Tumbaković: Bez kompleksa ćemo ući u meč sa Srbijom

„Nastavljamo, ne vidim razlog da napravimo korak nazad. Bez kompleksa ćemo ući u meč sa Srbijom i pokušati da igramo fudbal. Igrači, to je bitno, prihvataju koncept i model rada, a očigledno je da im prija to“, rekao je Tumbaković
69 pregleda 23 komentar(a)
tumbaković, Foto: Savo Prelević
tumbaković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.09.2018. 21:32h

Ljubiša Tumbaković je zadovoljan, ali kako je rekao nakon meča sa Litvanijom - realan i umjeren.

„Slavimo večeras, a onda u novi proces, za ono što nas čeka“, kazao je Tumbaković.

Crna Gora ima četiri boda, na vrhu je četvrte grupe Lige C nacija.

„Napravili smo lijep start, imamo tri ciklusa od dvije utakmice i tako se ponašamo. Rezultatski smo dobro prošli prvi. Momci su se izborili za pobjedu. U prvom dijelu smo odigrali dobro, taktički, dali dva gola... Tim dijelom sam zadovoljan, ali ne u kontinuitetu. Drugo poluvrijeme smo odradili, ali igra mora da se podigne na viši nivo. Kad imaš 2:0, igraš kući, to treba da se završi, posebno kad si bolji rival“, kazao je Tumbaković.

Ponovio je da u ovom takmičarskom ciklusu nema alibija.

„Nastavljamo, ne vidim razlog da napravimo korak nazad. Bez kompleksa ćemo ući u meč sa Srbijom i pokušati da igramo fudbal. Igrači, to je bitno, prihvataju koncept i model rada, a očigledno je da im prija to“, rekao je Tumbaković.

Ponovio je da Crna Gora ima jasan cilj...

„U prethodnim kvalifikacijama smo imali cilj da ostanemo u tonusu, da se borimo do kraja. Sada smo se pomjerili stepenik više, u atmosferi, u odnosu, igri... Postoje spoljnji faktori, kao što je fizičko stanje igrača koji dođu. Interesanta je liga, nemaš prava na grešku, izgubiš - ispadaš“, kazao je Tumbaković.

Edgaras Jankauskas, selektor Litvanije, kazao je da je Crna Gora veom jak tim, a da njegova ekipa nije imala svježinu.

„Djelovalo je kao da je protivnik odmorniji od nas. Mi smo prije tri dana imali utakmicu sa Srbijom, koja je odnijela dosta energije mojim igračima. Crna Gora je bila bolja i zasluženo pobijedila“, kazao je Jankauskas.

Bonus video: