i Pejakovića u 14. minutu, te još dva u finišu prvog poluvremena, Mitrovića i Pejakovića - bilo je sve što je proizašlo iz dominacije u prvom poluvremenu.

„Plavi” su, međutim, konkretnije počeli nastavak, brzo postigli gol, a do kraja meča preko Melunovića (dva puta) i Vlaisavljevića propustili šansu da slave i ubjedljivije.

Budućnost teško daje golove, ali ih još teže i prima - nije kapitulirala već pet utakmica, računajući i jedan duel u Kupu, a golman Mijatović nije savladan 405 minuta.

Razlog za Kažićev kakav-takav optimizam pred veliki derbi protiv Sutjeske.

"Biće to derbi prvog dijela prvenstva. Spremićemo se i pokušati da pobijedimo u Nikšiću", istakao je Kažić.

Prije Nikšića, Budućnost će igrati revanš osmine finala Kupa sa Iskrom.

Gostovaće u srijedu, a neće mijenjati teren - sa Iskrom će se sastati u Danilovgradu.

"Vjerujem da će 2:0 iz prvog meča biti dovoljno", zaključio je Kažić.

Kom Eurozox nije juče imao mnogo situacija da ugrozi gol Budućnosti.

"Budućnost je zasluženo pobijedila, a moji igrači su takođe zaslužili aplauze, barem za borbenost. Bilo je situacija kada smo imali inicijativu, ali je izostao završni pas". kazao je trener Koma Duško Vlaisavljević.

Galerija

Bonus video: