Tuga pod Goricom: Penal-serija spriječila senzaciju decenije

Radomir Đalović je u 1. minutu pogodio mrežu Genka na fenomenalan način poslije centaršuta Ivana Vušurovića, a na 2:0 je povisio Raičković u 40. Podgoričani u finišu i u produžecima imali igrača više, ali ispali u penal-seriji
66 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.07.2016. 21:45h

Budućnost je napravila čudo pod Goricom, nadoknadila dva gola minusa iz prve utakmice protiv belgijskog velikana Genka, ali je penal-serija spriječila senzaciju decenije - gosti su imali više sreće i iskustva da se domognu 3. kola kvalifikacija za LE, iako su bili u nokdaunu, uprkos velikih dva razlike sa svog terena.

Već u prvom poluvremenu hrabra četa Miodraga Vukotića nadoknadila je zaostatak iz prve utakmice, sjajnim golovima Đalovića u 30. sekundi i Raičkovića u 40. minutu meča.

Od 74. minuta "plavi" su imali igrača više, kada se pomislio da je senzacija realna... Otišlo se u produžetke, u kojima je Budućnost bila bolja, napravila je pritisak, naročito zu drugom nastavku, a sudija Kalegeropulos propustio je da dva puta da dosudi penal nakon igranja rukom gostiju.

U penal-seriji igrači Genka su puno bolje šutirali, pogodili su sva četiri puta, dok su Momčilo Raspopović i Luka Mirković promašili za Budućnost - obojica su šutirali preko gola.

Tok utakmice

PENAL SERIJA

2:4 I Volš je savladao Dragojevića, Genk je u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

I Mirković je gađao preko gola, Genk je pred pobjedom

2:3 Samata pogađa posred gola

2:2 Đalović je šutirao u desni golmanov ugao i pogodio, iako je golman Bizot dodirnuo loptu

1:2 Hejnen donosi prednost Genku

Raspopović je šutirao visoko preko gola

1:1 Pogađa i Tomas Bufel

1:0 Radunović je siguran!

Prva šutira Budućnost, i to kapiten Risto Radunović.

REGULARNI DIO I PRODUŽECI

Gotovo je pod Goricom, pobjednika će odlučiti penali.

Do kraja drugog produžetka je 10 minuta, a pravih šansi nema. Penali su sve bliže.

Budućnost je ponovo oštećena, jer je u 112. minutu sudija mogao da pokaže na bijelu tačku nakon još jednog igranja rukom Belgijanaca u svom šesnaestercu. Ovog puta je, ipak, kontakt bio manje očigledan nego u 54. minutu, kada je Kumordži zaustavio šut Raičkovića rukom.

Ko prođe, igraće sa irskim Korkom, koji je izbacio Haken, jer je kući slavio sa 1:0. U Švedskoj je bilo 1:1.

Do kraja više nije bilo velikih šansi, pa će se pod Goricom igrati produžeci.

Samata je u 77. minutu imao šansu da riješi dvomeč, ali je Dragojević sjajno odbranio i ostavio Budućnost u životu.

"Plavi" od 77. minuta imaju igrača više, jer je Kumordži isključen kada je spriječio Radomira Đalovića da izađe sam ispred golmana.

U 54. i 55. minutu je mreža mogla da se zatrese na obje strane - sudija je propustio da pokaže na bijelu tačku nakon što je šut Raičkovića rukom zaustavio Kumordži, da bi iskusni štoper Nikola Vukčević odbranio šut Bailija na drugoj strani.

U 40. minutu, Budućnost je povela 2:0! Gol za dostizanje minusa iz prvog meča je dao Raičković, koji je glavom zatresao mrežu nakon centaršuta Vujovića iz prekida

Budućnost je u 20. minutu mogla do željenih 2:0, ali je odličan šut Vušurovića zaustavio Bizot.

Gosti su i zatresli mrežu u 14. minutu, ali je gol opravdano poništen zbog faula Mbvane Samate nad golmanom "plavih" Milošem Dragojevićem.

Belgijanci su se poslije gola bivšeg reprezentativca brzo vratili u ritam i nametnuli svoj stil igre, a Budućnost čeka šansu iz kontri.

Poslije 0:2 u Belgiji, fudbaleri Budućnosti su praktično bili otpisani, ali su se vratili u život ranije nego što je iko mogao i da mašta - već u 1. minutu!

Radomir Đalović je pogodio mrežu Genka na fenomenalan način poslije centaršuta Ivana Vušurovića i rasplamsao nade navijača najvećeg crnogorskog kluba da je podvig moguć.

Bonus video: