Tumbaković: BiH je bila angažovanija u svečarskoj utakmici

"Mi smo pokušavali da stvorimo šanse, ali bez glavnih igrača nismo mogli. A i imali smo pet debitanata", rekao je Tumbaković
1 komentar(a)
BiH - Crna Gora Fudbalska reprezentacija, Foto: Savo Prelević
BiH - Crna Gora Fudbalska reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.05.2018. 18:44h

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković je priznao da je Bosna I Hecegovina bila bolji tim u prijateljskom meču u Zenici.

Na Bilinom polju nije bilo golova, a najbolje šanse za domaćina propustili su Džeko, Kodro, Pjanić i Duljević.

"Ovo je bila prava svečarska utakmica. Cijeli tok meča Bosna i Hercegovina je bila angažovanija. Mi smo pokušavali da stvorimo šanse, ali bez glavnih igrača nismo mogli. A i imali smo pet debitanata", rekao je Tumbaković i pohvalio saradnju dva saveza:

"Atmosfera je bila odlična i saradnja između naših saveza će se nastaviti sigurno. Vaši navijači su nam aplaudirali i to je odlično", poručio je Tumbaković.

Robert Prosinečki je bio zadovoljan partijom "zmajeva".

"Moram da budem zadovoljan, imali smo tri, četiri velike šanse. Bili smo bolja ekipa, jedino nam je falio gol. Momci su odradili dobar posao, a već sjutra putujemo u Južnu Koreju. Sve su to veliki napori. Poslije toliko utakmica u sezoni, igračima nije bilo lako da igraju. Ali, nemamo druge termine", istakao je Prosinečki.

Bonus video: